Setari Cookie-uri

Ce pericole ascund dietele Dukan si Atkins?

O cercetatoare a descoperit ce pericole ascund dietele Dukan si Atkins, cele mai populare diete din lume.

Dieta Dukan, dieta Atkins ori altele de acest tip nu functioneaza. A constatat-o cercetatoarea americana Tracy Mann, profesor de psihologie la University of Minnesota (SUA), care timp de peste 20 de ani a efectuat studii asupra comportamentelor alimentare, semnaleaza site-ul huffingtonpost.fr.

S-au ingurgitat tone de proteine cu regimul Dukan, s-au eliminat glucidele cu regimul Atkins si chiar s-a pus toata increderea in regimul 'paleolitic', al vanatorilor-culegatori. Adoptarea unui regim este sortita esecului, potrivit acestei cercetatoare care a publicat recent 'Secrets From The Eating Lab'.

Majoritatea persoanelor estimeaza ca totul este o chestiune de vointa si de self control, cand, in realitate, schimbarile biologice le imping spre o farfurie de 'Spaghetti alla Carbonara' dupa trei saptamani in care au trait numai cu salata verde si apa, a explicat Tracy Mann pentru The Washington Post.

Citește și:

Mai intai, este o chestiune neurologica. Cand se urmeaza un regim, creierul devine obsedat de mancare, mai ales daca pare apetisanta. Alimentele tentante 'capata valoare'. Cu cat incercam sa rezistam mai mult, cu atat ne este mai greu sa o facem.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: dieta Dukan, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.