Dieta japoneza presupune consumarea mai multor fructe, legume si peste.
Studii recente au demonstrat ca secretul lor consta tocmai in peste si fructe de mare, si, pe langa acestea, portiile mai mici si placerea de a sta la masa. Deoarece la ei nu prea exista termenul de “a manca pe fuga”, ci doar placerea de a manca incet si de a se bucura de fiecare aroma. Sub dictonul
”Serveste portii mai mici si mananca incet!”, japonezii (in special femeile japoneze) nu urmeaza diete drastice de slabire. Este adevarat ca japonezele sunt minione in mod natural, cu o structua osoasa fina si delicata. Naomi Moriyama, autoarea cartii ”Japanese Women Don’t Get Old or Fat” (“Femeile din Japonia nu imbatranesc si nu se ingrasa”), spune despre dieta japoneza ca este “iPod-ul alimentelor” si, in speta, al siluetei de vis.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: mancare japoneza, Shutterstock
Spune-ti parerea!