O asociatie non-profit americana a acuzat o companie de iaurturi cu fructe ca aceasta foloseste o insecta pentru obtinerea culorii din iaurt.

Cum sa ai un stil de viata sanatos

Unele companii de iaurturi folosesc carmin (E120), ce se obtine din zdrobirea insectei femele Coccoidea, care da culoarea roz din iaurt. Asadar, cand cumparati un iaurt cu fructe, care vreti sa contina fructe, ci nu insecte, aveti grija sa nu scrie la ingrediente carmin sau E 120.

Mai mult, aproape toate iaurturile cu fructe nu par a fi alegeri sanatoase cand vine vorba de alimentatia noastra, dar mai ales de alimentatia copiilor. In compozitia iaurturilor se gasesc mai multe tipuri de amidon modificat, care se traduce pe eticheta prin: E 1410, E 1414, E 1404, E 1420. Acestea se obtin din tratarea amidonului cu agenti de oxidare, periodat de sodiu, dar si din plante modificate genetic.

Un alt ingredient de care ar trebui sa ne ferim este E 331 sau citratul de sodiu, care impiedica fixarea calciului in oase si poate aduce tulburari cardiace sau spasme musculare. Cei care obisnuiesc sa consume iaurturi cu fructe sa se uite pe eticheta dupa aceste ingrediente periculoase.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: iaurturi fructe, Shutterstock

Cum sa ne hranim sanatos - nu doar pentru copii
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: