Setari Cookie-uri

Interviu Ovidiu Georgescu - Ultimul Zburator: Indrazniti sa credeti!

Ovidiu Georgescu este unul dintre pionierii filmului independent din cinematografia romana de dupa 1989, el fiind scenaristul, regizorul si producatorul primului film "cu buget 0" in anul 2003 ("3 Pazeste"). Ulterior, Ovidiu Georgescu a realizat filme de scurt-metraj premiate la diferite festivaluri ("Zbor deasupra unui cuib de curci", "99% Bucuresti") si documentare precum "Invingatorii" si "Oameni de Aur". In prezent este Lector Universitar Doctor la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale", unde preda Regie de Film.

9. Ce aduce nou acest film in cinematografia romaneasca?

Aduce un gen nou de film in cinematografia romaneasca - filmul fantasy. Ultimul Zburator aduce in fata publicului un basm modern, un film in realism magic, un gen de film care nu s-a mai facut pana acum in Romania

Filme fantasy in Romania nu s-au mai facut, iar noi avem curajul sa facem o trilogie fantasy – Trilogia Promissum.

Acest film este facut numai cu finantare privata.

Indraznesc sa spun ca este iarasi o premiera, deoarece filmul este distribuit de catre cei de la InterComFilm, reprezentantul Columbia Sony Pictures in Romania care aduc numai filme americane. Ultimul Zburator este primul film romanesc pe care il distribuie.

10. Cu ce este diferit fata de celelalte filme fantasy?

Filmul are particularitatile lui. Varianta engleza a titlului filmului - Ultimul Zburator - este - The Last Incubus. Incubusul este singurul personaj fantastic care se aseamana foarte mult cu Zburatorul autohton.

Citește și:

Zburatorul, insa, este un personaj romantic, pe cand Incubusul este un personaj mai demonic, mai gotic. Zburatorul nostru este jumatate inger, jumatate demon , el are acces in lumea de sus - a ingerilor, dar si in cea de jos - a demonilor.

Ultimul Zburator, mizeaza pe poveste si pe empatia publicului, nu pe efectul special sau pe crearea spatiilor generate virtual, unde imaginatia poate fi dusa dincolo de barierele imediate ale unui decor concret. Atuul nostru sta in puterea personajelor si a povestii. De asemenea, povestea de dragoste este, din punctul meu de vedere, elementul castigator al acestui film.

Fiecare film isi are publicul lui. Trebuie sa crezi in proiectul pe care vrei sa il faci si sa il duci pana la capat pentru ca va avea publicul lui.

Filmele sunt facute pentru public, sunt facute pentru a spune o poveste si pentru a emotiona. Exact asta vrem sa facem cu Ultimul Zburator: sa spunem o poveste, sa emotionam si astfel sa putem duce povestea mai departe – Trilogia Promissum.

Citește și:

Sursa Video: YouTube.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.