Setari Cookie-uri

ulei de palmier

De la: crisk, la data 2010-12-17 18:52:00Uleiul de palmier e foarte bun, poate mai bun decat uleiul de masline. Fratele meu cumpara in cantitati foarte mari pt ca ii trebuie pt afacerea lui, pt ca are de prajit si chiar folosim si noi acasa. Sa sti ca el nu e lichid , este ca o miere zaharisita si se topeste in tigaie. Incearca-l si te vei convinge.

imi pare foarte rau sa te contrazic, te cred cand spui ca este bun, ca raport calitate/pret fata de alte uleiuri si datorita faptului ca rezista la multe prajeli fara sa lase reziduuri neplacute, insa daca te vei interesa la un nutritionist bine informat, uleiul de palmier, impreuna cu uleiul de cocos, sunt singurele uleiuri vegetale care contin grasimi monosaturate, cum a mai specificat cineva pe forum, deci colesterol, asta insemnand ca nu este bun pt sanatate, doar pt buzunar! in general uleuirile saturate nu sunt sanatoase iar ultimele studii au arata ca uleiul suporta modificari la o temperatura de peste 40 de grade, sugestia fiind ca uleiul sa il adaugam peste mancare, sa nu il folosim in timpul prepararii termice a mancarii. va impartasesc si eu pt ca am studiat, m-a interesat subiectul pentru familia mea, iar inprezent consum numai ulei de masline extravirgin, iar la copii mai cumpar si ulei de sambure de strugure sau de dovleac, pt ca nu mi le permit pentru toata familia, fiind mai scumpe.
kudika042291
Postat pe 19 Decembrie 2010 17:20
eu nu stiu cine isi bate joc de voi de va spune ca un ulei vegetal contine colesterol...plus ca sunteti asa speriati de colesterolul asta...zici ca e bau-bau! intelegeti ca nu colesterolul este nociv (ba chiar, daca va laudati ca mai si cititi, poate ati citit ca este indispensabil vietii), ci dezechilibrul in organism intre colesterolul bun si rau.

uleiul de palmier e bun deoarece are punctul de ardere foarte inalt (mult mai inalt decat cel de floarea soarelui sau cel de masline) si este preferat pt.prajeli din acest motiv (pt.cine nu stie: un ulei care e ars degaja acroleina-un compus care intra in mancarea prajita si...poate predispune la cancer)
anknic
Postat pe 19 Decembrie 2010 20:44
O mie de raspunsuri a primit la intrebarea daca uleiul de palmier e bun pentru prajit . Ca nu este sanatos sa mancam prajit asta este o realitate , dar dintre toate uleiurile aflate pe piata , uleiul de Palmier este cel mai bun pentru prajit . Acum cine tine la sanatate trebuie sa evite prajelile care este dusmanul sanatatii si sa manance preparate la abur . Vadoresc viata lunga si sanatate maxima.
healthy010635
Postat pe 20 Decembrie 2010 23:04
De la: anknic, la data 2010-12-19 20:44:49eu nu stiu cine isi bate joc de voi de va spune ca un ulei vegetal contine colesterol...plus ca sunteti asa speriati de colesterolul asta...zici ca e bau-bau! intelegeti ca nu colesterolul este nociv (ba chiar, daca va laudati ca mai si cititi, poate ati citit ca este indispensabil vietii), ci dezechilibrul in organism intre colesterolul bun si rau.

uleiul de palmier e bun deoarece are punctul de ardere foarte inalt (mult mai inalt decat cel de floarea soarelui sau cel de masline) si este preferat pt.prajeli din acest motiv (pt.cine nu stie: un ulei care e ars degaja acroleina-un compus care intra in mancarea prajita si...poate predispune la cancer)

Extraordinar, alt geniu ascuns !
Summer_
Postat pe 21 Decembrie 2010 13:49
totul predispune la cancer;aer apa alimente,medicamente, colorantii din haine, fibrele din haine,emotiile predispun la cancer,de fapt este explicatia clasica la intrebarea;de ce avem cancer?
ptr ca de fapt nu exista o explicatie logica
utad
Postat pe 21 Decembrie 2010 17:13
De la: utad, la data 2010-12-21 17:13:51totul predispune la cancer;aer apa alimente,medicamente, colorantii din haine, fibrele din haine,emotiile predispun la cancer,de fapt este explicatia clasica la intrebarea;de ce avem cancer?
ptr ca de fapt nu exista o explicatie logica

insa exista studii care arata cum unii sunt mai predispusi decat altii la cancer ..iar cei cu prajeli in ulei, sunt mai "norocosi" si au parte de un nivel mai crescut al cancerului decat cei care nu mananca prajeli
battleofwits
Postat pe 21 Decembrie 2010 17:25
De la: Summer_, la data 2010-12-21 13:49:26
De la: anknic, la data 2010-12-19 20:44:49eu nu stiu cine isi bate joc de voi de va spune ca un ulei vegetal contine colesterol...plus ca sunteti asa speriati de colesterolul asta...zici ca e bau-bau! intelegeti ca nu colesterolul este nociv (ba chiar, daca va laudati ca mai si cititi, poate ati citit ca este indispensabil vietii), ci dezechilibrul in organism intre colesterolul bun si rau.

Extraordinar, alt geniu ascuns !

exact
Are impresia ca acest colesterol e asa, o mica raceala.
Doamne!.....macar sa citeasca naibi!......" bau, bau"!

Pt. " geniul"
Stimabilo, ia pune mana si citeste un pic despre colesterol, si despre oameni care-l " lati" in pat de la el.
stem_29
Postat pe 21 Decembrie 2010 19:47
este ieftin SUA si alte tari.al noi 3 litri de ulei de palmier costa in jur de 40lei
ankarita
Postat pe 22 Decembrie 2010 16:10
da stem 29, dar nu toti mentioneaza cuvantul "in exces" toate sunt bune daca sunt cu amsura.excesul este cel care strica.in rest toate sunt bune si indispensabile vietii, fara ele nu suntem completi.dar sa nu se faca abuz.mananci numai prajit e normal sa o ia rzna toate in organism.rational si frumos:P:P
ankarita
Postat pe 22 Decembrie 2010 16:12
am gasit un grafic pe net unde sunt comparata diverse tipuri de ulei ...
http://tinyurl.com/24d6veh

concluzia e ca daca te intereseaza sa acumulezi grasimi saturate in corp, baga ulei de cocos (diii cocos )
battleofwits
Postat pe 24 Decembrie 2010 09:37
Uleiul de palmier are punctul de fumicare (ardere) la 285 grade. Asta inseamna ca la prajit nu se rup dublele legaturi din acizii grasi polinesaturati (acizi grasi buni, cu roluri deosebite in organism) si nu rezulta compusi iritanti pt tubul digestiv. Pentru prajit este un ulei bun din acest punct de cedere. Cu prajelile, insa, este altceva...
nina_ciuciuc
Postat pe 25 Decembrie 2010 16:36
De la: ankarita, la data 2010-12-22 16:12:29da stem 29, dar nu toti mentioneaza cuvantul "in exces" toate sunt bune daca sunt cu amsura.excesul este cel care strica.in rest toate sunt bune si indispensabile vietii, fara ele nu suntem completi.dar sa nu se faca abuz.mananci numai prajit e normal sa o ia rzna toate in organism.rational si frumos:P:P

Da! sunt absolut d'acord!
Toate-s bune ( comestibilele) daca-s cu masura. Organismul are nevoie de detoate.
stem_29
Postat pe 25 Decembrie 2010 18:47
De la: m_nicole, la data 2010-11-29 16:03:17de curand mi-a fost recomandat uleiul de palmier pentru prajeli, are cineva idee daca ingrasa sau nu, daca e sanatos etc, schimba gustul alimentelor prajite!?

uleiul de palmier are aproape efectul unturii. are colesterol si nu e recomandat decat in anumite limite.
leo_
Postat pe 25 Decembrie 2010 23:17
TOT CE VEI MINCA PRAJEALA TE VA INGRASA SI MAI ALES DULCIURILE ASA CA AI GRIJE SI CU ULEIURILE ORI CE E MULT TE INGRASE
kudika163984
Postat pe 26 Decembrie 2010 17:05
BA DA EXPLICATIA ESTE UNA SINGURA MICROBUL EXISTA N NOI DECIND NE NASTEM PROBLEMA IESTE ALTA CA NOI IL DEZVOLTAM PRIN MODUL DE TRAI .
kudika163984
Postat pe 26 Decembrie 2010 17:10
De la: leo_, la data 2010-12-25 23:17:37
De la: m_nicole, la data 2010-11-29 16:03:17de curand mi-a fost recomandat uleiul de palmier pentru prajeli, are cineva idee daca ingrasa sau nu, daca e sanatos etc, schimba gustul alimentelor prajite!?

uleiul de palmier are aproape efectul unturii. are colesterol si nu e recomandat decat in anumite limite.

Uleiul de palmier NU are colesterol. Este un ulei vegetal si prin definitie uleiurile vegetale nu au colesterol. Are un continut mai mare de acizi grasi saturati, dar NU COLESTEROL.
nina_ciuciuc
Postat pe 27 Decembrie 2010 19:09
De la: nina_ciuciuc, la data 2010-12-27 19:09:56

Uleiul de palmier NU are colesterol. Este un ulei vegetal si prin definitie uleiurile vegetale nu au colesterol. Are un continut mai mare de acizi grasi saturati, dar NU COLESTEROL.

da, ai dreptate... de lene nu am vazut ce am scris. nu are colesterol insa influenteaza cresterea colesterolului HDL. in mod normal e un colesterol bun, dar in exces poate crea probleme.
leo_
Postat pe 28 Decembrie 2010 03:06
De la: leo_, la data 2010-12-28 03:06:53
De la: nina_ciuciuc, la data 2010-12-27 19:09:56

da, ai dreptate... de lene nu am vazut ce am scris. nu are colesterol insa influenteaza cresterea colesterolului HDL. in mod normal e un colesterol bun, dar in exces poate crea probleme.

Compozitia uleiului de palmier este:
Acizi graºi saturaþi: acid palmitic 44%, acid stearic 5%, acid miristic 1,1%, acid lauric 0,2%
Acizi mononesaturaþi: acid oleic 40% ( are roluri metabolice deosebite)
Acizi graºi polinesaturaþi: acid linoleic 10%, acid linolenic 0,4%.

Compozitia uleiului de masline: acizi graºi mononesaturaþi 76% (acid oleic)
acizi graºi polinesaturaþi 9%
acizi graºi saturaþi 15%
Dar nici un ulei nu contine nici o forma de colesterol.

Ceea ce ingrasa sunt cantitatile in care sunt consumate anumite alimente, asocierile intre alimente, cantitatea si nr meselor in functie de activitatea depusa, ora la care se serveste cina.... si multe altele
nina_ciuciuc
Postat pe 28 Decembrie 2010 20:48
De la: nina_ciuciuc, la data 2010-12-28 20:48:13
Acizi graºi saturaþi: acid palmitic 44%, acid stearic 5%, acid miristic 1,1%, acid lauric 0,2%
Acizi mononesaturaþi: acid oleic 40% ( are roluri metabolice deosebite)
Acizi graºi polinesaturaþi: acid linoleic 10%, acid linolenic 0,4%.

nu stiu de unde iti iei informatiile, te priveste doar e sanatatea ta
insa din datele "USDA's Human Nutritional Information Service" ..uleiul de palmier are:
- 92% grasimi saturate
- 6% grasimi monosaturate
- 2% omega 6
battleofwits
Postat pe 28 Decembrie 2010 20:56
De la: m_nicole, la data 2010-11-29 16:03:17de curand mi-a fost recomandat uleiul de palmier pentru prajeli, are cineva idee daca ingrasa sau nu, daca e sanatos etc, schimba gustul alimentelor prajite!?[/quo Atata timp cat valorile nutritionale sunt 0 mg colesterol, 0 mg sodium, 0 g proteine,0 g carbohidrati si numai 14 g grasimi monosaturate la 100 g, nu ai de ce sa-ti faci probleme cu ingrasatul !... Si ca o curiozitate,"Mc Donald's" si" KFC", folosesc uleiul de palmier in prepararea menu-urilor sale ! Foloseste-l cu incredere !
crysis
Postat pe 29 Decembrie 2010 16:22
multumesc celor care au raspuns, se pare ca uleiul de palmier nu are traditie la noi si de aici multa retinere din partea noastra, tinand cont ca il voi folosi doar la cartofi prajiti si doar o data pe saptamana si ca rezista la temperaturi mari, deci ramane stabil il voi incerca, am observat la uleiul de floarea-soarelui ca pe zi ce trece devine mai diluat, dublu rafinat - eu cred ca e "cvadublu-rafinat" si se arde foarte repede iar asta chiar imi da de gandit. sanatate tuturor
m_nicole
Postat pe 30 Decembrie 2010 14:33

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Invitatie 2 De la: ioanabobocea 19 Noiembrie 2009 12:16
Ati incercat kangoo jumps si aerobic? 3 De la: eleain 22 Martie 2010 17:22
Simplu si usor 2 De la: office_salinasusesi_ro 1 Martie 2010 22:38
buna 7 De la: office_salinasusesi_ro 24 Martie 2010 16:08
cum sa slabesc??? 95 De la: zinaceabunasinebuna 28 Ianuarie 2012 06:59