Radacina de ghimbir contine potasiu, zinc, calciu, cupru si magneziu, vitaminele B6, C si D, dar si uleiuri esentiale cu efect de tonic general si de inlaturare a toxinelor. In sezonul rece puteti miza pe beneficii garantate impotriva racelii.

5 lucruri care nu trebuie sa iti lipseasca din dieta zilnica, daca vrei sa ai un stil de viata sanatos

Luati o radacina de ghimbir, o taiati cubulete si o fierbeti lent intr-un litru de apa pana se inmoaie si lichidul scade la jumatate. Cum planta este extrem de aromata, chiar iute, probabil nu veti suporta sa beti lichidul, dar il puteti indulci cu miere, iar efectul se simte imediat.

In cazul unor inflamatii ale laringelui, medicii ne recomanda, in limita suportabilitatii, sa mestecam bucatele de ghimbir proaspat. Este bun si pentru afectiunile biliare: se fierb doua parti suc de ghimbir cu 7 parti de lapte pana cand scade la jumatate, se adauga zahar brun si se consuma inainte de culcare. Dar si pentru indigestie, amestecat cu suc de lamaie si sare, sau pentru dureri de stomac si intestine sub forma de infuzie, amestecat cu ulei de ricin.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: pixabay.com

Cum sa ai un stil de viata sanatos
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: