Setari Cookie-uri

Prima vizita la ginecologie

Na, pe cealalta pagina in loc de 20-21, am scris 20-12.....
Ma intelegeti....n-am ochelari. ( dar am tigara).
stem_29
Postat pe 8 Noiembrie 2010 23:03
Stimata doamna, eu nu am postat ca sa fiu judecata, cu atat mai putin de tine. Eu am intrebat strict de CONSECINTELE ACTULUI SEXUAL IN CAZUL MINORILOR! In nici un caz cum iti cresti tu copilul sau ce am eu in cap, din perspectiva ta. Cat despre mama, din cate spui sunteti ca 2 picaturi de apa, daca mama nu ar avea o mult mai mare experienta de viata, pozitia sociala pe care o are si multe alte lucruri , pe care evit sa le mentionez, ca nu cumva sa jignesc pe cineva (in ciuda faptului ca acel cineva nu se poate abtine).
Si nu inteleg ce ai vrea, ca dupa 3 ani inca sa-mi plang de mila si sa ma numesc in continuare o "nenorocita" Nu o sa ma simt niciodata mandra de ce am facut, insa nici nu trebuie sa-mi pun streangu' de gat. Nu a fost nici soarta, nici destinul, nici "proasta educatie" la care faci tu aluzie. Sunt pur si simplu eu, o persoana care a invatat ceva din toata povestea asta si care cu siguranta nu va mai calca stramb de acum inainte. Asa ca te rog mult, lasa detaliile personale in seama mea, multumesc mult pt sfaturile de natura medicala si in cazul in care mai ai de adaugat ceva strict pe tema asta, iti voi fi recunoscatoare
bubibela93
Postat pe 8 Noiembrie 2010 23:11
De la: irinuk46, la data 2010-11-08 23:11:10Stimata doamna, eu nu am postat ca sa fiu judecata, cu atat mai putin de tine. Eu am intrebat strict de CONSECINTELE ACTULUI SEXUAL IN CAZUL MINORILOR! In nici un caz cum iti cresti tu copilul sau ce am eu in cap, din perspectiva ta. Cat despre mama, din cate spui sunteti ca 2 picaturi de apa, daca mama nu ar avea o mult mai mare experienta de viata, pozitia sociala pe care o are si multe alte lucruri , pe care evit sa le mentionez, ca nu cumva sa jignesc pe cineva (in ciuda faptului ca acel cineva nu se poate abtine).
Si nu inteleg ce ai vrea, ca dupa 3 ani inca sa-mi plang de mila si sa ma numesc in continuare o "nenorocita" Nu o sa ma simt niciodata mandra de ce am facut, insa nici nu trebuie sa-mi pun streangu' de gat. Nu a fost nici soarta, nici destinul, nici "proasta educatie" la care faci tu aluzie. Sunt pur si simplu eu, o persoana care a invatat ceva din toata povestea asta si care cu siguranta nu va mai calca stramb de acum inainte. Asa ca te rog mult, lasa detaliile personale in seama mea, multumesc mult pt sfaturile de natura medicala si in cazul in care mai ai de adaugat ceva strict pe tema asta, iti voi fi recunoscatoare

Stimabilo, in primul rand esti o mare mincinoasa.....
TU ai inceput cum ca e o prietena:) deci......asta e, eu am fost pertinenta.
Am lucrat cu " materialul clientului" adica ti-am raspuns si ti-am dat exemple......
Se pare ca daca tu asa scrii cu mine, care ti-e clar ca-s cam de seama mamei tale...pe ea nici nu vreau sa stiu cum o tratezi......
Deci....:
1) n-ai inteles nimic din ceea ce am scris, n-ai facut diferenta dintre exemple ( cu fiica mea ti-am dat exemplu si multe altele)
2) esti atotstiutoare, deci nici nu stiu de ce ai mai intrebat
3) de educatia mamei tale nu ma priveste ( repet era exemplu, nu era la persoana1) dealtfel se vede:)))
4) esti tafnoasa, mincinoasa......incepi cu " dreptul" viata ......
Si in final un sfat:)
Reciteste-ti ceea ce ai postat.
ai inceput cu prietena....ai trecut ca de fapt nu e prietena ca esti tu.
Succes, din partea mea poti posta ce-i vrea......n-am ce sfat sa-ti dau.
Minti de ingheata apele.
stem_29
Postat pe 8 Noiembrie 2010 23:25
Pai este foarte clar daca asta deduci tu din chestia cu "prietena mea", care era ostentativa, nu degeaba am adaugat, nu o singura data, ca din cauza pudorii prefer sa vorbesc la persoana a 3 si poate tocmai pentru a atrage pareri exclusiv obiective, nu ca in cazul de fata. Observ ca nu te poti abtine din a-ti baga coada in vietile personale ale oamenilor, mai ales cand acestia nu ti-au cerut-o. Eu consider ca ti-am raspuns intr-o maniera cu totul politicoasa, ba chiar ti-am multumit pt sfaturile si exemplele oferite si nu ma sfiesc sa o mai fac o data. Insa in ceea ce priveste parerile subiective, imi cer iertare, insa nu pot permite nimanui sa ma judece, asa cum ai continuat tu sa faci. Inca o data, multumesc si imi pare rau pentru altercatia pe care prefer sa o consider minora! O seara buna in continuare!
bubibela93
Postat pe 8 Noiembrie 2010 23:41
De la: stem_29, la data 2010-11-08 23:25:27
De la: irinuk46, la data 2010-11-08 23:11:10Stimata doamna, eu nu am postat ca sa fiu judecata, cu atat mai putin de tine. Eu am intrebat strict de CONSECINTELE ACTULUI SEXUAL IN CAZUL MINORILOR! In nici un caz cum iti cresti tu copilul sau ce am eu in cap, din perspectiva ta. Cat despre mama, din cate spui sunteti ca 2 picaturi de apa, daca mama nu ar avea o mult mai mare experienta de viata, pozitia sociala pe care o are si multe alte lucruri , pe care evit sa le mentionez, ca nu cumva sa jignesc pe cineva (in ciuda faptului ca acel cineva nu se poate abtine).

Am lucrat cu " materialul clientului" adica ti-am raspuns si ti-am dat exemple......
Se pare ca daca tu asa scrii cu mine, care ti-e clar ca-s cam de seama mamei tale...pe ea nici nu vreau sa stiu cum o tratezi......
Deci....:
1) n-ai inteles nimic din ceea ce am scris, n-ai facut diferenta dintre exemple ( cu fiica mea ti-am dat exemplu si multe altele)
3) de educatia mamei tale nu ma priveste ( repet era exemplu, nu era la persoana1) dealtfel se vede:)))
Minti de ingheata apele.

... ti-ai gasit cu cine sa iti bati capul ... fetili astea se nasc cu can-canul in mina ... sint educate de reviste si sint ''experte'' in explicatii ... vai de poponetza lor ...

marco918
Postat pe 8 Noiembrie 2010 23:49
De la: irinuk46, la data 2010-11-08 23:41:37Pai este foarte clar daca asta deduci tu din chestia cu "prietena mea", care era ostentativa, nu degeaba am adaugat, nu o singura data, ca din cauza pudorii prefer sa vorbesc la persoana a 3 si poate tocmai pentru a atrage pareri exclusiv obiective, nu ca in cazul de fata. Observ ca nu te poti abtine din a-ti baga coada in vietile personale ale oamenilor, mai ales cand acestia nu ti-au cerut-o. Eu consider ca ti-am raspuns intr-o maniera cu totul politicoasa, ba chiar ti-am multumit pt sfaturile si exemplele oferite si nu ma sfiesc sa o mai fac o data. Insa in ceea ce priveste parerile subiective, imi cer iertare, insa nu pot permite nimanui sa ma judece, asa cum ai continuat tu sa faci. Inca o data, multumesc si imi pare rau pentru altercatia pe care prefer sa o consider minora! O seara buna in continuare!

Reciteste ce am postat, de trei ori daca trebuie.
Dumnezeu ne judeca, eu ti-am dat exemple reale, pana si din viata mea.
Ce am scris eu si ce ai inteles tu.....dilema.
Unde ai citit tu ca eu te judec, sau ca sa te sinucizi....sau cate ai mai insirat, asta doar in capul tau e.
Acum sincer, n-am cum sa te ajut, compexele ( chiar nu am realizat ca le ai asa mari) se vad, se simt si din incisivitatea ta.
Despre intrebarea, intrebarile, cu care ai inceput am scris mai sus, restul Dumnezeu cu mila.
stem_29
Postat pe 8 Noiembrie 2010 23:51
De la: marco918, la data 2010-11-08 23:49:37
De la: stem_29, la data 2010-11-08 23:25:27

Deci....:
Minti de ingheata apele.

... ti-ai gasit cu cine sa iti bati capul ... fetili astea se nasc cu can-canul in mina ... sint educate de reviste si sint ''experte'' in explicatii ... vai de poponetza lor ...

Sincer incercam sa port un dialog cat se poate de adus la real, desii suntem virtual:)
Asta e, nu mi-a reusit.
stem_29
Postat pe 8 Noiembrie 2010 23:55
... mai reusit ? ... eu cred ca nu ai avut cu cine ...
marco918
Postat pe 8 Noiembrie 2010 23:59
De la: marco918, la data 2010-11-08 23:59:10... mai reusit ? ... eu cred ca nu ai avut cu cine ...

Nu mai, ci nu mi-a:)) reusit.
Cred ca ai dreptate
stem_29
Postat pe 9 Noiembrie 2010 00:05
De la: stem_29, la data 2010-11-09 00:05:34
De la: marco918, la data 2010-11-08 23:59:10... mai reusit ? ... eu cred ca nu ai avut cu cine ...

Cred ca ai dreptate

... stiam ca intelegi ce am vrut sa scriu ... nu trebuia sa mai ''traduci'' si pentru altii ... sa gindeasca si ei putin ...

marco918
Postat pe 9 Noiembrie 2010 00:09
De la: marco918, la data 2010-11-09 00:09:54
De la: stem_29, la data 2010-11-09 00:05:34

Cred ca ai dreptate

... stiam ca intelegi ce am vrut sa scriu ... nu trebuia sa mai ''traduci'' si pentru altii ... sa gindeasca si ei putin ...

stem_29
Postat pe 9 Noiembrie 2010 00:14
De la: Calin_, la data 2010-11-08 22:48:39
De la: geo_resuscitat, la data 2010-11-08 22:45:17
De la: irinuk46, la data 2010-11-08 22:44:01Ca sa nu intelegi gresit ,si nu stiu daca am mai precizat lucrul asta, si abstinenta este un sacrificiu pt relatia de cuplu. De la 15 ani sunt cu acelasi baiat si ne iubim enorm, ceea ce ar putea sa-nsemne ceva. M-am oprit strict pentru ca ma macinau niste sentimente de vinovatie, dar in primul rand datorita problemelor de sanatate pe care le-as putea avea ulterior. In concluzie, daca dupa 18 ani pericolul de a ma imbolnavi este mai mic, si mintea este , automat, mai coapta, nu inteleg care ar fi problema

si acu' cat ai? 15 jumate?

Geo, ce mai urmeaza, reerectat???

cata rautate mai caline, mai!!
geo_resuscitat
Postat pe 9 Noiembrie 2010 07:49
"in cazul "prietenei mele" s-a vorbit extrem de mult, plus ca dupa asta au intervenit regretele, constiinta, mai ales ca rigorile crestineti si-au pus amprenta vizibil. Dar nu are rost sa te macini 7000 de ani pt o prostie, ci sa treci peste, sa te informezi in ceea ce priveste consecintele si sa incerci sa rezolvi ceva. Eu asta incerc si tare mi-as dori sa ma ajute cineva sa aflu cum... "
...si bag de seama ca io sunt acea faimoasa persoana de la care astepti "raspunsul" nuuuu?...
So: "Comportamentele sexuale cu risc crescut (de a avea ca rezultat al testului Papanicolau modificaril celulare cervicale care ar putea evolua spre cancer de col uterin) includ:
- inceperea vietii sexuale la o varsta mica (inainte de varsta de 18 ani) " -am citat din "sfatul medicului- testul Babes Papanicolau"
Tot de acolo citez: "La femeile care au o relatie monogama (cu un singur partener sexual), un rezultat anormal la testul Papanicolau datorat virusului HPV nu indica neaparat un comportament cu risc crescut in prezent. De vreme ce virusul HPV ramane in celulele corpului timp de multi ani, modificarile celulelor cervicale pot fi consecinta unei infectii cu HPV dobandita cu cativa ani inainte. "
"Varsta biologica optima pentru inceperea vietii sexuale este aproximativ aceeasi atat la barbati cat si la femei, la ei fiind insa putin mai devreme: 18 ani, fata de 20 la femei. Fetitele in timpul adolescentei sufera modificari hormonale si ale organlor genitale, astfel incat la varsta de 20 de ani toate aceste schimbari sunt produse. Celulele colului uterin (si nu numai) sufera multe modificari pana ajung sa cosntiuie epiteliul cervixului uterin matur. Astfel ca inceprea vietii sexuale mai devreme creste riscul dezvoltarii unor atipii celulare la acest nivel care, in timp, pot degenera in cancer. Mai mult, asocierea cu virusul Papiloma uman creste si mai mult riscul aparitiei cancerului. La fetite, cum spuneam mai sus, organele genitale se dezvolta la pubertate si ajung la maturitate in jurul varstei de 20 de ani. Inceperea vietii sexuale mai devreme interfera cu dezvoltarile aparatului sexual, iar cele mai grave consecinte se refera la dezvoltarea unor atipii ale celulelor colului cervical (chiar si prin factor mecanic, nu numai bacterian) care, mai tarziu, pot degenera in cancer. De asemenea accelerarea dezvoltarii hormonale in acest sens produce o serie de modificari si la nivelul glandelor mamare, crescand de asemenea riscul aparitiei cancerului mamar. Apar modificari si in ceea ce priveste cresterea in inaltime, dar si in greutate, hormonii de crestere fiin influentati de cei sexuali." am citat de pe site-ul "Medicii".
Dar ca sa iti raspund la intrebare: daca chiar ar exista o persoana care isi incepe viata sexuala la 15 ani si apoi si-o intrerupre, asteptind virsta de 18 ani, nu rezolva mare lucru dpdv ar reducerii riscurilor pentru sanatate: chiara daca a avut un singur partener pe care il crede "sigur", tot exista riscul sa fi luat o boala cu transmitere venerica; modoficarile hormonale asupra organismului deja au inceput; datorita insuficientei dezvoltari a aparatului genital exista riscul sa fi suferit deja microleziuni ale mucoasei colului uterin.
Dar... presupunind ca ar exista o asemenea situatie, tot ar fi bine sa mai astepte macar pina la 18 ani.
Ca sa dau un exemplu din alt domeniu: chiar daca ai mers cu masina pe pana un km si stii ca ti-ai stricat deja janta, e de preferat sa nu mai mergi inca trei gindindu-te ca tot acolo e,janta oricum e compromisa: se mai poate strica si altceva la "masina"...

Alina_Ml
Postat pe 10 Noiembrie 2010 00:01
De la: Alina_Moldovan, la data 2010-11-10 00:01:58"in cazul "prietenei mele" s-a vorbit extrem de mult, plus ca dupa asta au intervenit regretele, constiinta, mai ales ca rigorile crestineti si-au pus amprenta vizibil. Dar nu are rost sa te macini 7000 de ani pt o prostie, ci sa treci peste, sa te informezi in ceea ce priveste consecintele si sa incerci sa rezolvi ceva. Eu asta incerc si tare mi-as dori sa ma ajute cineva sa aflu cum... "
...si bag de seama ca io sunt acea faimoasa persoana de la care astepti "raspunsul" nuuuu?...
So: "Comportamentele sexuale cu risc crescut (de a avea ca rezultat al testului Papanicolau modificaril celulare cervicale care ar putea evolua spre cancer de col uterin) includ:
- inceperea vietii sexuale la o varsta mica (inainte de varsta de 18 ani) " -am citat din "sfatul medicului- testul Babes Papanicolau"
Tot de acolo citez: "La femeile care au o relatie monogama (cu un singur partener sexual), un rezultat anormal la testul Papanicolau datorat virusului HPV nu indica neaparat un comportament cu risc crescut in prezent. De vreme ce virusul HPV ramane in celulele corpului timp de multi ani, modificarile celulelor cervicale pot fi consecinta unei infectii cu HPV dobandita cu cativa ani inainte. "
"Varsta biologica optima pentru inceperea vietii sexuale este aproximativ aceeasi atat la barbati cat si la femei, la ei fiind insa putin mai devreme: 18 ani, fata de 20 la femei. Fetitele in timpul adolescentei sufera modificari hormonale si ale organlor genitale, astfel incat la varsta de 20 de ani toate aceste schimbari sunt produse. Celulele colului uterin (si nu numai) sufera multe modificari pana ajung sa cosntiuie epiteliul cervixului uterin matur. Astfel ca inceprea vietii sexuale mai devreme creste riscul dezvoltarii unor atipii celulare la acest nivel care, in timp, pot degenera in cancer. Mai mult, asocierea cu virusul Papiloma uman creste si mai mult riscul aparitiei cancerului. La fetite, cum spuneam mai sus, organele genitale se dezvolta la pubertate si ajung la maturitate in jurul varstei de 20 de ani. Inceperea vietii sexuale mai devreme interfera cu dezvoltarile aparatului sexual, iar cele mai grave consecinte se refera la dezvoltarea unor atipii ale celulelor colului cervical (chiar si prin factor mecanic, nu numai bacterian) care, mai tarziu, pot degenera in cancer. De asemenea accelerarea dezvoltarii hormonale in acest sens produce o serie de modificari si la nivelul glandelor mamare, crescand de asemenea riscul aparitiei cancerului mamar. Apar modificari si in ceea ce priveste cresterea in inaltime, dar si in greutate, hormonii de crestere fiin influentati de cei sexuali." am citat de pe site-ul "Medicii".
Dar ca sa iti raspund la intrebare: daca chiar ar exista o persoana care isi incepe viata sexuala la 15 ani si apoi si-o intrerupre, asteptind virsta de 18 ani, nu rezolva mare lucru dpdv ar reducerii riscurilor pentru sanatate: chiara daca a avut un singur partener pe care il crede "sigur", tot exista riscul sa fi luat o boala cu transmitere venerica; modoficarile hormonale asupra organismului deja au inceput; datorita insuficientei dezvoltari a aparatului genital exista riscul sa fi suferit deja microleziuni ale mucoasei colului uterin.
Dar... presupunind ca ar exista o asemenea situatie, tot ar fi bine sa mai astepte macar pina la 18 ani.
Ca sa dau un exemplu din alt domeniu: chiar daca ai mers cu masina pe pana un km si stii ca ti-ai stricat deja janta, e de preferat sa nu mai mergi inca trei gindindu-te ca tot acolo e,janta oricum e compromisa: se mai poate strica si altceva la "masina"...

... mai alinush, mai ... daca e sa te iei dupa toate ''studiile'' celro de la planificarea familiala ajungi la sapa de lemn ... adica tu vrei sa imi spui ca femeile care isi incep viata sexuala (si chiar se marita de exemplu) devreme au mai multe probleme decit parasutele care odata trecute de 18 ani sar din pat in pat dupa cum li se toarna in pahar ... sa fim seriosi ... daca ''studiile'' astea erau valabile (si nu erau comandate) atunci de mult romanii erau pe cale de disparitie ...

marco918
Postat pe 10 Noiembrie 2010 00:06
nu, nici vorba! indiferent de virsta, cele care zboara din "floare" in "floare" au cele mai multe sanse de a face toat bolile din lume, incepind cu herpes genital si terminind cu hepatita! Dar atita timp cit studiile medicale sunt confirmate de realitate, inclin sa le cred. Mai mult, lucrez chiar in domeniu, deci am acces direct la informatii concrete: cele mai multe bolnave de cancer al organelor genitale au in anamneza o viata sexuala inceputa devreme si multe avorturi la activ.
Alina_Ml
Postat pe 10 Noiembrie 2010 17:37
nu, nici vorba! indiferent de virsta, cele care zboara din "floare" in "floare" au cele mai multe sanse de a face toat bolile din lume, incepind cu herpes genital si terminind cu hepatita! Dar atita timp cit studiile medicale sunt confirmate de realitate, inclin sa le cred. Mai mult, lucrez chiar in domeniu, deci am acces direct la informatii concrete: cele mai multe bolnave de cancer al organelor genitale au in anamneza o viata sexuala inceputa devreme si multe avorturi la activ.
Alina_Ml
Postat pe 10 Noiembrie 2010 17:37
In citeva luni te vei schimba fizic radical....nu vei mai putea minti pe nimeni ca nu ti-ai inceput viata sexuala,cu atit mai putin pe mama ta.Problema e alta :de ce n-ai putut sa impartasesti prima ta experienta cu mama ta ?O discutie sanatoasa la capitolul asta trebuia sa vina de la mama ta ,la ginecolog trebuie sa te duci cu prietenul tau....parerea mea.Sa iubesti si sa fii iubita!E cel mai frumos sentiment.
kudika227120
Postat pe 22 Noiembrie 2010 19:39
De acord...e f usor sa judeci si mai greu e sa-i intelegi pe cei de langa tine!Schimbarile din pct de vdr fizic depinde d fiecare in parte sunt femei si femei,cat despre psihicul tau e indicat sa stai de vb cu mama ta sau cu o persoana mai mare si apropiata tie care se te-ndrume.E de apreciat ca vrei sa mergi la ginecolog si pe viitor ai grija sa-ti iei masuri de precautie pt a preveni vreo sarcina sau eu stiu c alta problema da natura sexuala.
Cat despre cele care se cred atat de sfinte ,mai lasati-o moarta! :)
kudika075130
Postat pe 28 Noiembrie 2010 20:31
mai devreme sau mai tarziu tot se afla nu poti sa ascunzi la inifinit , trebuie sa ai spui cu gura ta , este cel mai bine.
Cosma_healthy
Postat pe 12 Ianuarie 2011 13:03
De la: Mella976, la data 2010-08-09 15:40:01Am si eu o mica problema ... am !6 ani jumatate ... mi-am inceput viata sexuala acum 3 luni,mama mea nu stie nimic dar banuieste ceva ...As vrea sa ma duc la ginecolog dar insista sa mearga cu mine...are voie sa intre cu mine in cabinet?? sau sa se intereseze in aceasta situatie? nu prea stiu ce sa fac si sincer nici nu as vrea sa afle ...multumesc

eu nush ce ti-a trebuit tie sa iti incepi viata sexuala asa devreme...pana la 20 de ani,cand e viata mai frumoasa ai sa te saturi de ....... ....si daca nu vrei sa ii sp mamei dute cu cineva major
(verisoara,prietena)etc.
rocsy12
Postat pe 12 Ianuarie 2011 20:59
De la: _Cryssa_, la data 2010-08-09 15:46:12O sa spuna lumea ca sunt invechita, ciudata sau mai stiu eu cum...dar Doamne ce preocupari aveti voi la 16 ani!!!
Si de ce nu-i spui mamei? Ahhh....da da ...voi astia tineri credeti ca parintii sunt batuti in cap nu?

eu aveam aceeasi varsta ca si tine cand miam inceput viata sexuala,nu e proasta mama ta. stie ea de vrea sa mearga cu tine. de intrat nu are voia sa intre. deci stai calma.
kudika017543
Postat pe 13 Ianuarie 2011 19:58
Mela sfatul meu este sa nu bagi in seama toate aceste comentarii "rautacioase" unele sunt cu buna altele cu rea intentie. Nu e o crima ca ti-ai inceput la aceasta varsta viata sexuala, daca tu te-ai simtit pregatita din toate punctele de vedere. Cel mai important este sa va protejati! Cat despre mama ta sfatul meu este sa discuti cu ea, oricat de greu ti s-ar parea si banuiesti ca nu te-ar intelege, in final esti copilul ei si va accepta situatia. Ulterior iti va fi mult mai usor sa discuti cu ea orice problema legata de acest lucru. Ia in considerare faptul ca este profesoara, vede foarte multe cazuri printre eleve, si ar trebui sa fie o presoana deschisa.
Cu vizita la ginecolog... nu stiu ce sa-ti spun, poate ca nu are voie sa intre in cabinet daca tu vei decide asa, dar ulterior avand in vedere ca inca esti minora, e foarte probabil ca medicul sa o puna la curent, si crede-ma va fi mai rau.
Ai incredere in ea si spune-i ce ai de spus. Sper ca vei lua decizia corecta :) si multa bafta!
ancu2066
Postat pe 19 Ianuarie 2011 09:58
Eu nu m-am schimbat fizic deloc, si mi-am inceput viata sexuala pe la 15 ani jumatate. Eventual am crescut de atunci putin in inaltime dar nu m-am latzit in solduri, nu mi-au mai crescut sanii, nu mi s-a reglat menstruatia, defapt menstruatia mi s-a reglat de vreun an incoace, adica de la 18 ani.. dupa ce am inceput sa am orgasm la actul sexual. Da, nu am mentionat, acum un an am decis sa intemeiez o relatie cu un baiat pe care il stiam cam de 3 ani.El avea 22 ani. A fost primul barbat cu care am avut orgasm, si inca am in continuare..cu nemiluita Mama mea nu stie nici in zi de azi la ce varsta am facut-o prima data... nici ca dupa aceea au urmat multe alte dati, si cu persoane diverse... Ea crede ca abia dupa ce m-am mutat in orasul unde sunt la facultate, mi-am inceput viata sexuala cu prietenul. Si asta stie fiindca i-am zis eu... Ea ma mai intreba de multe ori daca mai sunt fata mare, dar stiam ca are foarte multa incredere in mine, si ma crede orice ii spun. Si eu ii ziceam "Da mama, mai sunt fata mare. Cand se va intampla, iti voi spune".

Asta e doar un exemplu de cum pot evolua lucrurile. Ah, si nu m-am dus la ginecolog niciodata, si nici nu am avut probleme niciodata, nici de natura medicala sau psihologica...sau vreun bebe:P

When you would like to shout, smile!
PsychoVolck
Postat pe 22 Ianuarie 2011 00:14
De la: PsychoVolck, la data 2011-01-22 00:14:46Eu nu m-am schimbat fizic deloc, si mi-am inceput viata sexuala pe la 15 ani jumatate. Eventual am crescut de atunci putin in inaltime dar nu m-am latzit in solduri, nu mi-au mai crescut sanii, nu mi s-a reglat menstruatia, defapt menstruatia mi s-a reglat de vreun an incoace, adica de la 18 ani.. dupa ce am inceput sa am orgasm la actul sexual. Da, nu am mentionat, acum un an am decis sa intemeiez o relatie cu un baiat pe care il stiam cam de 3 ani.El avea 22 ani. A fost primul barbat cu care am avut orgasm, si inca am in continuare..cu nemiluita Mama mea nu stie nici in zi de azi la ce varsta am facut-o prima data... nici ca dupa aceea au urmat multe alte dati, si cu persoane diverse... Ea crede ca abia dupa ce m-am mutat in orasul unde sunt la facultate, mi-am inceput viata sexuala cu prietenul. Si asta stie fiindca i-am zis eu... Ea ma mai intreba de multe ori daca mai sunt fata mare, dar stiam ca are foarte multa incredere in mine, si ma crede orice ii spun. Si eu ii ziceam "Da mama, mai sunt fata mare. Cand se va intampla, iti voi spune".

Asta e doar un exemplu de cum pot evolua lucrurile. Ah, si nu m-am dus la ginecolog niciodata, si nici nu am avut probleme niciodata, nici de natura medicala sau psihologica...sau vreun bebe:P

... nu te speria ... belele nu vin cind le astepti ...

marco918
Postat pe 22 Ianuarie 2011 00:22

draguta mea dar de Boli asimptomatice ai auzit/ sunt bolile care nu dau nici un fel semne, cum ar fi Chlamidya (nu stiu daca e scris corect) care netratata duce la sterilitate, HPV exista tulpini care provoaca condiloame vaginale microscopice si rani pe colul uterin, iar in cazul acestui virus deja cand apar simptome poate fi prea tarziu, deoarece este un fapt stiut ca tulpinile 16, 18 ale acestui virus provoaca cancer de col uterin (daca nu se aplica tratamentul la timp). Toate femeile care isi incep viata sexuala indif daca au unul sau mai multi parteneri, pt ca si unul singur poate fi suficient, nu ai tu de unde sa sti ce trecut a avut el, trebuie sa faca o data pe an testul Papanicolau, deci trebuie sa meargta la ginecolog. Ah si apropos HPV se ia si daca folosesti prezervativul, deci mare grija.....
visan_georgiana
Postat pe 22 Ianuarie 2011 12:34
Fetelor, doamnelor, mamelor, domnitelor, se vede ca toate ignorati in mod limpede un lucru, care e si cel mai important ... si nu inteleg ... de ce ??

Pe scurt .... vreti doar sa va simtiti bine, sa va exprimati hormonii ... insa sa va "PAZITI" ... de ce ? daca il vreti pe barbat, voi insiva, de ce sa va mai paziti de el ? Nu cumva asta inseamna ca doar va folositi de el, pentru a va satisface o placere egoista si oarba ? Deci daca doar va folositi de prietenul vostru, sau amantul vostru, nu cumva meritati ca si el sa se foloseasca de voi ? Nu e asta o pedeapsa meritata ?

Degeaba va adunati in forumuri care sa va spuna ceea ce doriti sa auziti, voi intre voi, femeile, daca aveti o asa parere gresita fata de cei ce ar trebui sa va faca fericite, la urma urmei

Stiu, e vesnica dezbatere - ca la americani - "pro life" versus "pro choice" ( adica "pro viata" contra "pro dreptul de a alege ce si cum" ), adica aveti dreptul de a alege o sarcina versus dreptul de a va simti doar bine, de a va lasa mangaiate pe dinauntru, asa cum va place voua mai tare :) ...

Problema este insa alta, apropo de mama care sa mearga sau nu cu voi la ginecolog : familia voastra, ca fete , este tata, mama, apoi voi ( in exact ordinea asta, atentie ! ), iar dupa ce aveti un sot / barbat / iubit / amant, familia voastra este el, apoi voi ( nu mama, sau tata, caci e gata cu copilareala ! )

Bine, acuma, daca acela nu e Alesul, unicul, inseamna ca doar va cheltuiti frumusetea si tandretea pe unul care nu merita, gresind in felul asta celui care v-ar merita pe deplin, si care isi asteapta Aleasa, in persoana voastra, si-atunci la faza asta apar calificativele - binemeritate - care incep cu litera c...

Sa nu-mi zica mie careva ca voi intre voi, femeile, aveti mai mare respect pentru vreuna care se lauda cu cati au avut-o ... aiurea... una ca aia e deja varza, indiferent din ce motive a facut-o - si asta fiindca nu a stiut sa gaseasca pe Unicul si singurul, sau macar pe aproape, cu care sa dureze relatia dar si sentimentele.

Eu mai bine mananc un tort timp de o viata, de nu ma mai satur de el, de bun ce este, in loc sa tot fac mofturi si sa vreau ba o prajitura, ba alta, ajungand sa mananc toate vechiturile si dulciurile mucegaite ( fie ele si cu bani ), din cauza ca nu ma mai primeste ( sau pastreaza ) nici un tort adevarat, in bratele sale ...

Nu uitati ca experienta inseamna UZURA, si toti dispretuim uzura si batranetea. Care o vrea, nu are decat sa o faca, doar e pe pielea ei. Insa sa nu mai puna si pe altele sa se uzeze dupa modelul ei.

Si inca ceva, ca de la un barbat pentru o femeie : nu tinem mai mult la femei daca ne fac sa asteptam mai mult, sa va iasa asta din cap. Nu, fiindca nu toti vrem doar sa ne culcam cu iubita. Nu pretuim doar corpul nostru, nu vrem doar o saltea. O femeie e mai mult decat o papusa de facut, iar cine stie sa aleaga cauta si un suflet, o tandrete, o inima care sa il faca fericit, si cu care sa merite sa ramana o viata alaturi. ( Insa, femeile se aleg singure ce rol joaca, unele raman doar p...e, altele sunt si ingeri, fiindca asa vor ele, si asa vor fi si tratate in consecinta : nimeni nu confunda servitoarele cu printesele, din nici un motiv ... ).

Vreau sa spun ca numai m-a-s-c-u-l-i-i doresc doar sex, barbatii adevarati doresc mult mai mult ( suntem muuuult mai pretentiosi .... )
birbi
Postat pe 7 Martie 2011 00:58
De la: _Cryssa_, la data 2010-08-09 15:46:12O sa spuna lumea ca sunt invechita, ciudata sau mai stiu eu cum...dar Doamne ce preocupari aveti voi la 16 ani!!!
Si de ce nu-i spui mamei? Ahhh....da da ...voi astia tineri credeti ca parintii sunt batuti in cap nu?
ai putea sa vorbesti cu ea ,in conditiile in care aveti o relatie de prietenie nu doar de mama sh fiica ,dak nu e cam greu pt ca nu o sa te inteleaga ...dar u incerca sh poate o sa fie bn ...sti vorba aia incercarea moarte nu are sh mai ales timpul inapoi nu il mai poti intoarce deci vb q ea .. o sa inteleaga sper...
kudika374811
Postat pe 8 Martie 2011 16:17
Intreab o si tu pe mamica ta cand a inceput viata sexuala ,ca poate este ereditara treaba cu sexul . Importantant este daca te simti bine acum cand ai inceput sa te joci cu altfel de jucarii decat cele din copilarie. hai bafta multa si trage tare cat esti trufanda ,ca mai tarziu nu se stie .
healthy010635
Postat pe 21 Martie 2011 08:24
Eu am 21 de ani si viata sexuala am inceput la 19, si nimic nu ma motivat sa incep mai devreme pentru ca scumpa si draga mea mamica vorbea cu mine periodic despre sex, si consecintele nedorite ce pot conveni,inainte ca sa o incep. Am avut cu un baiat care ma iubea si il iubeam deaceea nu mi pare rau, si consider ca principalul este ca dupa aceea sa nu ti para rau de fapata facuta.Un baiat care te iubeste te va astepta eu mam intinit un an cu el in care noi nu am avut relatii rexuale si nici nu ma silea,dupa aia ne am mai intilnit 1,6 ani!Poate vina principala este faptul ca mamele nu vorbesc cu fetele inainte ca asta ele sa faca, sa fie informate si sa nu suporte consecinte grave,asta ii principalul!Vorbeste cu mama ca la sigur te va intelege si te va sustine, chiar daca ai sa suporti citeva ceasuri de morala,e de invataminte!
danilush_exe
Postat pe 22 Martie 2011 11:49
eu iti dau 1 sfat sa nu o faceti fara protectie,ca poti avea surprize neplacute,si vb cu mama ta despre prima noapte ,apoi dupa un timp ii spui ca nu mai esti virgina.
timearacz
Postat pe 30 Martie 2011 17:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
fibrom uterin 48 De la: kudika329358 24 Mai 2021 13:26
antibioticele luate recent influenteaza rezultatul testului cu lama? 1 De la: elena_er 28 Octombrie 2011 17:29
Procedura de embolizare 3 De la: healthy007347 5 Decembrie 2009 09:23
contraceptie - intrebare 51 De la: maryna_love4u 25 Octombrie 2009 01:05
INCEST 66 De la: kentfarafiltru 18 Ianuarie 2010 09:43