Setari Cookie-uri

10 obiceiuri de viata care te mentin sanatos

O persoana constiincioasa cu starea sa de sanatate stie ca trebuie sa manance legume si fructe, sa nu fumeze, sa nu exagereze cu alcoolul, sa faca sport zilnic, sa doarma suficient si sa se duca regulat la medic pentru a-si tine sub observatie corpul.

Cu toate acestea, oameni fanatici in a avea grija de sanatatea lor ajung sa sufere de boli cronice, spre surprinderea multora. Ce face diferenta intre sanatate si boala? Mai este ceva in afara doar de ingrijirea corpului fizic? Se pare ca exista alte elemente ale vietii ce stau la indemana omului si care mentin sanatatea sa.

Descoperiri ale cercetatorilor pot fi socante pentru cei ce considera ca sportul, somnul si o alimentatie perfect sanatoasa sunt suficiente. Datele stiintifice publicate in raportul doctorului Lissa Rankin numit “Dovada stiintifica ca te poti vindeca singur” arata ca sunt 10 obiceiuri care duc la o stare de sanatate optima. De cele mai multe ori, medicii nu le prescriu.

1. Evita singuratatea

Sunt oameni care mananca chiftele prajite in mult ulei, alaturi de un bol mare de paste si fumeaza zilnic si totusi la analize au jumatate din riscul de atac de inima fata de altii. De ce? Cercetatorii au concluzionat ca se datoreaza faptului ca traiesc in comunitati cu care interactioneaza permanent, sarbatoresc des orice si au o conexiune uriasa cu prietenii.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: tanara cu baloane, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.