Setari Cookie-uri

Interviu Ovidiu Georgescu - Ultimul Zburator: Indrazniti sa credeti!

Ovidiu Georgescu este unul dintre pionierii filmului independent din cinematografia romana de dupa 1989, el fiind scenaristul, regizorul si producatorul primului film "cu buget 0" in anul 2003 ("3 Pazeste"). Ulterior, Ovidiu Georgescu a realizat filme de scurt-metraj premiate la diferite festivaluri ("Zbor deasupra unui cuib de curci", "99% Bucuresti") si documentare precum "Invingatorii" si "Oameni de Aur". In prezent este Lector Universitar Doctor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", unde preda Regie de Film.

Multa lume ne-a intrebat daca nu o sa intram in conflict cu traditionalistii, pentru ca zburatorii sunt niste fiinte fantastice cu anumite specificitati. Nu ai cum sa intri in conflict pentru ca noi ne-am propus o viziune moderna.

Unul dintre mentorii nostri spirituali ce ne-au calauzit in acest proiect - Mircea Eliade, spunea un lucru care mie mi se pare totalmente adevarat: "Un artist poate sa imi povesteasca despre un personaj care are o mana ce ii creste pana la cer, ia luna de acolo si o daruieste iubitei. Eu pot sa il cred doar cu o singura conditie: sa fie adevarat".

Noi credem ca asa arata zburatorii moderni. Zburatorii din zilele noastre sunt niste motociclisti. Sigur ca nu ne-am inspirat numai din mitul zburatorului, ne-am inspirat si din opera lui Mihai Eminescu, tema demiurgului fiind prezenta in film prin elemente imprumutate din "Calin: File din Poveste" sau din "Luceafarul". Am preluat aceste idei si am creat un basm modern.

Citește și:

Astfel, era normal sa lansam trailerul filmului impreuna cu motociclistii care ne-au fost alaturi. Tot in acea seara a mai fost o premiera pentru Romania, avand loc primul streaming realizat in miscare. Sigur ca aici au contribuit multi oameni: cei de la Rodax Management si Stage Expert in parteneriat cu Vodafone.

Am vrut ca si cei care nu pot fi prezenti la acest eveniment sa vada ceea ce se intampla. Intr-o saptamana s-a gasit solutia si lucrurile au iesit foarte bine. Am reusit performanta de a avea o coloana de 110 motociclisti care s-a deplasat pe un traseu de 10 km, intr-un Bucuresti aglomerat intr-o joi seara la ora 18. Intr-o ora am ajuns la locul unde a avut loc lansarea trailerului.

Ne-au asteptat o multime de oameni acolo, multi prieteni ai proiectului dar si oameni care luau contact cu filmul pentru prima data. Imi spuneau gazdele noastre de la Premier Palace Group: Terasa Berarilor Garden Club, ca au participat la eveniment peste 430 de oameni. A fost un eveniment facut cu multa truda. Nu putea decat sa iasa super bine.

Citește și:


6. Care sunt primele impresii de la lansarea trailerului si ce asteptari aveti in acest moment cu privire la succesul filmului?

Au fost impresii care m-au uimit si pe mine pentru ca am primit telefoane si mesaje din Germania, Israel, si chiar din comuna Limanu.

Oamenii mi-au spus ca au vazut pe internet modul in care se promoveaza acest film si ca le-a placut ideea foarte mult. Le-a placut ce am facut si sunt nerabdatori sa vada filmul. Evenimentul a fost mediatizat asa cum ne-am dorit, au fost televiziuni care au preluat imagini si le-au difuzat si la o saptamana dupa ce a avut loc lansarea trailerului.

S-a intamplat un lucru foarte frumos si repet, energia pozitiva pe care am avut-o pe parcursul realizarii filmului s-a materializat si acum, odata cu acest eveniment. Vom organiza o serie de concursuri si evenimente pana la premiera filmului din 14 februarie 2014 - de Valentine’s Day. Urmariti site-ul si pagina de Facebook ale filmului: www.ultimul-zburator.ro, www.facebook.com/ultimulzburator si veti fi la curent cu toate acestea.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.