Setari Cookie-uri

Casnicia dupa 6+ ani

De la: ally_ally00, la data 2011-10-19 11:33:22Surpriza! eu am trecut de 6 ande casnicie. Secretul nici eu nu il stiu. Am doua fetite superbe pe care nu le-am programat ci au venit(cu unele dificultati) si dupa mai bine de 9 ani de relatie si sapte de cand suntem casatoriti inca mai avem subiecte atunci cand ne intalnim.
Poate aici este secretul! Noi nu lucram impreuna si nici in acelasi domeniu. El cu fiare, eu cu oameni...si intotdeauna incercam sa venim cu lucruri noi in relatia noastra.
Te-ai gandit vreodata sa schimbi locul de munca? Ochii care nu se vad se uita, iar cei care se vad prea des "se scot"!
Mult suuces in revigorarea casniciei tale, iar bebe ar trebui sa vina dupa ce va rezolvati problemele. Nu trebuie sa plateasca el pentru greselile voastre!


e recomandabil sa petreci primi doi ani cat mai mult impreuna. apoi o cat de cat libertate este necesara. apare saturatia.
guru_ion
Postat pe 21 Octombrie 2011 09:51
draga maimai_no1, foarte interesant mesajul tau. multumesc foarte mult pentru sfaturi. chiar o sa incerc sa le pun in aplicare. deja am cateva activitati in plan si sper ca rezultatele sa fie pe masura, legat de copil, imi doresc foarte mult si de asemenea si el, insa vom vedea la momentul potrivit ce este de facut.
Intra-adevar, intr-o casatorie este nevoie si de momente de relaxare in compania altor persoane (prietene, prieteni, activitati individuale, etc) pentru a evita monotonia care este evident ca s-a instalat in casnicia noastra.
va multumesc tuturor pentru sfaturi.
numai bine!
therovers
Postat pe 24 Octombrie 2011 11:35
"Este adevarat ca si eu sunt departe de a fi sotia perfecta"

Ce ai vrut sa spui ? Poate solutia va veni de aici?
kudika410734
Postat pe 25 Octombrie 2011 10:46
De la: maimai_no1, la data 2011-10-20 23:48:01Nu poti gasi solutii daca nu faci o radiografie, daca nu mergi acolo, la punctele sensibile...
In primul rand, cand erati colegi de facultate, cand va iubeati fara commitment, spui ca relatia a fost mai tumultoasa, ca erau lucruri care va separau, va faceau sa nu vreti sa mai fiti impreuna - acele lucruri ar trebui revizuite acum, caci se pare ca ele si-au facut loc din nou in relatia voastra, chiar daca nu sunt rostite...
Casatoria voastra pare sa se fi produs in pimul rand avand drept baza compatibilitatea profesionala - spui uneva ca, daca nu ati fi fost colegi de serviciu, relatia s-ar fi destramat de mult.
Sa ai aceeasi profesie e bine, caci, de cele mai multe ori, proiectele de viata, relatiile sociale sunt cladite pornind de la aceasta...
Oricum ar fi, eu vreau sa subliniez un alt aspect - proiectul de a face un copil anul viitor.
Tanara doamna, ca v-ati dat seama ca viata voastra nu ar fi implinita daca nu va casatoriti, este un bun inceput, dar nu este suficient. Dovada - prezentza ta pe forum ca subiect de discutie...
Daca proiectul acesta, de a deveni parinti, il puneti in aplicare in aceasta faza a relatiei voastre eu tind sa cred ca viata ta afectiva, relatia cu sotul va deveni imposibil de acceptat in continuare. Frustrarile tale de acum se vor acutiza, iar la ele vei adauga alte frustrari venite din ... maternitate. Cel putin in perioada imediat inainte de a naste te vei simti marginalizata, iesita din ritmul profesional si il vei invidia pe el pentru constanta preocupare profesionala, nemodificata de iminentza calitatii de tata... frustari ce vor mocni ori chiar vor fi exprimate sub forma de repros la adresa lui, la adresa "ingratitudinii" sale... Apoi, dupa euforia de a fi mama, cand te vei obisnui cu acest atribut, vei avea iar frustrari legate de ruperea ritmului, a evolutiei profesionale - si aceste frustrari le vei defula tot in relatia ta cu sotul... Te vei trezi ca frustrarile acumulate pun un zid intre tine si viatza fericita la care ai sperat, la care sigur ai crezut ca esti indreptatita.
Dupa parerea mea, din spusele tale, nu va iubiti destul pentru a fi parinti. Iar pentru tine, pericolul de a fi cu adevarat nefericita dupa ce devi mama este major. Nefericirea ta se propaga, nu poate fi inchisa in seif si uitata...
Spunea cineva - fa-l sa te doreasca, sa-ti simta absenta. Fa-l sa fie constient de rolul tau in viata lui - echilibrul lui, nepasarea, vin din siguranta ca esti acolo: doar sa deschida gura, doar sa intinda mana. Daca sunteti la serviciu impreuna, cand aveti liber...dispari! Mergi singura la o prietena, la window shopping, la o expozitie...sau un curs de limba germana. Gaseste-ti preocupari in afara casei si in afara lui... chiar uita sa gatesti stand ore intregi la computer... Si, inainte de toate, lamureste-te daca voi CU ADEVARAT va iubiti sau sunteti doar o share house professional team cu certificat de casatorie.
Dupa ce afli raspunsul in sufletul tau, in mintea ta... programeaza sau nu sa devii mama.
Profesiunea de parinte e foarte grea si e pe toata viata, crede-ma pe cuvant.
kudika188891karm_n
Postat pe 30 Octombrie 2011 17:30
Buna!

Sa nu "pui" de un bebe. O sa agraveze lucrurile. Iti vorbesc din propria experienta. Am fost intr-o situatie oarecum asemanatoare, suntem plecati din tara de 15 ani si dupa vreo zece a inceput sa se comporte cam in acelasi fel...stat la computer, apatie, dezinteres total. Ne-am casatorit din f mare dragoste in timpul facultatii si am emigrat de comun acord. Venirea copilului a agravat starea lui. Eu zic ca mai degraba este depresie. Viata in afara tarii este destul de grea. Joburile si aspiratiile noastre de perfectiune si realizare isi pun amprenta pe relatie. Parerea mea este sa incerci sa ai o discutie f sincera si sa ii spui ce simti, sau ii scrii ce simti. Incearca sa-l faci sa se deschida si sa-ti spuna sincer ce-i lipseste. Daca refuza, atunci tine-l la distanta.
Fii calma, vorbeste frumos si din inima, daca nu te asculta distanteaza-te de el. Daca nu-ti simte lipsa...e problema. Multa bafta!
kudika473823
Postat pe 19 Noiembrie 2011 01:28
Nici eu nu sunt de parere ca un copil ar schimba in vre-un fel situatia dintre voi...acesta ar trebui sa apara in alta inprejurare..cand exista armonie in cuplu..nu sa fie creata de venirea lui pe lume. deci nu e o solutie din punctul meu de vedere.
poate cel mai bine si mai corect ar fi sa aveti o discutie. spre exemplu la mine si iubitul meu functioneaza cel mai bine discutia in cada. La sfarsitul fiecarei zile avem o astfel de discutie.chiar iti recomand..cu toate ca nu e prea placut la inceput sa vezi ca iti petreci 2 ore in baie si ti se increteste pielea sa stii ca da rezultate.discutia decurge intr-un mediu relaxant.:*
fantasie
Postat pe 21 Noiembrie 2011 00:33
De la: kudika473823, la data 2011-11-19 01:28:16Buna!

Sa nu "pui" de un bebe. O sa agraveze lucrurile. Iti vorbesc din propria experienta. Am fost intr-o situatie oarecum asemanatoare, suntem plecati din tara de 15 ani si dupa vreo zece a inceput sa se comporte cam in acelasi fel...stat la computer, apatie, dezinteres total. Ne-am casatorit din f mare dragoste in timpul facultatii si am emigrat de comun acord. Venirea copilului a agravat starea lui. Eu zic ca mai degraba este depresie. Viata in afara tarii este destul de grea. Joburile si aspiratiile noastre de perfectiune si realizare isi pun amprenta pe relatie. Parerea mea este sa incerci sa ai o discutie f sincera si sa ii spui ce simti, sau ii scrii ce simti. Incearca sa-l faci sa se deschida si sa-ti spuna sincer ce-i lipseste. Daca refuza, atunci tine-l la distanta.
Fii calma, vorbeste frumos si din inima, daca nu te asculta distanteaza-te de el. Daca nu-ti simte lipsa...e problema. Multa bafta!








... citeodata ma intreb daca ginditi ce scrieti ? ... adica tie iti pare rau ca ai copil ? ... ca ti-a stricat viata, aspiratiile spre perfectiune ? ... si mai si ''sfatuiesti'' pe a;ltii ca nu aiba ... ce are una cu alta ... cu ce ar fi de vina un copil pentru problemele parintilor ... cita rautate ...
marco918
Postat pe 21 Noiembrie 2011 00:38
De la: therovers, la data 2011-10-18 12:15:21Salutare tuturor
Am 30 de ani si sunt maritata de 6+ ani. Motivul pentru care va scriu este pentru a afla daca schimbarile petrecute in casnicia mea se pot regasi in marea majoritate a casniciilor sau este un caz aparte.
Pentru asta o sa dau cateva detalii. M-am maritat la 24 de ani cu iubitul meu din facultate (am avut o relatie destul de 'zbuciumata', cu numeroase despartiri si impacari, pana cand ne-am dat seama ca vietile noastre nu sunt complete daca nu suntem impreuna). Ideea este ca noi lucram impreuna inca dinainte sa ne casatorim. Avem aceleasi studii si aceeasi experienta profesionala. Din anumite punce de vedere, acesta este punctul forte al relatiei noastre. De cand ne-am casatorit, am calatorit foarte mult datorita serviciului si mereu impreuna. Am avut 6 ani fantastici si foarte multi prieteni ne invidiaza pentru ca am avut ocazia sa vizitam multe locuri frumoase (mereu pe banii firmei). Din acest punct de vedere viata noastra este fantastica. Insa in acelasi timp, s-a instalat si monotonia.
Asta este problema cea mai mare a casniciei noastre si mi-e teama de efectele pe timp indelungat pe care le poate avea asupra relatiei dintre noi doi. In cursul saptamanii si in weekend-urile in care nu calatorim, ci pur si simplu ramanem acasa, nu comunicam deloc. Cand ajungem acasa el se aseaza la calculator si nu se mai ridica de acolo decat pentru a merge la culcare sau pentru a se bucura de hoby-ul lui (aero-modelism). Nu facem mai nimic impreuna. Uneori ne mai uitam la filme (in general la sugestia mea) sau mai iesim la cinema (mai greu, avand in vedere ca locuim in Germania si nu cunoastem limba prea bine iar filmele in limba originala sunt destul e rare si in general neinteresante). Mai iesim la cate un restaurant sau la o plimbare.
Ideea este ca el chiar a ajuns sa ma ignore. pur si simplu nici nu ma aude cand ii vorbesc. trebuie sa fac anumite gesturi pentru a-i atrage atentia si abia atunci sa vorbesc cu el. Pana si calatoriile, care ne-au legat mereu, nu mai au acelasi farmec. E pur si simplu indiferent fata de tot ceea ce tine de mine sau de relatia noastra. De fiecare data cand incerc sa vorbesc cu el imi spune ca totul este in regula, ca ma iubeste doar ca stam tot timpul impreuna, lucram impreuna si nu prea avem despre ce sa vorbim. el nu vrea sa facem impreuna decat cea ce ii face lui placere, insa cand vine vorba sa facem ceva ce imi place mie, el nu are chef. Daca am o problema si vreau sa vorbesc cu el, din nou, nu are chef. Nu pot sa inteleg ce se intampla cu el. Este adevarat ca si eu sunt departe de a fi sotia perfecta, dar macar incerc sa ma anim lucrurile din cand in cand, insa am obosit. Chiar weekend-ul acesta urmeaza sa mergem in Londra pentru un interviu si ramanem 3 zile sa ne bucuram de orasul in care amandoi ne-am dorit dintotdeauna sa ajungem, iar el este total indiferent. S-a schimbat enorm fata de cum era cand m-am indragostit de el. Nu il recunosc!
Ceea ce as vrea de la voi este sa imi dati sfaturi legat de o posibila animare a relatiei, pur si simplu am intrat in pana de idei. Si va rog sa nu pomeniti de infidelitate sau ceva de genul, pentru ca nu este cazul. Sunt printre voi persoane care trec prin aceeasi situatie ca si mine?
Va multumesc!







... situatie extraordinar de simpla ... familia voastra nu evolueaza ... de la sex si distractie TREBUIE sa treceti la urmatorii pasii ... COPII ... o familie nu poate rezista daca nu are lucruri in comun ... in afara de munca ... nu e nimic de speriat dar daca o lalaitzi o sa destrame de tot ... o familie inseamna multe si bune si rele dar, in special, greutatile o fac mai durabila ... trebuie sa EVOLUATI ... renuntzati la VOI pentru EI ... o sa va descoperiti ... bafta ... toate cele bune ...
marco918
Postat pe 21 Noiembrie 2011 00:46
Imi spun si eu parerea.
Inainte de a te da peste cap ca se faci tu sa reanimi relatia, uita-te putin la el. Zici ca nu mai e entuziasmat de nimic. L-ai intrebat de ce? Ce-si doreste? Poate e deprimat.... si tu batandu-l la cap nu ajuti cu nimic, ba mai mult il faci se simta si mai neinteles. Desigur, te deranjeaza ca te ignora si oricine ar fi deranjat si suparat.
Dar eu zic ca asta ar fi poate cel mai bine acum sa vezi de ce se comporta asa. Spune-i calm ca te deranjeaza, dar si ca ai vrea sa afli ce se intampla cu el si ca esti acolo cand este pregatit sa vorbeasca.

Cat despre activitate, ce zici de cursuri de limba germana... sau chiar cursuri de dans?

Si sunt si de acord sa va vedeti de hobby-uri separat si sa aveti cercul vostru de prieteni (desi inteleg ca prin natura meseriei nu aveti timp sa dezvoltati prietenii).



Apropo, am impresia ca am vazut un subiect foarte asemanator pe alt forum de emigrare, daca esti tot tu, cred ca ai gasit un posibil raspuns si acolo: exact viata voastra nomada, faptul ca nu puteti lega prietenii trainice si atunci mutatul in UK ar fi solutia (daca tin bine minte, scria acolo ca vreti sa ramaneti in UK).
kudika_pudika
Postat pe 21 Noiembrie 2011 00:49
nu vreau sa fiu malitioasa, nici pesimista, dar nu prea e ok...am fost casatorita o perioada mai mult decat dubla...si la noi a intervenit aceeasi stare si asta cred ca se datoreaza jobului comun...plus casatoria...barbatii nu sunt amatori de asa ceva ci de lupta, cuceriri, aventuri...
sansa ta ar fi sa-l faci sa te recucereasca....cum? nu stiu...tu vei gasi raspunsul daca el exista....
uite, de ex de curand am vazut un film german cu un cuplu care nu se cunostea dar faceau sex la telef...
si el s-a indragstit de ea nebuneste...
merita sa incerci ceva ce v-ar scoate din cotidian...
nu stiu daca te-am ajutat cu ceva...
multa bafta
kudika481609
Postat pe 10 Decembrie 2011 20:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sunt pe cale de a face o intrerupere de sarcina 19 De la: marco918 26 Noiembrie 2011 01:15
HBV- relatie/casatorie 1 De la: HBV123 27 Aprilie 2015 15:03
cum rezisti cand cumnata se amesteca in relatia ta si creeaza disensiuni in familie 47 De la: anca0704 30 Mai 2009 09:38
virginitate 12 De la: licuriciul_zapacit 8 Mai 2010 01:02
Aventuri 24 ore - Cum a fost 1 De la: alter_ego 1 Decembrie 2008 17:27