Setari Cookie-uri

Interviu Ovidiu Georgescu - Ultimul Zburator: Indrazniti sa credeti!

Ovidiu Georgescu este unul dintre pionierii filmului independent din cinematografia romana de dupa 1989, el fiind scenaristul, regizorul si producatorul primului film "cu buget 0" in anul 2003 ("3 Pazeste"). Ulterior, Ovidiu Georgescu a realizat filme de scurt-metraj premiate la diferite festivaluri ("Zbor deasupra unui cuib de curci", "99% Bucuresti") si documentare precum "Invingatorii" si "Oameni de Aur". In prezent este Lector Universitar Doctor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", unde preda Regie de Film.

Am stat un pic de vorba cu Ovidiu Georgescu, regizorul filmului Ultimul Zburator care se va lansa pe data de 14 februarie 2014 exact de Valentine's Day.

Am incercat sa aflam povestea acestui film, povestea primului film fantasy romanesc, povestea unor oameni care au incredere in visul lor.

Oameni care vor sa impartaseasca cu ceilalti ceea ce stiu, oameni care muncesc pentru a ne oferi noua cateva clipe frumoase atunci cand pasim in salile cinematografelor.

Ovidiu Georgescu

1. Ultimul Zburator este primul film fantasy romanesc. Cum a pornit aceasta idee?

Aceasta idee a aparut in urma cu mai bine de doi ani din dorinta de a readuce in actualitate marile povesti , marile mituri ale culturii romane.

Am scris scenariul acestui film impreuna cu Mihai (n.r. Mihai Manescu) si cred ca am reusit ce ne-am propus: un fantasy - romance. Ii spunem asa, pentru ca publicul este obisnuit cu o astfel de sintagma, dar genul filmului, din punctul meu de vedere, este realismul magic.

Citește și:

In aceasta lume 'dezvrajita', in acest hiper-realism gri, in care traim si dospim si de care toata lumea s-a saturat, ne-am gandit sa picuram un strop de magie... rezultatul se numeste Ultimul Zburator, un basm urban contemporan. O poveste de iubire dintre un Zburator - Zanoni (numele personajului din filmul nostru) si o tanara fata - Eliza.

O poveste de dragoste inspirata de mitul Zburatorului. In consecinta, era firesc sa ne oprim la Zburator, acest personaj important din mitologia romaneasca, acest personaj fantastic care viziteaza fetele in preajma nuntii lor pentru a le destainui tainele iubirii.

Filmul Ultimul Zburator s-a nascut impreuna cu un manifest cultural intitulat "Promissum", pe care l-am scris in urma cu doi ani si pe care il vom face public foarte curand. Un manifest cultural nu il poti lansa asa in eter, el trebuie sa fie insotit de proiecte care sa il sustina; lucrand in domeniul cinematografiei am zis sa facem un film - un scurt-metraj era poate ceva mai lesne de facut fara suport financiar, dar dupa cum se vede am reusit sa facem un lung-metraj.

Citește și:

Totodata filmul Ultimul Zburator este prima parte a Trilogiei Promissum, o trilogie fantastica, sau mai bine spus o trilogie in realism magic, pe care ne propunem sa o realizam in urmatorii patru ani.

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.