Mancarea in timpul verii: 5 mituri care iti pot face foarte rau

Mancarea in timpul verii: 5 mituri care iti pot face foarte rau
Kudika
12 Iulie 2015

Pe masura ce temperatura de afara creste, cresc si sansele ca alimentele sa se altereze rapid.

Potrivit unor studii de specialitate, numarul intoxicarilor alimentare este mare intre lunile mai si septembrie, cand oamenii merg la picnic sau mananca in aer liber. Iata 5 mituri false despre siguranta alimentara pe timp de vara si faptele care te ajuta sa ramai sanatos.

Mit1: Mancarea este in siguranta intr-o geanta frigorifica

„Viata incepe la 4 grade”, spun Bethany Thayer dietician la Academy of Nutrition and Dietetics. „Daca temperatura din geanta este mai ridicata de atat, microorganismele cauzatoare de boli se multiplica”. Pentru a pastra mancarea proaspata, umple 75% din capacitatea gentii mai intai cu mancarea apoi adauga geata sau pungi de geata cele 25% ramase. Transporta geanta intr-o masina cu aerul conditionat pornit si nu intr-un automobil fierbinte, iar dupa ce ai ajuns la destinatie, pastreaza geanta la umbra cu capacul inchis.

Pentru a fi sigur ca mancarea este in sigurata tine un termometru in geanta, intre alimente si nu langa geanta sa fii sigur ca temperatura nu depaseste 4 grade.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: salata de vara, Shutterstock

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri