Setari Cookie-uri

Interviu Ovidiu Georgescu - Ultimul Zburator: Indrazniti sa credeti!

Ovidiu Georgescu este unul dintre pionierii filmului independent din cinematografia romana de dupa 1989, el fiind scenaristul, regizorul si producatorul primului film "cu buget 0" in anul 2003 ("3 Pazeste"). Ulterior, Ovidiu Georgescu a realizat filme de scurt-metraj premiate la diferite festivaluri ("Zbor deasupra unui cuib de curci", "99% Bucuresti") si documentare precum "Invingatorii" si "Oameni de Aur". In prezent este Lector Universitar Doctor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", unde preda Regie de Film.

7. Primul eveniment care anunta lansarea filmului a fost unul inedit si spectaculos. Ce alte surprize mai pregatiti pana pe 14 februarie?

Vor mai fi evenimente la fel de frumoase, la fel de pline de energie. Vor fi si concursuri cu premii. Luna noiembrie va fi o luna plina de evenimente si concursuri. La inceputul lunii lansam primul concurs.

Vom fi prezenti in multe locuri: pe 05 noiembire la Gala Premiilor eCommerce; pe 9 noiembrie la Biblioteca Academiei Romane si la petrecerea de inchidere a anului motociclistilor de la Chopper Academy si Slow Riders; in noaptea dintre 16-17 noiembrie vom fi prezenti alaturi de prietenii de la Koolhunt.ro in noaptea alba a localurilor unde va avea loc o petrecere a fetelor care isi cauta zburatorii si unde, bineinteles, zburatorii vor fi prezenti.

Pe 21 noiembrie vom fi prezenti si la Gaudeamus cu o carte publicata de Editura Herald si tradusa de Mihai Manescu (cel cu care am scris scenariul filmului): "Eroul cu o Mie de Chipuri" a lui Joseph Campbell, carte care a stat la structura scenariului Trilogiei Promissum. Ceea ce este interesant la aceasta carte este faptul ca ea a mai stat la baza structutrii scenariului unei trilogii. Este vorba despre "Razboiul Stelelor".

Citește și:

Vor mai fi multe alte evenimente in decembrie 2013 si ianuarie 2014.

Asa a fost facut acest film, cu foarte multa pasiune, si tot asa trebuie sa fie promovat. Lumea trebuie sa afle de el. Acest film trebuie sa ajunga la public. Acolo va fi examenul cel mai mare. Eu cred ca publicul are nevoie de tipul asta de povesti, iar pentru ca povestea sa poata sa continue, filmul trebuie sa ajunga la public.

8. De ce ar trebui sa fim pe 14 februarie in cinematografe si sa vizionam Ultimul Zburator?

Exista un public caruia noi ne adresam si ne-am gandit la acesta din momentul in care am scris scenariul. Acest film se adreseaza in special publicului feminin, pentru ca este o poveste de dragoste.

Nu spun ca barbatii nu sunt sensibili la o poveste de dragoste, eu nu cred lucrul asta. Si ei sunt sensibili, dar cred ca in principal fetele vor fi cele care isi vor aduce prietenii, sotii, iubitii la acest film.

Citește și:

Publicul din Romania are nevoie de povesti de dragoste in care sa fie presarat si un strop de magie, iar Ultimul Zburator face intocmai acest lucru. Cu toate acestea, povestea din film nu este in afara realitatii si in ea vom recunoaste tipologii de personaje din lumea prezentului.

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.