Setari Cookie-uri

Putem reusi impreuna

Ceau! Anca sunt si va salut cu drag!
In momentul de fata traversez cea mai grea perioada a vietii mele. Sunt casatorita si intrucat aceasta casnicie ma face nefericita vreau sa trec la o noua etapa a vietii mele. Nu, nu am copii, nu le fac rau. Cu toate astea familia ma acuza si ma blameaza, prietenii ma privesc ca pe un nimic, santajuri peste santajuri, nici un sprijin din nici o parte … Sotul meu nu vrea sa imi acorde divortul pana cand nu ii dau bani; si-i vrea pe cei 4000 de euro pe care i-a bagat in renovarea apartamentului pe care eu l-am cumparat inainte de casatorie si in care am locuit intre timp …
Da, din pacate apartamentul e cumparat in cea mai mare parte cu banii parintilor iar restul e credit, credit pentru care inca mai am rate. Ratele sunt mari pentru puterile mele financiare actuale, lucru pe care se bazeaza si sotul … nu o sa pot sa le support si cu atat mai putin sa ii dau suma ceruta.
Am invatat o lectie mare insa platesc scump pentru ea. Imi pare rau ca am acceptat ajutorul/darul lor, chiar daca imi erau cele mai apropiate persoane. A trebuit sa trec prin ele pentru ca nu m-a invatat nimeni cum sa fiu puternica, nu m-a invatat nimeni ce e important, nu m-a invatat cum sa imi cladesc o viata frumoasa.
Insa. nu o sa ma las; voi lupta si ma voi elibera, imi voi gasi linistea si independenta pentru ca stiu calea. Si mai stiu un lucru: in echipa totul e mai usor.
Cate dintre voi sunt in aceeasi situatie ca mine? Cate dintre voi vreti sa realizati un lucru, aveti un vis dar ceva/cineva va tine in loc? Cate dintre voi nu va doriti ceva mai bun? E trist doar sa stam si sa traim viata prin televizor gandindu-ne ca noi nu putem sau nu meritam mai mult, mai bun … MERITAM SI PUTEM. Haideti sa ne schimbam viata in bine pentru ca am cheia si vreau sa o folosim impreuna … Da, IMPREUNA e totul mai usor.

cigatus
Postat pe 23 Septembrie 2012 10:51
Eu iti urez succes!
DefineDefiance
Postat pe 25 Septembrie 2012 14:06
Imi pare rau sa citesc asa ceva.
Te inteleg perfect Anca. Cu atat mai mult cu cat si eu am trecut printr-un divort. Si nu neaparat divortul in sine este dureros, cat ce se intampla prin jurul tau, din cauza divortului.
Parintii se vor conforma si te vor sustine. In primele luni este normal sa existe o confuzie , caci nicunui parinte nu ii este usor sa-si vada copilul despartindu-se, dupa ce si-au maritat copilul. Ce este mai rau este exact partajul, care te macina.Veti imparti inclusiv prietenii.
Insa, ttrebuie sa gasesti o modalitate. Ai mare grija si cu ce bani ii dai, pentru ca s-ar putea sa faci rost de 4000 euro sa ii dai, iar apoi sa te santajeze cu altceva.
Ghicicummacheama
Postat pe 25 Septembrie 2012 15:18
De la: kudika_14322, la data 2012-09-25 15:18:22Imi pare rau sa citesc asa ceva.
Te inteleg perfect Anca. Cu atat mai mult cu cat si eu am trecut printr-un divort. Si nu neaparat divortul in sine este dureros, cat ce se intampla prin jurul tau, din cauza divortului.
Parintii se vor conforma si te vor sustine. In primele luni este normal sa existe o confuzie , caci nicunui parinte nu ii este usor sa-si vada copilul despartindu-se, dupa ce si-au maritat copilul. Ce este mai rau este exact partajul, care te macina.Veti imparti inclusiv prietenii.
Insa, ttrebuie sa gasesti o modalitate. Ai mare grija si cu ce bani ii dai, pentru ca s-ar putea sa faci rost de 4000 euro sa ii dai, iar apoi sa te santajeze cu altceva.

"322",orice suma de bani,pretinsa de sot,,se va da in prezenta unui notar,care va intocmi toate actele doveditoare in acest sens,daca nu se alege calea partajului ,ca proces civil,in derulare!!
kudika_15804
Postat pe 25 Septembrie 2012 15:25
De la: kudika_15804, la data 2012-09-25 15:25:21
De la: kudika_14322, la data 2012-09-25 15:18:22Imi pare rau sa citesc asa ceva.

"322",orice suma de bani,pretinsa de sot,,se va da in prezenta unui notar,care va intocmi toate actele doveditoare in acest sens,daca nu se alege calea partajului ,ca proces civil,in derulare!!

Numai si numai asa va trebui sa ii dea.

Ce oameni exista pe lumea asta....
Ghicicummacheama
Postat pe 25 Septembrie 2012 15:33
De la: kudika_14322, la data 2012-09-25 15:33:26[quote name='

Te miri???????? Eu,nu!! Nu se mai respecta nimic in aceasta lume,totul se rezuma la instincte,lacomie,ura,dusmanie,rautate si egoism!!Si ce este mai trist,este faptul ca aceste tare se dezvolta acolo unde trebuie sa existe iubirea si armonia deplina---familia!!!
kudika_15804
Postat pe 25 Septembrie 2012 15:37
De la: kudika_15804, la data 2012-09-25 15:37:42
De la: kudika_14322, la data 2012-09-25 15:33:26[quote name='

Te miri???????? Eu,nu!! Nu se mai respecta nimic in aceasta lume,totul se rezuma la instincte,lacomie,ura,dusmanie,rautate si egoism!!Si ce este mai trist,este faptul ca aceste tare se dezvolta acolo unde trebuie sa existe iubirea si armonia deplina---familia!!!

Oricum, tuturora ne vine randul, mai devreme sau mai tarziu. Se roteste roata...
Ghicicummacheama
Postat pe 25 Septembrie 2012 15:45
De la: kudika_14322, la data 2012-09-25 15:45:51[quote name='
Oricum, tuturora ne vine randul, mai devreme sau mai tarziu. Se roteste roata...

Scuza-ma,dar in ce sens faci aceasta afirmatie,,te referi la ciclul,mersul vietii????
kudika_15804
Postat pe 25 Septembrie 2012 15:47
Buna Anca,te inteleg perfect prin ce treci,...da divortul,si lasa avocatul sa rezolve problemele...se poate divorta si printr-un anunt la ziar..important e sa nu ai copii,..e simplu..banii ce i-a dat sotul tau in casa?..Intrebarea e cati ani a stat si el in acel apartament..si cat timp i-ai gatit...si altele..
Eu exact 12 ani in urma a trecut printr-un divort..unde exul dormea la mama mea ..si eu cu chirie...am reusit sa trec..am obtinut divortul..mi-am luat alta casa(imi furase banii pe casa)..si sper cat de curand un alt vis realizat...am realizat si alte visuri mai mici!
important e sa lupti..sa perseverezi..si sa nu renunti..si un sfat nu spune la multi ce visuri ai..sunt hoti de vise...iti vor spune..nu ai cum sa reusesti...etc..!
Mult succes...!In viata se cade de 7 ori si se ridica de opt ori!..nu ne nastem puternici ne formam..dupa fiecare provocare trecuta a vieti!Priveste marea in imensitatea ei si vei intelege viata!
doridor
Postat pe 25 Septembrie 2012 15:48
De la: kudika_15804, la data 2012-09-25 15:47:51

Scuza-ma,dar in ce sens faci aceasta afirmatie,,te referi la ciclul,mersul vietii????

Ma refer la sotul autooarei topicului.
Practic, o santajeaza. Ii face rau intr-un mod constient. Este un egoist, un rautacios, lacom.
Prin asta am vrut sa spun, ca D-zeu e sus si le vede pe toate
Ghicicummacheama
Postat pe 25 Septembrie 2012 15:51
De la: kudika_14322, la data 2012-09-25 15:51:10
De la: kudika_15804, la data 2012-09-25 15:47:51

Ma refer la sotul autooarei topicului.
Practic, o santajeaza. Ii face rau intr-un mod constient. Este un egoist, un rautacios, lacom.
Prin asta am vrut sa spun, ca D-zeu e sus si le vede pe toate

Indubitabil!!! Referitor la sotul doamnei,,este trist sa citesti despre asemenea oameni,caci,acestia sunt calaii iubitelor lor,considerate,la inceput,ca fiind pe viata,,nu este singurul,,acest adevar,,ar trebui sa puna societatea pe ganduri!!!Totul se petrece impotriva iubirii si in defavoarea ei!!
kudika_15804
Postat pe 25 Septembrie 2012 15:56
Ma intreb daca sotul are dovezi ca a investit acei bani in apartament. Ma refer la chitante, facturi, etc., pe numele lui. Cu ce acteprobeaza suma respectiva. Daca nu, ura si la gara ! Ce-i drept, prin instanta dureaza mai mult divortul. La un notar, pe cale amiabila, se reyolva intr-o luna...
luchianramona
Postat pe 25 Septembrie 2012 16:08
De la: luchianramona, la data 2012-09-25 16:08:13Ma intreb daca sotul are dovezi ca a investit acei bani in apartament. Ma refer la chitante, facturi, etc., pe numele lui. Cu ce acteprobeaza suma respectiva. Daca nu, ura si la gara ! Ce-i drept, prin instanta dureaza mai mult divortul. La un notar, pe cale amiabila, se reyolva intr-o luna...

Facturile, chitantele intocmite in timpul casniciei, indiferent pe numele cui au fost facute, sunt considerate plati facute de catre ambii soti.
El trebuie sa aiba martori cu care sa dovedeasca ca a facut investitie in casa, dar este foarte greu de dovedit. Sau sa aiba facut un act notarial din care sa rezulte ca intr-adevar acea suma a fost investita in imobil.
Daca nu are act notarial, e greu de dovedit.
La cat e de rautacios, in locul ei m-as interesa cum as putea sa ii fac evacuare din casa.
Ghicicummacheama
Postat pe 25 Septembrie 2012 16:16
De la: luchianramona, la data 2012-09-25 16:08:13Ma intreb daca sotul are dovezi ca a investit acei bani in apartament. Ma refer la chitante, facturi, etc., pe numele lui. Cu ce acteprobeaza suma respectiva. Daca nu, ura si la gara ! Ce-i drept, prin instanta dureaza mai mult divortul. La un notar, pe cale amiabila, se reyolva intr-o luna...

Ramona,divortul si partajul bunurilor mobile si imobile ,sunt procese distincte in fata instantei de judecata!Lasand divortul la o parte,acesta derulandu-se destul de repede,ramane partajarea bunurilor!Daca sotul are documente ,in baza carora ,se dovedeste ca banii respectivi provin din alte surse,gen familia,prietenii lui,,da,aceasta suma poate fi impusa sotiei,in caz contrar se va imparti datoria respectiva,fiind facuta in timpul casatoriei,in cota parte!!!
kudika_15804
Postat pe 25 Septembrie 2012 16:19
Pai....daca, cu frumosul nu merge cu el, atunci...ca la usa cortului. De fapt, asa sunt instantele.....circ!
Ghicicummacheama
Postat pe 25 Septembrie 2012 16:21
De la: kudika_14322, la data 2012-09-25 16:16:22

Facturile, chitantele intocmite in timpul casniciei, indiferent pe numele cui au fost facute, sunt considerate plati facute de catre ambii soti.
El trebuie sa aiba martori cu care sa dovedeasca ca a facut investitie in casa, dar este foarte greu de dovedit. Sau sa aiba facut un act notarial din care sa rezulte ca intr-adevar acea suma a fost investita in imobil.
La cat e de rautacios, in locul ei m-as interesa cum as putea sa ii fac evacuare din casa.

Evacuarea paratului se poate face o data cu inaintarea actiunii de divort,urmand partajul bunurilor!!
kudika_15804
Postat pe 25 Septembrie 2012 16:21
De la: kudika_15804, la data 2012-09-25 16:21:28
De la: kudika_14322, la data 2012-09-25 16:16:22

Evacuarea paratului se poate face o data cu inaintarea actiunii de divort,urmand partajul bunurilor!!

Din punctul meu de vedere, asa ar trebui sa procedeze.
Sa inainteze procesul de divort si sa incerce il evacueze. Macar sa aiba liniste in casa.
Apoi are tot timpul sa faca si partajul.Oricum dureaza aproximativ 1-3 ani, un proces de partaj.
In timpul asta si parintii or sa se obisnuiasca cu gandul si o vor sustine.
Sotul ei, acum, nu incearca altceva, decat sa o intimideze. In schimb nu ar trebui sa se lase intimidata.
Ghicicummacheama
Postat pe 25 Septembrie 2012 16:28
De la: kudika_14322, la data 2012-09-25 16:28:35[quote name='
Sa inainteze procesul de divort si sa incerce il evacueze. Macar sa aiba liniste in casa.
Apoi are tot timpul sa faca si partajul.Oricum dureaza aproximativ 1-3 ani, un proces de partaj.
Sotul ei, acum, nu incearca altceva, decat sa o intimideze. In schimb nu ar trebui sa se lase intimidata.

Da,poate fi o varianta de parcurs!!!Evacuarea se poate face in conditiile in care se poate dovedi ca sotul pune in pericol integritatea fizica si morala a sotiei sau daca are un comportameCel mai bine este sa consulte un avocat!!!Procesul de partaj poate fi inceput o data cu cel de divort,dar,dupa cate am inteles,doamna noastra,se afla in imposibilitate financiara!!!!Dat fiind vorba de o casnicie derulata in timp,divortul nu se poate declara la notariat,chiar daca nu exista copii conceputi in timpul mariajului!!!Trebuie sa treaca prin furcile caudine ale instantei judecatoresti!!!
kudika_15804
Postat pe 25 Septembrie 2012 16:36
De la: kudika_15804, la data 2012-09-25 16:36:34

Da,poate fi o varianta de parcurs!!!Evacuarea se poate face in conditiile in care se poate dovedi ca sotul pune in pericol integritatea fizica si morala a sotiei sau daca are un comportameCel mai bine este sa consulte un avocat!!!Procesul de partaj poate fi inceput o data cu cel de divort,dar,dupa cate am inteles,doamna noastra,se afla in imposibilitate financiara!!!!Dat fiind vorba de o casnicie derulata in timp,divortul nu se poate declara la notariat,chiar daca nu exista copii conceputi in timpul mariajului!!!Trebuie sa treaca prin furcile caudine ale instantei judecatoresti!!!

Ahhhhh,nu s-a postat toata propozitia!!!

...daca are un comportament impotriva bunelor moravuri!!!
kudika_15804
Postat pe 25 Septembrie 2012 16:37
De la: kudika_15804, la data 2012-09-25 16:37:51
De la: kudika_15804, la data 2012-09-25 16:36:34

Ahhhhh,nu s-a postat toata propozitia!!!

...daca are un comportament impotriva bunelor moravuri!!!

Dupa cum observ, el chiar o santajeaza cu acordarea divortului doar daca ii da 4000 euro. Cred ca acest fapt s-ar putea include la violenta domestica.
Si din pacate, da, pana nu va trece prin mocirla instantelor, nu va putea scapa de el.
Va fi mai greu, dar nu imposibil
Ghicicummacheama
Postat pe 25 Septembrie 2012 16:50
Am inteles ce scrieti voi, asa este, dar macar nu-i da atatia bani cat cere el.
luchianramona
Postat pe 25 Septembrie 2012 16:50
In timpul proceselor de divort si partaj,poate mai face rost de bani.
Ghicicummacheama
Postat pe 25 Septembrie 2012 16:52
De la: kudika_14322, la data 2012-09-25 16:50:08[quote name='
Dupa cum observ, el chiar o santajeaza cu acordarea divortului doar daca ii da 4000 euro. Cred ca acest fapt s-ar putea include la violenta domestica.
Si din pacate, da, pana nu va trece prin mocirla instantelor, nu va putea scapa de el.
Va fi mai greu, dar nu imposibil

Nu are aspect de violenta domestica,ci este santaj emotional,important este sa nu cedeze presiunilor lui!!!!Un avocat specializat in cauze civile,in speta divorturi,o poate indruma corespunzator!!!
kudika_15804
Postat pe 25 Septembrie 2012 16:53
De la: luchianramona, la data 2012-09-25 16:50:23Am inteles ce scrieti voi, asa este, dar macar nu-i da atatia bani cat cere el.

Si macar ii da, doar dupa ce iese sentinta, care de regula poate sa dureze chiar 2-3 ani.... asa ca mai trage de timp.
Ghicicummacheama
Postat pe 25 Septembrie 2012 16:53
De la: luchianramona, la data 2012-09-25 16:50:23Am inteles ce scrieti voi, asa este, dar macar nu-i da atatia bani cat cere el.

Ramona,,bineinteles ca nu trebuie sa se dea batuta in fata lui,divortul se poate incheia si fara acordul uneia dintre parti,legea nu poate obliga o parte sa raman angrenata intr-o casnicie falsa!!!Se procedeaza la citarile conforma legii in vigoare,dupa care procesul ramane in pronuntare ,cu drept de recurs pentru parat!!!Ideea principala o constituie actele doveditoare a provenientei sumei respective!!!La procesul de divort,,nici nu se aduce in discutie partajarea bunurilor,oricum,,pentru aceasta procedura,,se intervine cu expert,in vederea evaluarii valorii totale a bunurilor dobandite in timpul casatoriei!!!
kudika_15804
Postat pe 25 Septembrie 2012 16:58
De la: kudika_15804, la data 2012-09-25 16:58:57

Ramona,,bineinteles ca nu trebuie sa se dea batuta in fata lui,divortul se poate incheia si fara acordul uneia dintre parti,legea nu poate obliga o parte sa raman angrenata intr-o casnicie falsa!!!Se procedeaza la citarile conforma legii in vigoare,dupa care procesul ramane in pronuntare ,cu drept de recurs pentru parat!!!Ideea principala o constituie actele doveditoare a provenientei sumei respective!!!La procesul de divort,,nici nu se aduce in discutie partajarea bunurilor,oricum,,pentru aceasta procedura,,se intervine cu expert,in vederea evaluarii valorii totale a bunurilor dobandite in timpul casatoriei!!!

El trebuie sa dovedeasca si faptul ca intr-adevar acea suma de bani i-a investit in imobil......ca de altfel putea sa ii cheltuie pe orice altceva fara stirea sotiei.
Ghicicummacheama
Postat pe 25 Septembrie 2012 17:11
De la: kudika_14322, la data 2012-09-25 17:11:54[quote name='
El trebuie sa dovedeasca si faptul ca intr-adevar acea suma de bani i-a investit in imobil......ca de altfel putea sa ii cheltuie pe orice altceva fara stirea sotiei.

Sigur ca da,atat cu acte,facturi insotite de chitantele respective,cat si,daca instanta o va cere,cu martori,care vor depune juramant,in sprijinul justificarilor acelor cheltuieli!!Nu am inteles,,,cine are toate documentele de provenienta a tuturor investitiilor in locuinta,,ea sau el?!!!!!
kudika_15804
Postat pe 25 Septembrie 2012 17:19
De la: kudika_15804, la data 2012-09-25 17:19:48

Sigur ca da,atat cu acte,facturi insotite de chitantele respective,cat si,daca instanta o va cere,cu martori,care vor depune juramant,in sprijinul justificarilor acelor cheltuieli!!Nu am inteles,,,cine are toate documentele de provenienta a tuturor investitiilor in locuinta,,ea sau el?!!!!!

Nu stiu care dintre ei le are, dar eu ii propun sa le adune frumos si sa le ascunda
Ghicicummacheama
Postat pe 25 Septembrie 2012 17:24
De la: kudika_14322, la data 2012-09-25 17:24:58
De la: kudika_15804, la data 2012-09-25 17:19:48

Nu stiu care dintre ei le are, dar eu ii propun sa le adune frumos si sa le ascunda

Si pentru orice eventualitate,,este necesara o multiplicare Xerox a documentelor!!!Dar,,cred ca cea mai mare parte din acte se afla la sotul ei,,asa presimt!!!!
kudika_15804
Postat pe 25 Septembrie 2012 17:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
e posibil sa revina la mine ? 24 De la: joana_rise 2 Decembrie 2009 17:27
Va rog sa ma sfatuiti....sunt intr-o depresie continua 18 De la: kudika380507 31 Martie 2011 20:26
ma cert cu el pt una de 21 de ani? 80 De la: De_Nereprosat 19 Septembrie 2009 02:34
prostitutia e sau nu e o meserie 61 De la: marceltuky 10 Noiembrie 2010 23:57
Prea multa durere...ce sa mai fac??????? 33 De la: kudika_587 24 Ianuarie 2012 12:15