Setari Cookie-uri

666- mai reprezinta si PROVOCAREA SCHIMBARII/REVOLUTIA SPIRITUALA

Dumnezeu a creat mai intai lumea nevazuta, adica pe ingeri, iar ei se impart in 9 cete ceresti, fiecare ceata avand o anumita misiune dumnezeiasca.
Despre ingeri trebuie sa stim ca ei s-au zidit numai prin gandirea lui dumnezeu, dar nu erau neschimbatori, ci i-a lasat ca ei singuri sa castige prin lupta neschimbarea.Atat ingerii cat si primii oameni nu aveau imaginatie.Cum au cazut ingerii in imaginatie, indata au cazut din cer in iad, ca doreau sa fie asemenea "Celui Preainalt".
Deosebirea dintre caderea ingerilor rai si a omului este ca ingerii au cazut din voia lor, deci din libertate, iar omul a cazut din amagire si din indemnul diavolului.
....primul om a cazut prin trei lucruri : femeia, lemnul (pomul) si neascultarea.Si tot prin trei lucruri va fi mantuit: Maica Domnului, Crucea si ascultarea.
Omul a fost creat de Dumnezeu, dupa chipul si asemanarea Sa.El este singura faptura pe care a zidit-o Dumnezeu cu mainile Sale si cu sfatul celor trei persoane ale Preasfintei Treimi ("Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra") , iar nu numai prin cuvant, ca pe toate celelalte.Sufletul omului a fost insuflat de Dumnezeu in chip nevazut, deci omul este compus din doua parti : trup si suflet - dihotomism.

Iadul a fost creat de Dumnezeu in clipa caderii ingerilor rai.
contesina
Postat pe 14 Februarie 2011 21:12
De la: pickard, la data 2011-02-14 21:04:43
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 20:59:36
De la: battleofwits, la data 2011-02-14 17:04:19
De la: pickard, la data 2011-02-14 16:48:56...eu tind sa cred ca aici pe pamant totul e un iad si ardem ca sobolanii
probabil ca unii dintre noi vom ajunge si in rai dar nu stiu pe ce criterii vom fi selectati eu cred ca voi ajunge in rai n-am facut nici un rau nimanui

eu zic ca aici si acum pendulam intre iad si rai, si asta in functie de cum ne traim viata

totul depinde doar de noi daca suntem fericiti si suntem capabili sa traim in rai sau nu

[/quotenici un om dp pamant nu este fericit,,decat sfintii in viata,,cuvantul fericire il atribuim noi aiurea,,,fericirea exista doar in rai,,iar singuri oameni fericiti dp pamant sunt sfintii in viata

ai dreptate! dar cum sa fim noi sfinti in viata cand suntem trasi de draci de picioare
cu cat vei incerca sa fi mai bun ,,mai credincios cu atat mai mult o sa fi tras mai jos
thadoogback
Postat pe 14 Februarie 2011 21:12
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 21:10:49nu ai trait nimik ma taranusule ce ai trait tu e bucurie,,sa fi fericit e cu totul altceva asa cva e greu de cuprins de mintea omeneasca ,,pentru asta ne a facut dumnezeu,,,hristos a fost dumnezeu in acelas timp

stii tu cu siguranta ceea ce am trait eu? esti cumva un crestin ghei paranormal?

auzi, da isus pana sa devina dumnezeu, nu a fost om?
battleofwits
Postat pe 14 Februarie 2011 21:13
De la: battleofwits, la data 2011-02-14 21:07:01
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 21:04:08
De la: battleofwits, la data 2011-02-14 20:44:55
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 20:28:04
De la: battleofwits, la data 2011-02-14 13:17:07...
ce vremuri frumoase
erai roacket tartanus

mai bine roacher decat crestin ghei
ba gasca beata nu incepe iar ca te fac de ti rozi destele

stiu ca voi crestini ghei aveti practici in care va bagati destele in fund unu la altu ...

insa sa stii ca eu nu vreau
bravo ma esti super smecher
thadoogback
Postat pe 14 Februarie 2011 21:13
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 21:07:34
De la: pickard, la data 2011-02-14 21:02:14
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 20:56:52
De la: pickard, la data 2011-02-14 16:48:56
De la: kudika355503, la data 2011-02-14 16:13:26intorcindune la titlul acestui topic-666---crede cineva in existenta reala a lui ala cu coarne?.....in cazanu cu smoala?....ce parere aveti despre IAD......vezi sa nu lipsesti magog

eu tind sa cred ca aici pe pamant totul e un iad si ardem ca sobolanii
probabil ca unii dintre noi vom ajunge si in rai dar nu stiu pe ce criterii vom fi selectati eu cred ca voi ajunge in rai n-am facut nici un rau nimanui
aici pe pamant se decide soarta noastra ,,dumnezeu ne a dat catva zeci de ani sa ne decidem soarta,,fiti cu bagare de seama

si ce sa facem ba! zi tu! sa nu mai bem, sa nu mai mancam, sa nu mai facem sex?hai sa mergem in desert sa stam jegosi ca in evul mediu cand si daca te spalai erai luat drept pacathttp://www.kudika.ro/comunitate/forum/post_reply/47372/quote/1296823.html#os
cn a zis ma asa cva ,,vz cum zburati repede unde vreti ,ascunzanduva de adevar,,tre doar sa fi un om bun,,asta cuprinde tot

pai eu zic ca sunt om bun dar unii zic ca sunt rau, altii ca sunt prost, altii ca sunt las............dar eu ma ascult pe mine si zic ca sunt bun !
pickard
Postat pe 14 Februarie 2011 21:15
De la: contesina, la data 2011-02-14 21:12:07Dumnezeu a creat mai intai lumea nevazuta, adica pe ingeri, iar ei se impart in 9 cete ceresti, fiecare ceata avand o anumita misiune dumnezeiasca.
Despre ingeri trebuie sa stim ca ei s-au zidit numai prin gandirea lui dumnezeu, dar nu erau neschimbatori, ci i-a lasat ca ei singuri sa castige prin lupta neschimbarea.Atat ingerii cat si primii oameni nu aveau imaginatie.Cum au cazut ingerii in imaginatie, indata au cazut din cer in iad, ca doreau sa fie asemenea "Celui Preainalt".
Deosebirea dintre caderea ingerilor rai si a omului este ca ingerii au cazut din voia lor, deci din libertate, iar omul a cazut din amagire si din indemnul diavolului.
....primul om a cazut prin trei lucruri : femeia, lemnul (pomul) si neascultarea.Si tot prin trei lucruri va fi mantuit: Maica Domnului, Crucea si ascultarea.
Omul a fost creat de Dumnezeu, dupa chipul si asemanarea Sa.El este singura faptura pe care a zidit-o Dumnezeu cu mainile Sale si cu sfatul celor trei persoane ale Preasfintei Treimi ("Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra") , iar nu numai prin cuvant, ca pe toate celelalte.Sufletul omului a fost insuflat de Dumnezeu in chip nevazut, deci omul este compus din doua parti : trup si suflet - dihotomism.

imi place ca stii povestea pe de rost, insa despre lucrurile concrete poti vorbi la fel de "cursiv" ...de exemplu, compasiunea

nu de alta dar tocmai ce am vazut un videoclip cu un imam care vorbea despre compasiune si am ramas cu gura cascata, cat de frumos si la obiect putea sa vorbeasca, bineinteles fara infloriturile din "cartea sfanta" (se gaseste pe ted.com)
battleofwits
Postat pe 14 Februarie 2011 21:16
De la: battleofwits, la data 2011-02-14 21:13:14
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 21:10:49nu ai trait nimik ma taranusule ce ai trait tu e bucurie,,sa fi fericit e cu totul altceva asa cva e greu de cuprins de mintea omeneasca ,,pentru asta ne a facut dumnezeu,,,hristos a fost dumnezeu in acelas timp

stii tu cu siguranta ceea ce am trait eu? esti cumva un crestin ghei paranormal?

auzi, da isus pana sa devina dumnezeu, nu a fost om?
nu taranusule,,isus a fost innaine dumnezeu isus nu sa nascut pe pamant el este de dinnainte,,pe pamant a venit pentru mantuirea ta de taranus si a tuturor oamenilor
thadoogback
Postat pe 14 Februarie 2011 21:17
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 21:13:30bravo ma esti super smecher

multumesc frumos pentru complimente

insa nu era mai frumos sa nu fi inceput cu insultele de la inceput?
battleofwits
Postat pe 14 Februarie 2011 21:17
De la: battleofwits, la data 2011-02-14 20:47:47
De la: vyoryca, la data 2011-02-14 20:35:40...eu nu cred in rai sau iad in forma euforica sau diabolica in care o descrie religiile....cred insa c-ar exista dimensiuni de inalta si respectiv joasa frecventa in care sufletele isi gasesc locul in functie de gradul de spiritualitate la care s-a ridicat aici pe pamant....si mai cred ca traim intr-un echilibru perfect al dualitatii, incepand cu binele ,reprezentat prin creatorul suprem Dumnezeu si raul , reprezentat de Lucifer ,ingerul decazut.....urmat de materie-antimaterie ,plus-minus, masculin -feminin.....etc.

sa stii ca e o diferenta intre dualitate (rau vs bine) si "doua fete ale aceleiasi monezi" (masculin si feminin)

din cauza asta eu nu prea am inteles ceea ce ai vrut sa spui

...vezi tu...nu cred ca exista o granita de separatie perfecta , luandu-ne dupa teotia yin-yang (vezi simbolul si simbolistica) si nici a opusului perfect...
...cu toate ca exista o scriere de prin sec XII despre il separatio- Anonimus care rastoarna multe concepte
vyoryca
Postat pe 14 Februarie 2011 21:18
De la: pickard, la data 2011-02-14 21:15:33
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 21:07:34
De la: pickard, la data 2011-02-14 21:02:14
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 20:56:52
De la: pickard, la data 2011-02-14 16:48:56
De la: kudika355503, la data 2011-02-14 16:13:26intorcindune la titlul acestui topic-666---crede cineva in existenta reala a lui ala cu coarne?.....in cazanu cu smoala?....ce parere aveti despre IAD......vezi sa nu lipsesti magog

eu tind sa cred ca aici pe pamant totul e un iad si ardem ca sobolanii
aici pe pamant se decide soarta noastra ,,dumnezeu ne a dat catva zeci de ani sa ne decidem soarta,,fiti cu bagare de seama

si ce sa facem ba! zi tu! sa nu mai bem, sa nu mai mancam, sa nu mai facem sex?hai sa mergem in desert sa stam jegosi ca in evul mediu cand si daca te spalai erai luat drept pacathttp://www.kudika.ro/comunitate/forum/post_reply/47372/quote/1296823.html#os
cn a zis ma asa cva ,,vz cum zburati repede unde vreti ,ascunzanduva de adevar,,tre doar sa fi un om bun,,asta cuprinde tot

pai eu zic ca sunt om bun dar unii zic ca sunt rau, altii ca sunt prost, altii ca sunt las............dar eu ma ascult pe mine si zic ca sunt bun !
da nu trebe ma sa zici sau sa te mandresti daca ti zic alti ,ca nu o sa mai fi nimik,,,trebe doar sa fi bun
thadoogback
Postat pe 14 Februarie 2011 21:19
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 21:17:41nu taranusule,,isus a fost innaine dumnezeu isus nu sa nascut pe pamant el este de dinnainte,,pe pamant a venit pentru mantuirea ta de taranus si a tuturor oamenilor

deci in acceptiunea crestinului ghei paranormal ....
isus este pe pamant dedinainte nasteri sale ... sa inteleg ca prima data a venit in vizita sub forma de energie/spirit? si apoi a venit ca si copil?
battleofwits
Postat pe 14 Februarie 2011 21:19
De la: battleofwits, la data 2011-02-14 21:17:44
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 21:13:30bravo ma esti super smecher

multumesc frumos pentru complimente

insa nu era mai frumos sa nu fi inceput cu insultele de la inceput?
nu mai face pe nebunul
thadoogback
Postat pe 14 Februarie 2011 21:20
De la: contesina, la data 2011-02-14 21:12:07Dumnezeu a creat mai intai lumea nevazuta, adica pe ingeri, iar ei se impart in 9 cete ceresti, fiecare ceata avand o anumita misiune dumnezeiasca.

este empirica aceasta poveste,nu pot sa imi inchipui cand au avut loc aceste intamplari? acum 10000 de ani, acum 7000 de ani?
cred ca sunt numai imaginatia unor oameni prea inganduraqti si tristi sau aceste povesti au trecut prin prea multe guri de oameni !
pickard
Postat pe 14 Februarie 2011 21:22
De la: vyoryca, la data 2011-02-14 21:18:06
...vezi tu...nu cred ca exista o granita de separatie perfecta , luandu-ne dupa teotia yin-yang (vezi simbolul si simbolistica) si nici a opusului perfect...
...cu toate ca exista o scriere de prin sec XII despre il separatio- Anonimus care rastoarna multe concepte

tocami ca eu nu cred in dualitate si din cauza asta nu am intels clar ce vrei sa spui imi era neclar ceea ce ai vrut sa exprimi
battleofwits
Postat pe 14 Februarie 2011 21:22
De la: battleofwits, la data 2011-02-14 21:19:38
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 21:17:41nu taranusule,,isus a fost innaine dumnezeu isus nu sa nascut pe pamant el este de dinnainte,,pe pamant a venit pentru mantuirea ta de taranus si a tuturor oamenilor

deci in acceptiunea crestinului ghei paranormal ....
isus este pe pamant dedinainte nasteri sale ... sa inteleg ca prima data a venit in vizita sub forma de energie/spirit? si apoi a venit ca si copil?
ba baiatule tu esti varzoi rau,,,issus hristos fiul lui dumnezeu este dinnainte sa il faca dumnezeu pe om pe pamant,,,el a fost in rai ,,ca sa ti explik ca la aia de 6 ani,,,,iar dumnezeu la trimis pe pamant pentru mantuirea oamenilor ,,care erau prea adanciti in pacat
thadoogback
Postat pe 14 Februarie 2011 21:24
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 21:24:31ba baiatule tu esti varzoi rau,,,issus hristos fiul lui dumnezeu este dinnainte sa il faca dumnezeu pe om pe pamant,,,el a fost in rai ,,ca sa ti explik ca la aia de 6 ani,,,,iar dumnezeu la trimis pe pamant pentru mantuirea oamenilor ,,care erau prea adanciti in pacat

am inteles acum... isus era deja dumnezeu de cand era in fase

battleofwits
Postat pe 14 Februarie 2011 21:27
De la: pickard, la data 2011-02-14 21:22:06

este empirica aceasta poveste,nu pot sa imi inchipui cand au avut loc aceste intamplari? acum 10000 de ani, acum 7000 de ani?
cred ca sunt numai imaginatia unor oameni prea inganduraqti si tristi sau aceste povesti au trecut prin prea multe guri de oameni !
ba pikarde pai vz ma ,,ba tot ce vrei gasesti gasesti easpunsuri la absolut orice daca cauti,,citeste cartile sfintilor,,ca asa zic oameni ca nu au cautat ,,,nu stiu,,si se iau dp ce e mai usor
thadoogback
Postat pe 14 Februarie 2011 21:27
De la: battleofwits, la data 2011-02-14 21:27:12
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 21:24:31ba baiatule tu esti varzoi rau,,,issus hristos fiul lui dumnezeu este dinnainte sa il faca dumnezeu pe om pe pamant,,,el a fost in rai ,,ca sa ti explik ca la aia de 6 ani,,,,iar dumnezeu la trimis pe pamant pentru mantuirea oamenilor ,,care erau prea adanciti in pacat

da ma ,,esti praf
thadoogback
Postat pe 14 Februarie 2011 21:28
noapte buna,,nu mai ma face ma sa te balacaresc,,,sa traesti
thadoogback
Postat pe 14 Februarie 2011 21:31
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 21:28:15

da ma ,,esti praf

apropo, copilul dumnezeu isus, avea nevoie de vitamine ca sa se faca mare? sau crestea intr-un an ca alti in 10?
battleofwits
Postat pe 14 Februarie 2011 21:32
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 21:31:00noapte buna,,nu mai ma face ma sa te balacaresc,,,sa traesti

noapte buna madogule ! si sa sti ca te iubesc asa cum esti tu!
pickard
Postat pe 14 Februarie 2011 21:33
De la: battleofwits, la data 2011-02-14 21:32:19

da ma ,,esti praf

apropo, copilul dumnezeu isus, avea nevoie de vitamine ca sa se faca mare? sau crestea intr-un an ca alti in 10?

aveti-va ca fratii azi ba ca e cica ziua indragostitilor gomorei!
pickard
Postat pe 14 Februarie 2011 21:35
De la: battleofwits, la data 2011-02-14 21:22:56
De la: vyoryca, la data 2011-02-14 21:18:06

tocami ca eu nu cred in dualitate si din cauza asta nu am intels clar ce vrei sa spui imi era neclar ceea ce ai vrut sa exprimi

DEX= coexistenta a doua elemente (principii) diferite, opuse
rai-iad....bine-rau.....yin-yang...etc....ce n-ai inteles ?
vyoryca
Postat pe 14 Februarie 2011 21:35

Nu se stie exact numarul ingerilor cazuti din cer, ci se spune in Scriptura ca impreuna cu Lucifer au cazut din cer "a treia parte din stelele cerului", adica din ingeri.

Cum ispiteste diavolul?
De jos suntem ispititi prin moleseala, lenevire de la lucrarea faptelor bune, slabindu-ne vointa, ratiunea, mustrarea constiintiei....
Din stanga suntem ispititi prin patimi trupesti - lacomie, betie, zgarcenie, manie, ura, razbunare, etc...Se numesc asa pt.ca vin direct de la diavol si fiecare isi da usor seama de aceste curse.
Din partea dreapta suntem ispititi prin patimi sufletesti si rationale subtiri, greu de deslusit si greu de biruit : mandria, trufia, parerea de sine, slava desarta, osandirea altora, razvratirea mintii, neascultarea, egoismul, eresurile, sectele, increderea prea mare in mila Lui Dumnezeu, hula, indoiala, necredinta, visurile, vedeniile, vrajitoria.Aceste patimi au la temelie mandria din care a cazut Lucifer si sunt greu de cunoscut si vindecat.
Din fata ne ispitesc diavolii cu nalucirea celor viitoare, adica ne arunca in griji, in banuieli asupra altora, in oboseli trupesti peste masura pentru ziua de maine.
Din spate ne ispitesc cu aducerile aminte ale pacatelor si patimilor care ne-au stapanit candva in trecutul nostru, indemnandu-ne sa le facem din nou.Ne aduc aminte de persoane cu care ne-am certat, de cuvintele cu care ne-au suparat, ca sa incepem iar sa-i uram, de locuri in care am gresit, de fetele celor cu care am pacatuit, am facut rautati, imboldindu-ne vointa sa cadem iar in aceleasi pacate.
Dinlauntru, adica din inima, ne ispitesc diavolii, cu patimile care stapanesc inima - mania, rautatea, pofta, razbunarea, impietrirea, mandria.
Din afara ne ispitesc si ne biruiesc diavolii prin cele 5 simturi, care sunt ferestrele sufletului.Mai ales prin vedere, auz si limba.
contesina
Postat pe 14 Februarie 2011 21:37
De la: thadoogback, la data 2011-02-14 21:27:46
De la: pickard, la data 2011-02-14 21:22:06

Pickard, prietene, e poveste lunga si nu ne-ar ajunge toata noaptea ca sa-ti explic acum totul....o s-o luam cu incetisorul....ai un pic de rabdare....acum vorbim de diavol si iad....
contesina
Postat pe 14 Februarie 2011 21:43
De la: vyoryca, la data 2011-02-14 21:18:06...cred ca traim intr-un echilibru perfect al dualitatii, incepand cu binele ,reprezentat prin creatorul suprem Dumnezeu si raul , reprezentat de Lucifer ,ingerul decazut.....urmat de materie-antimaterie ,plus-minus, masculin -feminin.....etc.

De la: vyoryca, la data 2011-02-14 21:35:37

1. rau vs bine, daca o luam doar ca o metafora crestina, inteleg ce vrei sa spui,
insa daca vrei sa te referi la natura umana ... suntem buni (ajungem in rai) sau untem rai (ajungem in iad) ... e un nonsens

2. materie - antimaterie, nu exista materie deci nici antimateria, exista doar energie

3 plus - minus, ca si expresie matematica, care e doar un produs al propriei noastre gandiri, si nu are legatura cu viata in sensul spiritual ...da inteleg

4. masculin feminin, dupa cum am mai spus, consider ca sunt doua expresii ale aceleiasi forme, nicidecum o dualitate
battleofwits
Postat pe 14 Februarie 2011 21:44
Pickard, prietene, e poveste lunga si nu ne-ar ajunge toata noaptea ca sa-ti explic acum totul....o s-o luam cu incetisorul....ai un pic de rabdare....acum vorbim de diavol si iad.

nu te mai obosi! oricum nu bag nimic la cap si tot un nestiutor raman
pickard
Postat pe 14 Februarie 2011 21:48
De la: battleofwits, la data 2011-02-14 21:44:08
De la: vyoryca, la data 2011-02-14 21:18:06...cred ca traim intr-un echilibru perfect al dualitatii, incepand cu binele ,reprezentat prin creatorul suprem Dumnezeu si raul , reprezentat de Lucifer ,ingerul decazut.....urmat de materie-antimaterie ,plus-minus, masculin -feminin.....etc.

De la: vyoryca, la data 2011-02-14 21:35:37

1. rau vs bine, daca o luam doar ca o metafora crestina, inteleg ce vrei sa spui,
insa daca vrei sa te referi la natura umana ... suntem buni (ajungem in rai) sau untem rai (ajungem in iad) ... e un nonsens

2. materie - antimaterie, nu exista materie deci nici antimateria, exista doar energie

3 plus - minus, ca si expresie matematica, care e doar un produs al propriei noastre gandiri, si nu are legatura cu viata in sensul spiritual ...da inteleg

4. masculin feminin, dupa cum am mai spus, consider ca sunt doua expresii ale aceleiasi forme, nicidecum o dualitate

...nu m-am limitat la sensul strict religios . ci la conceptul creatiei universale...de aceia am si dat exemple disipate
vyoryca
Postat pe 14 Februarie 2011 21:54
Buna seara.

tema zilei ....
Iad...
...eu privesc Iadul ca o derulare a proriei constiinte intr-o alta lumina, alta prisma, decat ceea ce vedem acum in carne si oase...iar derularea acesta doare atat de tare ...ati constientizat vre-o data vre-un rau facut de voi?...doare?...acesta e Iadul...o derulare a raului facut de noi, din prisma celui pagubit.
kudika195501
De la: pickard, la data 2011-02-14 21:35:18
De la: battleofwits, la data 2011-02-14 21:32:19

da ma ,,esti praf

aveti-va ca fratii azi ba ca e cica ziua indragostitilor gomorei!

contesina

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ce e de facut? 20 De la: queenm 15 Noiembrie 2009 18:31
dragoste 12 De la: Barbie30_ 10 Noiembrie 2010 16:40
dilema 10 De la: Valy90 28 Mai 2011 16:50
cum sa nu cadem in ridicol 18 De la: Balerinna 18 Octombrie 2010 23:22
IARTA-MA.TOPIC PENTRU IMPACACIOSI SI IMPACACIOASE. 13 De la: Eva32 20 Octombrie 2011 00:28