Sunt fan busuioc - daca ar fi dupa mine as manca busuioc cu aproape orice.

Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline

Recent, am fost in piata si am gasit o batranica ce vindea un fir de busuioc (si cand zic un fir ma refer la un buchet) cu doi lei... cu numai 6 lei m-am pricopsit cu un brat plin de busuioc. Cand am ajuns acasa m-am pus pe treaba. Mi-am amintit ca am vazut pe Pinterest o modalitate foarte simpla de a pastra busuiocul proaspat:

- se curata busuiocul de codite;

- se spala foarte bine, apoi se [pune pe o suprafata plana (indicat o tava) si cu un servetel se sterge de apa (trebuie sa fie complet uscat);

- se taie maruntel (il putem folosi si intreg) si se condimenteaza cu catei de usturoi maruntiti si sare din belsug;

- se pun toate intr-un borcan si se acopera cu ulei de masline;

Optional se pot folosi si seminte sau nuci.

Se pastreaza in frigider, cu capacul borcanului intotdeauna inchis ermetic.

IMPORTANT: busuiocul trebuie sa fie acoperit in intregime de ulei; in caz contrar se innegreste.

Horoscopul SANATATII: afla ce iti rezerva ASTRELE in aceasta saptamana

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: