Setari Cookie-uri

Omul care te iubește...

Noi, femeile, de mici am fost obișnuite sã ni se poarte de grijã. Grija care am primit-o de la ambii pãrinți, dar mai ales de la tatã, ne-a marcat pe viațã. Cand întrebi o fetița cine este eroul ei, nu-ți va spune Batman sau Superman, iți va spune cã este tatãl ei. Dacã ați vãzut filmul "Fireproof" știți cã fetița își întreabã mama dacã se poate cãsãtori cu tatãl ei...Acea grijã purã, necondinționatã, care te cele mai multe ori te ferește de relele lumii...Aceiași grijã care o poți reîntalni numai în brațele omului iubit.
Niciodatã nu mi-am fãcut o listã cu calitațiile pe care ar trebuii sã le deținã bãrbatul iubit, n-aveam imaginea lui în minte și nici nu mi-o puteam imagina, știam doar cã trebuie sã semene cu tata, nu neaparat fizic. Bãrbatul iubit trebuia sã stie sã-mi spele pãrul așa cum o fãcea tata cand eram micã, trebuia sã mã poatã ridica pe umeri fãrã sã spunã cã sunt grea, sã poatã sã-mi spunã povești care mã liniștesc atunci cand nu pot sã dorm, cateodatã sã nu-mi spunã nimic, doar sã mã priveascã....Calitãți, care nu știu cați bãrbați din ziua de azi le mai dețin, calitãți care sã nu se declanșeze doar odatã cu instinctul patern...Ci sã se declanșeze atunci cand este nevoie de ele. Cineva, mi-a spus recent, vorbind despre persoana iubitã: "Atat de bine știe sã strangã în brațe", doar sã strangã în brațe. Nu știu catã importanțã mai dãm acestui lucru azi, cand de fiecare datã cand ne întalnim cu cineva îi dãruim o îmbrațișare, din pãcate, o facem deja din instinct, nu pentru cã simțim nevoia. Și cand te gandești cat tanjesc unii dupã o îmbrațișare...Și cand te gandești cat de ușor este s-o dãruim... Cum recunoști bãrbatul care sã îndeplineascã aceste simple condiții, nu știu, dar știu cã dacã se aflã acolo, undeva închise în el, ele ies la luminã cu prima ocazie. Calitãțile unui bãrbat le descoperi pe parcurs atunci cand este nevoie de ele, nu le ceri, nu le impui, le aștepți. Așteptarea nu este lungã, cãci de multe ori nici mãcar nu realizezi cã aștepți, nici mãcar nu știi ce aștepți, le primești și de bucuri de ele. Am citi zilele acestea niște citate de Ileana Vulpescu, iar unul zicea așa :" Douã calitați pe lume nu pot fi simulate și nici înlocuite ori echivalate prin procedeul -mai iei de ici, mai pui colea- : inteligența și bunãtatea." De mult timp n-am mai auzit pe cineva sã spunã atata adevãr în atat de puține cuvinte. De aceea spuneam mai sus cã unele calitați se observã imediat, nu pot fi ascunse, nu le poți preface...te definesc ca om și fac parte din tine. Omul care te iubește va știi întotdeauna ce sã facã și cum sã facã. Poate cã la cumpãratul florilor va cere sfatul vanzãtoarei, sau la pregãtirea cinei va cere sfatul mamei lui, dar în viața de zi cu zi nu va cere sfatul nimãnui, nu va întreba pe nimeni cum sã te trezeascã dimineața și nici care sã fie primele cuvinte care sã ți le spunã cand ajungi acasã dupã o lungã zi de lucru. Omul care te iubește va ști cand îți lipsește ceva, cand ai nevoie de cuvinte sau doar de umbra lor.
Persoanele care iubesc necondiționat așteaptã totul pentru cã știu cã-l pot dãrui la randul lor, diferența este cã acel "tot" nu este universal. Acel tot este specfic fiecãrei relații, doar cã are cateva elemente comune, cum este respectul. De multe ori mã întreb cum poți sã respecți persoana iubitã dacã nu respecți nimic altceva? Respectul își prinde rãdãcinile de cele mai multe ori în copilãrie, deși de multe ori nu-i înțelegi sensul, fiind prea mic. Adult fiind poți da definiția perfectã, dar scapi esența. Nu știu cat de mult se poate "preda" respectul, dar stiu sigur cã se poate învãta. Respecți persoana iubitã din respect pentru tot ceea la ce ții, nu pentru cã trebuie s-o faci pentru cã nu poți fãrã s-o faci, nu poți iubi fãrã sã respecți. Inițial am crezut cã iubești pe cineva atunci cand nu-i refuzi nimic, greșit, iubești pe cineva atunci cand știi sã refuzi și sa-l faci pe celãlalt sã înteleagã acest lucru. Atunci cand nu-i refuzi nimic persoanei iubite, nu-i areți defapt, cat de mult o iubești, îi areți cã n-ai principii, n-ai propriile tale legi nescrise care le respecți și în primul rand, nu te respecți pe tine. Oamenii sunt fãcuți ca sã greșeascã, dar și ca sã învețe, și cum sã nu înveți atat de multe de la o persoanã care te iubește, te respectã și îți și insuflã aceste calitați?
O altã caracteristicã specificã unei relatii armonioase este credința. Este la fel ca și respectul, cum poți sã crezi în persoana iubitã cand nu crezi în nimic? Se știe cã majoritatea oamenilor își doresc sã se cãsãtoreascã religios pentru ca Dumnezeu sã le binecuvanteze uniunea. Dar acea cununie este doar una dintre treptele credinței în cuplu, poate cea mai importantã treaptã, dar este abia prima. Și mulți se limiteazã doar la prima și uitã cã au depus un jurãmant sacru...la bine și la rau, în necaz și bucurie...pana cand moartea ne va despãrți...Cum poți pãstra focul acestei credințe veșnic aprins este greu de exprimat în cuvinte, dar de cele mai multe ori este suficientã credința. Credința în Dumnezeu și-n omul de langã tine.
Nu cred cã mi-aș putea imagina viața langã o persoanã în care sã nu mã încred. Mai repede m-aș încrede în persoana de langã mine decat în mine...asta înseamnã sã iubești și sã fii iubit. În luarea unor decizii importante în viațã de multe ori este nevoie de doi, nu numai pentru cã "unde-s doi puterea crește" ci pentru cã acolo unde sunt douã inimi care se iubesc deciziile se iau din dragoste și pentru cã existã încredere. De exemplu, cand decid sã aibã un copil ( poate nici nu-i nevoie sã iei aceastã decizie sau nici nu este nevoie sã fie discutatã atunci cand totul merge bine și știți amandoi ce vã lipsește) mulți viitori pãrinți din ziua de azi se gandesc întai la bani: Sunt scumpe produsele pentru îngrijire a sugarilor, cu ce-i vom plãti școala, nu putem renunța la serviciu pentru a sta doi ani în maternitate etc...Și sunt importante toate acestea, dar nu sunt cele mai importante. Mai important este sã știi cã persoana de langã tine ar fi un pãrinte bun, sã ai încrederea cã ai luat decizia corectã atunci cand l-ai ales, cã împreunã și numai împreunã nu numai cã puteți crește un copil dar puteți sã-i oferiți toate șansele pentru a avea un cãmin cald și-o familie care sã-l iubeascã necondiționat. Asta înseamnã sã-i acorzi încrederea cuvenitã și necondiționatã persoanei de langã tine.
Am citit undeva cã dragostea este relativã, adicã nu cum spun mulți cã n-o poți controla și cã ea te controleazã pe tine cãci acestã afirmație mi se pare cã este parțial adevãratã. Dragostea, ca și sentiment îți dã impulsul necesar pentru a iubi, sau, cum se mai spune pe la noi, fluturii din stomac. Pe urmã cred cã decziile îți aparțin în totalitate, dacã te decizi sau nu sã faci primul pas...și al doilea...Degeaba dragostea îți dã un impuls dacã tu nu-l asculți, degeaba existã sentimentul dacã este doar atat. Dragostea este o luptã constantã și menitã sã dureze o viațã, dupã ce caștigi o bãtãlie mergi la urmatoare și tot așa, nu te aștepta sã se termine și nici sã lupte altcineva în locul tãu cand tu ești cel care a ascultat primul impuls. Flacãrea dragostei rãmane aprinsã cand ai cu ce s-o alimentezi și mereu se gãsește ceva atunci cand îți dorești acest lucru, important este sã pornim de la ceva spre ceva, orice anume ar fi acela și sã ne compunem viața din proprile noastre legi nescrise, sã-ți trãiești iubirea dupã regulile tale (Chiar dacã eu mi-am permis sã enumãr cateva din regulile care cred eu cã sunt necesare într-o relație). Cand ești dispus sã asculți primul impuls, cand decizi sã-ți asumi ceea ce urmeazã nu mai ai scuze pentru a pierde bãtãlia...
pinochio91roxana
Postat pe 4 Noiembrie 2011 10:39
pitin haotic! pornesti de la o idee si sfarsesti cu alta!
ps frumos ar fi fost sa spui si sursa!
kiss_my_ass
Postat pe 4 Noiembrie 2011 10:57
pinochio91roxana,cred ca vrei sa te sinucizi si ne ceri parerea...fa-o
Indiana_Jones
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:00
De la: pinochio91roxana, la data 2011-11-04 10:39:37




Draga mea,toate bune si frumoase,dar idealizezi cumplit de mult lucrurile si oamenii!Sunt ganduri scrise la ceas de seara medidativa,in fata unei cescute de ganduri !Tot ceea ce spui in randurile scrise sunt adevarate in esenta lor,dar depasite de mult de valtoarea vietii,in care ne straduim sa supravietuim cu totii!Da,asa ar trebui sa fie,noi,femeile,in toata taria noastra,avem nevoie sa fim iubite,mangaiate,imbratisate,ocrotite,alintate,dar cati barbati mai au rabdare cu noi,sa fie asemenea fetilor -frumosi din basmele vietiii noastre?Cati dintre acestia mai stiu sa te ia in brate ca pe o iubita si nu ca pe un instrument de satisfacere a dorintelor carnale?Descrierile tale,referitoare la aspectele iubirii neconditionate si ale tipului de barbati aferenti,sunt romantioase,pline de dulceata,parfum si daruire,dar in mare parte,sunt si departe de realitatea curenta,in ceea ce priveste modul barbatilor de a iubi femeia!Si noi,femeile,ne-am schimbat intr-o oarecare masura,ne grabim in alegeri,suntem prea nerabdatoare in a obtine foloase in cat mai scurt timp,viata goneste pe langa noi fara remuscari si de aici vine toata nebuloasa in care ,ea ,ne arunca!Sunt multe de spus,de analizat si de disecat,dar esenta lucrurilor este una si mereu aceeasi;Viata ne-a fost daruita pentru a ne iubi uniii pe ceilalti,cu puterea nemarginitului si cu puritatea cupei de crin!Ca stim,vrem,sau nu ,sa ne implinim, partial sau total,in actul iubirii,aceasta tine de liberul arbitru si este alt subiect de discutie!!
RAINBOWLADY
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:07
pfoaiiiiii copy/paste mult pre lung n-am rabdare sa citesc.......un rezumat va rog
piscolino
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:08
Roxi, e f frumos ce ai scris, insa nu sunt de acord cu fraza care sustine ca a nu refuza ceea ce iti cere el, reprezinta o slabiciune si o lipsa de caractez. eu consider ca intr-un cuplu bine sudat atat de bine se cunosc cei doi incat nici unul n-ar pretinde celuilalt ceva ce l-ar putea determina sa faca un compromis.
emilia85
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:09
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:08:43pfoaiiiiii copy/paste mult pre lung n-am rabdare sa citesc.......un rezumat va rog


rezumat: apoteoza iubirii ideatice!
kiss_my_ass
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:10
* caracter
nu stiu ce am azi dar tot incurc tastele :)
emilia85
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:11
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:10:49
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:08:43pfoaiiiiii copy/paste mult pre lung n-am rabdare sa citesc.......un rezumat va rog


rezumat: apoteoza iubirii ideatice!

eeeeee no bine nu-i interesant
piscolino
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:12
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:12:00
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:10:49
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:08:43pfoaiiiiii copy/paste mult pre lung n-am rabdare sa citesc.......un rezumat va rog


rezumat: apoteoza iubirii ideatice!

eeeeee no bine nu-i interesant

cosa succede qui????
steffy91
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:14
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:14:30
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:12:00
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:10:49
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:08:43pfoaiiiiii copy/paste mult pre lung n-am rabdare sa citesc.......un rezumat va rog


rezumat: apoteoza iubirii ideatice!

eeeeee no bine nu-i interesant

cosa succede qui????

niente cara mia
chestii filozofice
piscolino
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:16
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:16:54
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:14:30
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:12:00
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:10:49
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:08:43pfoaiiiiii copy/paste mult pre lung n-am rabdare sa citesc.......un rezumat va rog


rezumat: apoteoza iubirii ideatice!

eeeeee no bine nu-i interesant

cosa succede qui????

niente cara mia
chestii filozofice

atunci plec...e cam grele cu filosofia asta...
steffy91
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:18
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:16:54
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:14:30
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:12:00
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:10:49
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:08:43pfoaiiiiii copy/paste mult pre lung n-am rabdare sa citesc.......un rezumat va rog


rezumat: apoteoza iubirii ideatice!

eeeeee no bine nu-i interesant

cosa succede qui????

niente cara mia
chestii filozofice

atunci plec...e cam grele cu filosofia asta...
steffy91
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:18
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:18:04
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:16:54
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:14:30
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:12:00
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:10:49
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:08:43pfoaiiiiii copy/paste mult pre lung n-am rabdare sa citesc.......un rezumat va rog


rezumat: apoteoza iubirii ideatice!

eeeeee no bine nu-i interesant

cosa succede qui????

niente cara mia
chestii filozofice

atunci plec...e cam grele cu filosofia asta...

tu chiar vrei sa te faci inteleasa
piscolino
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:20
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:20:23
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:18:04
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:16:54
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:14:30
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:12:00
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:10:49
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:08:43pfoaiiiiii copy/paste mult pre lung n-am rabdare sa citesc.......un rezumat va rog


rezumat: apoteoza iubirii ideatice!

eeeeee no bine nu-i interesant

cosa succede qui????

niente cara mia
chestii filozofice

atunci plec...e cam grele cu filosofia asta...

tu chiar vrei sa te faci inteleasa

nu...
steffy91
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:21
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:21:47
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:20:23
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:18:04
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:16:54
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:14:30
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:12:00
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:10:49
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:08:43pfoaiiiiii copy/paste mult pre lung n-am rabdare sa citesc.......un rezumat va rog


rezumat: apoteoza iubirii ideatice!

eeeeee no bine nu-i interesant

cosa succede qui????

niente cara mia
chestii filozofice

atunci plec...e cam grele cu filosofia asta...

tu chiar vrei sa te faci inteleasa

nu...


da insisti!
kiss_my_ass
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:27
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:27:29
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:21:47
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:20:23
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:18:04
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:16:54
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:14:30
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:12:00
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:10:49
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:08:43pfoaiiiiii copy/paste mult pre lung n-am rabdare sa citesc.......un rezumat va rog


rezumat: apoteoza iubirii ideatice!

eeeeee no bine nu-i interesant

cosa succede qui????

niente cara mia
chestii filozofice

atunci plec...e cam grele cu filosofia asta...

tu chiar vrei sa te faci inteleasa

nu...


da insisti!

ma provocii?
steffy91
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:28
De la: kudika421339, la data 2011-11-04 11:07:59avem nevoie sa fim iubite,mangaiate,imbratisate,ocrotite,alintate,dar cati barbati mai au rabdare cu noi,sa fie asemenea fetilor -frumosi din basmele vietiii noastre?Cati dintre acestia mai stiu sa te ia in brate ca pe o iubita si nu ca pe un instrument de satisfacere a dorintelor carnale?

barbata-miu stie

PS: n-am citit poliloghia
kudika_pudika
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:29
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:28:54
ma provocii?


la ce?
kiss_my_ass
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:30
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:27:29
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:21:47
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:20:23
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:18:04
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:16:54
De la: steffy91, la data 2011-11-04 11:14:30
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:12:00
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:10:49
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:08:43pfoaiiiiii copy/paste mult pre lung n-am rabdare sa citesc.......un rezumat va rog


rezumat: apoteoza iubirii ideatice!

eeeeee no bine nu-i interesant

cosa succede qui????

niente cara mia
chestii filozofice

atunci plec...e cam grele cu filosofia asta...

tu chiar vrei sa te faci inteleasa

nu...


da insisti!

piscolino
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:33
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:33:23


sttt nu rade ca asta-i afront direct!
kiss_my_ass
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:34
a citit cineva postul? ca eu unu nu am rabdare
bemm
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:38
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:34:57
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:33:23


sttt nu rade ca asta-i afront direct!

io nu ma bag io numa fac galerie din arena
orcum pe mine ma iubeste stefi si nu-i stres
piscolino
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:39
De la: bemm, la data 2011-11-04 11:38:40 a citit cineva postul? ca eu unu nu am rabdare


nu-i nevoie! te incadrezi in tiparul barbatului perfect!
kiss_my_ass
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:40
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:40:23
De la: bemm, la data 2011-11-04 11:38:40 a citit cineva postul? ca eu unu nu am rabdare


nu-i nevoie! te incadrezi in tiparul barbatului perfect!

perfect pe naiba...mai am si eu cateva defecte
bemm
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:41
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:39:37
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:34:57
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:33:23


sttt nu rade ca asta-i afront direct!

io nu ma bag io numa fac galerie din arena
orcum pe mine ma iubeste stefi si nu-i stres


am mai vazut eu iubiri care se sfarsesc cu....! pentru ce faci galerie?
kiss_my_ass
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:41
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:39:37
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:34:57
De la: piscolino, la data 2011-11-04 11:33:23


sttt nu rade ca asta-i afront direct!

io nu ma bag io numa fac galerie din arena
orcum pe mine ma iubeste stefi si nu-i stres

bun raspuns....primesti multi
steffy91
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:42
De la: bemm, la data 2011-11-04 11:41:31
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:40:23
De la: bemm, la data 2011-11-04 11:38:40 a citit cineva postul? ca eu unu nu am rabdare


nu-i nevoie! te incadrezi in tiparul barbatului perfect!

perfect pe naiba...mai am si eu cateva defecte


a da! modestia este unul dintre defectele tale!
kiss_my_ass
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:42
De la: bemm, la data 2011-11-04 11:41:31
De la: kiss_my_ass, la data 2011-11-04 11:40:23
De la: bemm, la data 2011-11-04 11:38:40 a citit cineva postul? ca eu unu nu am rabdare


nu-i nevoie! te incadrezi in tiparul barbatului perfect!

perfect pe naiba...mai am si eu cateva defecte

doar cateva....nesimnificative...
steffy91
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:42
De la: bemm, la data 2011-11-04 11:38:40 a citit cineva postul? ca eu unu nu am rabdare

nici eu nu am avut rabdare este un rezumat mai sus
piscolino
Postat pe 4 Noiembrie 2011 11:43

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Farmasi 11 De la: mandyyy 18 Ianuarie 2011 16:26
buna 7 De la: kiki_1234 16 Decembrie 2008 09:29
? 5 De la: geo_xx 14 Decembrie 2009 22:26
eu balanta-el rac credeti ca avem vreo sansa???? 29 De la: DiavolytaTa 20 Aprilie 2009 22:11
prevenirea traficului de persoane si a evaziuniifiscale pe piata muncii 1 De la: sadora 21 August 2009 13:28