Setari Cookie-uri

Ghimbirul, planta miraculoasa care te vindeca de o multime de afectiuni. Cum sa-l consumi

Au fost identificati 500 de compusi ai ghimbirului care actioneaza complementar cu un rezultat extraordinar asupra sanatatii noastre.

Radacina de ghimbir contine potasiu, zinc, calciu, cupru si magneziu, vitaminele B6, C si D, dar si uleiuri esentiale cu efect de tonic general si de inlaturare a toxinelor. In sezonul rece puteti miza pe beneficii garantate impotriva racelii.

Luati o radacina de ghimbir, o taiati cubulete si o fierbeti lent intr-un litru de apa pana se inmoaie si lichidul scade la jumatate. Cum planta este extrem de aromata, chiar iute, probabil nu veti suporta sa beti lichidul, dar il puteti indulci cu miere, iar efectul se simte imediat.

In cazul unor inflamatii ale laringelui, medicii ne recomanda, in limita suportabilitatii, sa mestecam bucatele de ghimbir proaspat. Este bun si pentru afectiunile biliare: se fierb doua parti suc de ghimbir cu 7 parti de lapte pana cand scade la jumatate, se adauga zahar brun si se consuma inainte de culcare. Dar si pentru indigestie, amestecat cu suc de lamaie si sare, sau pentru dureri de stomac si intestine sub forma de infuzie, amestecat cu ulei de ricin.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.