Setari Cookie-uri

Pantalonii midi cu imprimeu: poartă-i în vara asta!

O zi oarecare. O zi de vacanță. O zi la birou. O zi în care urmează să petreci timpul în aer liber. O zi alături de prieteni. O zi alături de iubitul tău. În orice zi din această vară poți purta o piesă vestimentară cool, ce va atrage atenția la ținuta ta: pantalonii midi cu imprimeu.

Sunt plini de culoare. Sunt plini de motive ce atrag privirile. Sunt confortabili. Sunt sexy. Sunt versatili, deși sunt intens colorați. Sunt atât de ușor de asortat indiferent de ocazie, de siluetă și de vârstă! Sunt croiți pe toate tiparele! Pantalonii midi cu imprimeu ai verii acestui an îți pot scoate ținuta din anonimat, cu minimum de efort și impact maxim.

Ce croială se poartă? Să fie la modă pantalonii mulați midi, acum denumiți „crop”? Să se poarte croiala amplă, în stilul pantalonilor culottes? Să fie vara pantalonilor midi la dungă? Să se poarte linia evazată? Și dincolo de croială ce imprimeuri sunt la modă acum? Pe ce motive desenate și stilizate au mers designerii și unde au găsit ei inspirație, când vine vorba de pantalonii midi cu imprimeu?

Citește și:

Ei bine, vara aceasta este dominată de culoare și de imprimeuri, care mai de care mai variate și mai interesante. S-au întors clasicele imprimeuri, dar au fost reinterpretate, pentru femeia actuală. S-a întors prezentul în trecut și a regândit detaliile retro de care ne-am îndrăgostit în moda anilor 30, 60, 70 ori 80 și 90. S-a ”pictat” cu toate culorile, de la neoane și nuanțe acide, intense, la pasteluri suave sau nuanțe pământii, ori neutre.

Pantalonii midi cu imprimeu se poartă: în general cu talia înaltă și croiți amplu, larg!

Se poartă pantalonii midi în dungi verticale, oblice și orizontale, în ”jocuri” ce creează impresia de mișcare (Zero + Maria Cornejo). Se poartă pantalonii midi în dungi, de inspirație ”business”, cu croială pană, la dungă, cu dungi alb-roșii (Jason Wu). Se poartă pantalonii trei sferturi, croiți amplu, cu imprimeu abstract (Marco de Vincenzo).

Citește și:

Se poartă modele ce amintesc de stofele din tartan și ecosez, cadrilate, ale britanicilor. Se poartă pantaloni midi în carouri, dar și multe modele de pantaloni midi cu imprimeu floral, colorat, exotic sau de inspirație Boho, ori a la anii 60. Moda acestei veri este una complexă și ofertantă, mai ales când vine vorba de pantalonii midi cu imprimeu.

Însă, dacă ar fi să adunăm numitorii comuni, deși iată, pattern-urile sunt variate, alege preponderent pantalonii cu talia înaltă - ei au fost preferații designerilor. Inspirați din moda deceniilor 70-90, pantalonii cu talia înaltă ai acestei veri sunt adesea croiți din materiale fluide, vaporoase, ce creează impresia de mișcare, de forfotă, ce ”sparg” silueta și o remodelează.

Iar atunci când nu sunt croiți amplu, din falduri flu-flu, pantalonii midi cu imprimeu sunt ”la dungă” sau amintind de croiala androgină sau de perioada ”working girl” a anilor 80-90, ori sunt evazați sau croiți drept, variantă întâlnită adesea la texturi pline, de exemplu la țesătura de denim.

Citește și:

Designerii au propus pantaloni midi în dungi pentru 2018

Cum spuneam, se poartă muuult dungile! De toate dimensiunile și în toate sensurile. Subțiri, alte, mixate, când mai late, cât mai înguste. Colorate ori alb-negru. Și, mai ales, se poartă jocurile de dungi, sau modelele de pantaloni midi în dungi, în toate sensurile.

Acest gen de imprimeu maschează imperfecțiunile siluetei, subțiază proporțiile și se potrivesc în orice combinație vestimentară. Poartă pantalonii midi cu imprimeu dungat la plajă, cu maiouri ori bustiere, în oraș cu topuri cu volane sau bluze cu alte imprimeuri și chiar la birou, cu bluze uni, simple și blazere de inspirația androgină!

Jurnalul unei shopaholice, pantalonii midi cu imprimeu, pantaloni midi în dungi, pantaloni midi în carouri, pantaloni midi cu imprimeu floral

Alege pantaloni midi cu diverse imprimeuri

Dacă îți place cultura British, poartă modelele de pantaloni midi în carouri!

De la un imprimeu geometric, trecem la un altul! Nu mă refer la buline, deși și ele sunt la modă acum, ci la texturile cadrilate. Se poartă multe modele de pantaloni midi în carouri anul acesta și sunt perfecte pentru orice stil!

Citește și:

Poartă pantalonii midi cu imprimeu în pătrățele la birou ori la ținutele business, alături de cămăși albe, simple, de cămăși în dungi, și chiar de bluze feminine, cu jabouri, gulere rotunjite sau mâneci bufante, interesante. Le poți asorta sandale, stiletto, pantofi cu calapod bărbătesc sau pantofi cu tocul înalt și gros. Poți purta acest gen de pantaloni și în ținutele urbane, cu tricouri simple sau cu logo-uri, cu geci de blugi și mocasini!

Pantaloni midi cu imprimeu floral, vegetal și tropical

Nu ar fi vară dacă nu ar fi la modă printurile florale. Și nu ar fi vara lui 2018, dacă nu s-ar purta imprimeurile florale și vegetale de inspirație exotică, tropicală. Fie că au flori delicate, gen acuarele, feminine ori romantice, fie că sunt decorați cu petale, flori și frunze tropicale, luxuriante (frunze de palmier, orhidee, ferigi), dacă porți pantaloni midi cu imprimeu floral vei fi la modă!

Citește și:

Cu atât mai mult dacă îi alegi să fie răcoroși: se poartă pantalonii midi cu imprimeu floral și tropical, mai cu seamă modelele croite din materiale vaporoase, de vară, fluide, cu amplitudine, care flutură în vânt și la fiecare pas. Poartă acest gen de fuste-pantaloni, mai degrabă, cu papuci, cu sandale cu toc sau fără, cu curele Boho, cu bluze largi, la fel de vaporoase sau cu topuri mulate, de tipul maiourilor ori bustierelor. Ia-i cu tine în concediu, poartă-i seara, în oraș, și chiar la party-uri!

Pantalonii trei sferturi din material fluid, vaporos, cu print abstract, îți colorează vara

Nu în ultimul rând, alege să porți în vara aceasta pantaloni cu lungime midi (până la genunchi, până la gambă sau deasupra gleznei) având pattern abstract. Tușe de culoare, pensulații, dungi, curbe, linii sinuoase, pattern-uri urbane ce amintesc de graffitti, splash-uri ce te trimit cu gândul la dripping-urile lui Jackson Pollock sau detalii cubiste inspirate din arta lui Braque ori Picasso sau poate simboluri și tușe abstracte, desprinse parcă din picturile lui Miro.

Citește și:

Poți combina pantalonii midi cu imprimeu abstract cu orice fel de ținută! De la pantofi fără toc la sandale cu toc, de la pantofi sport la espadrile sau balerini, de la bluze feminine, la topuri simple, sau, și mai chic, cu variante de piese vestimentare ce creează idea de costum, de ansamblu.

De altfel, acest mix de imprimeuri (nu trebuie să fie neapărat același fel de print) este foarte șic în vara aceasta! Poți purta pantaloni midi în dungi subțiri cu bluze cu dungi late sau cu topuri cu print floral. Poți asorta pantaloni midi în carouri cu bluze cu dungi ori cu sacouri din aceeași texturi cadrilată sau cu blazere cu altfel de pătrățele, sau chiar cu topuri înflorate.

Poți purta pantaloni midi cu imprimeu floral redat natural cu topuri cu flori stilizate sau grafice, ori alături de dungi sau buline! La fel de bine, poți asorta pantalonii midi cu imprimeu cu cămăși albe sau uni, de inspirație androgină, dacă vrei să iasă în evidență doar pantalonii sau cu bluze cu volane de la un umăr la altul ori cu inserții transparente, dacă vrei să obții un contrast interesant de vară.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.