Setari Cookie-uri

calcatul pe picior

asta e obicei catolic, mai nou il folosec si unii ortodoxi cand iasa din Biserica :))
micki23
Postat pe 16 Mai 2009 00:17
buna
mie calcatul pe piceor mi se pare o traditie pe care poate intentionez sa o duc mai departe .... se stie de aceasta traditie si nu cred ca voi conduce eu sau el mai mult, pentru ca ese intalegere intre noi.Invitatii poate se uita la acest moment sa vada cine pe cine calca si mi se pare si ceva haios ....face parte din traditia unei nunti
kudika099559
Postat pe 17 Mai 2009 18:27
ca bine zici, urmeaza , cafteala de dupa nunta.Prima luna e de miere iar a doua e de fiere, mai ales dupa calcarea pe picior.
alice_cornelia
Postat pe 18 Mai 2009 18:33
buna, am fost la o nunta anul trecut..si in biserica mireasa a respectat acest obicei calcandu-l pe picior pe mire.,.dupa cateva luni sa constatam(sotul ei facea parte din grupul de prieteni si il cunosteam bine)a inceput sa isi asculte nevasta cu sfintenie.Aceasta interzicandu-i printre altele sa mai iasa cu prietenii..si relatiile inevitabil s-au rupt.
Nu sunt deacord cu asa ceva ,este o mare prostie..pupici.
andreeafatu_condo
Postat pe 20 Mai 2009 00:12
hello..sunt noua pe aici si prin aceasta cale salut pe toaa lumea!
aceste obiceiuri din ziua nuntii mi se par destul de obositoare...ar trebui un notes ca sa nu uiti exact ce ai de facut in acea zi si daca vorbim cu 1000 de persoane vom afla ca exista 1000 de obiceiuri! deci...de ce sa nu fim mirese relaxate si sa ne lasam duse de val?...
eu ma gandesc sa il calc pe cap...sa vedem?...ce fel de casnicie vom avea?
oanii
Postat pe 4 Iunie 2009 09:44
saracul, sotul meu l-am calcat pe piciore de l-am descaltat. fara sa vreau, nu stiam de traditie, dar cand ne invarteam acolo, nasa ma calca pe rochita, eu ramaneam putin in urma, cand vroiam sa recuperez, il calcam pe el... i-a cazut si un pantof, ca eu il tot calcam pe partea din spate, la calcai. eu stiam ceva de genul ca cine sta cu piciorul mai in fata in timpul slujbei, ala va conduce. oricum, eu la nunta mea nu am respectat niciun obicei. NICIUNUL. suntem casatoriti de 5 ani deja, avem si 2 copii (o fetita si un baietel), ne intelegem de minune, ce trebuiesc toate obiceiurile astea?
daniian
Postat pe 18 Iunie 2009 08:18
la noi a fost simplu: trezit, imbracat, dupa ce s-a imbracat el, a plecat dupa nasi, i-a adus, ne-am imbarcat in masini, am fost la biserica, apoi la restaurant, ne-am distrat si inapoi acasa. maica-mea vroia sa ma duc inapoi acasa si sa vina el sa ma ia (eu stateam la el de 6 luni, iar parintii mei stau la 30 km distanta), am zis pas. eu m-am imbracat singura, el s-a imbracat singur, fara sa vina baietii sa il rada si fara sa vina nasa sau fetele sa ma machieze si sa aranjeze. la plecare spre biserica nu am dansat hora miresei si nu mi s-a rupt turta. am plecat in liniste, frumos, iar la masini nu am legat decat cateva baloane la oglinzi. am ajuns la biserica, dupa aceea am plecat la restaurant, unde m-au intrebat chelnerii daca jucam gaina i-am spus chelnerului ca asta nu e o nunta cum a tot vazut el, nu urmam obiceiuri strabune. mai spre dimineata cineva m-a intrebat daca imi trebuie batic. pentru ce? ca eu nu aveam voal, ci doar niste floricele., asa ca nu mi-au pus nici batic pe cap. si mi-au spus, tot chelnerii, sa-mi arunc buchetu la fete. buchetul ala care ma chinuisem o groaza sa il fac? (cu cale si trandafiri albastri). asa ca nu obiceiurile si traditiile te tin legata. te tin intelegerea, iubirea, toleranta... in niciu caz niste obiceiuri tampite.
daniian
Postat pe 18 Iunie 2009 08:28
:sml-happy0;BUNA,NOI AM AVUT NUNTA ACUM,NU NE-AM CALCAT PE PICIOR,NI SE PARE O MARE PROSTIE,SI MI SA PARUT DIN TOTDEAUNA.CRED CA SE MAI PRACTICA PE LA TARA.ESTE PENIBIL,MAI ALES SA CALCE SOTIA,VA DATI SEAMA CUM SE SIMTE SOTUL?!NOI AM SCOS O GRAMADA DE RAHATURI DIN NUNTA.
kalis27
Postat pe 18 Iunie 2009 10:25
da ce trebuie sa conduci o masina sau o tara,cea mai mare prostie daca pornesti la drum in doi trebuie sa comunicati nu cine sa conduca,mai e o vorba :barbatul este capul familiei si femeia este gatul,deci capul fara gat nu se poate deci trebuie comunicare si intelepciune,cine gandeste sa traga concluziile si fara calcat pe picior la intrare in biserica,ca la stresul din saptamana nunti nu cred ca e corect pentru niciunul dintre miri
kudika023697
Postat pe 18 Iunie 2009 19:38
Ai mare dreptate degeaba te calci pe picior s-au urmezi traditiile in ideea k o sa conduci dak nu exista intelegere si respect inainte de casatorie.Eu sunt de parere ca trebuie sa fie egali sotii sa se ajute si sa se respecte pt a tine o casnicie si nu nai o casnicie e valabil si intro relatie parerea mea .Pupici si casa de piatra .
andreeafatu_condo
Postat pe 20 Iunie 2009 13:40
tarot_healthy
Postat pe 20 August 2009 13:15
si mie mi se pare o idiotenie,asa chiar cum a zis una dintre voi ce?suntem intr-o competitie cumva...aiurea...superstitii babesti.
ankk24
Postat pe 25 August 2009 18:12
De la: loredana, la data 2009-06-18 08:28:25la noi a fost simplu: trezit, imbracat, dupa ce s-a imbracat el, a plecat dupa nasi, i-a adus, ne-am imbarcat in masini, am fost la biserica, apoi la restaurant, ne-am distrat si inapoi acasa. maica-mea vroia sa ma duc inapoi acasa si sa vina el sa ma ia (eu stateam la el de 6 luni, iar parintii mei stau la 30 km distanta), am zis pas. eu m-am imbracat singura, el s-a imbracat singur, fara sa vina baietii sa il rada si fara sa vina nasa sau fetele sa ma machieze si sa aranjeze. la plecare spre biserica nu am dansat hora miresei si nu mi s-a rupt turta. am plecat in liniste, frumos, iar la masini nu am legat decat cateva baloane la oglinzi. am ajuns la biserica, dupa aceea am plecat la restaurant, unde m-au intrebat chelnerii daca jucam gaina i-am spus chelnerului ca asta nu e o nunta cum a tot vazut el, nu urmam obiceiuri strabune. mai spre dimineata cineva m-a intrebat daca imi trebuie batic. pentru ce? ca eu nu aveam voal, ci doar niste floricele., asa ca nu mi-au pus nici batic pe cap. si mi-au spus, tot chelnerii, sa-mi arunc buchetu la fete. buchetul ala care ma chinuisem o groaza sa il fac? (cu cale si trandafiri albastri). asa ca nu obiceiurile si traditiile te tin legata. te tin intelegerea, iubirea, toleranta... in niciu caz niste obiceiuri tampite.


Daca obiceiurile si traditiile vi se par atat de "tampite" de ce mai faceti nunta fetelor? Alegeti alta varianta: mergeti voi 2 singuri singurei (eventual cu inca cu cuplu ca nasi, ca e obligatoriu) la starea civila, apoi la biserica si gata sunteti casatoriti... fara petrecere, fara invitati, fara balonase la masini (btw, eu nu inteleg rostul balonaselor la masini, nu am avut asa ceva).
Eu am respectat si traditiile la nunta (bine, doar cele din zona noastra: fara turta, fara calcat pe picior) si nu din superstitie ci doar pt a se simti spiritul de nunta. Rezultatul a fost o nunta selecta, unde bunul gust si eleganta s-au imbinat perfect cu partea traditionala.

b_ralu_83
Postat pe 1 Octombrie 2009 12:49
Eu nu vad legatura dintre superstitii si nunta. Traditiile si superstitiile se mai intalnesc unele cu celelalte, dar nu trebuie confundate.
fantome
Postat pe 2 Octombrie 2009 11:58
tarot_healthy
Postat pe 11 Mai 2010 15:08

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Eu cu studii, el fara.. 49 De la: iulia89 12 Iulie 2010 21:34
Coliva din grau pentru parastas 1 De la: driada 21 Mai 2011 21:53
VAND ROCHIE DE MIREASA DEMETRIOS 1 De la: Derya 25 Septembrie 2009 23:40
Stresata in ziua nuntii!! 23 De la: ngr28 18 Ianuarie 2013 16:46
traditie deosebita(imprumutata!) 36 De la: happycorazon 6 Ianuarie 2010 00:43