Setari Cookie-uri

Consumi mezeluri? Atunci trebuie sa citesti asta!

Mezelurile, o bomba pentru sanatate.

Multi romani spun, mai in gluma, mai in serios, ca cea mai buna leguma e porcul. Sau orice carne. Tocmai de aceea salamul, carnatii, suncile de tot felul sunt nelipsite de pe mesele lor. Din pacate, consumul de astfel de alimente este extrem de nociv.

Studii facute la Universitatea Harvard au demonstrat ca persoanele care consuma zilnic carne procesata - hot dog, carnati, salam - prezinta cu 42% mai multe riscuri de a dezvolta maladii cardiovasculare. Studiul, efectuat in 10 tari diferite, a aratat ca o cantitate de minimum 50 de grame de carne procesata, fie intr-un hot dog, fie in cateva felii de salam sau de costita afumata, creste cu 42% riscul de a avea o boala cardiovasculara si cu 19% riscul de a dezvolta diabet.

In carnea procesata gasim de patru ori mai multa sare si cu 50% mai multi nitrati decat in cea neprocesata. De fapt, carnivorii dintre noi se inseala atunci cand consuma mezeluri pentru ca acestea contin foarte putina carne. De exemplu, parizerul atat de popular contine 90% slanina si sorici. Crenvurstii contin foarte multe tocaturi de oase, tendoane sau pielite.

Citește și:

Mai multe detalii pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: mezeluri pe platou, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.