Pastarnacul este bogat in vitaminele din grupul B, provitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina E, precum si saruri minerale precum potasiu, fosfor si hidrati de carbon, proteine si fibre alimentare de foarte buna calitate.
Aproape sigur ati fost martorii unei scene in care un barbat trimis la piata, care cauta radacina de patrunjel pentru supa, afla ca nu exista decat pastarnac si renunta sa mai cumpere. Sau ati facut asta chiar dumneavoastra.
Ei bine, poate nu stiati despre pastarnac ceea ce va vom spune noi acum, dar incepem cu sfarsitul: nu-l mai ignorati, e o leguma-minune. Grecii antici si romanii il foloseau nu doar ca aliment cat mai ales ca leac. Mai incolo, in epoca medievala, inainte sa descopere Columb cartoful pe continentul american, pastarnacul era unul dintre artistii bucatariei, fiind cultivat foarte frecvent.
Aceasta leguma este bogata in vitaminele din grupul B, provitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina E, precum si saruri minerale precum potasiu, fosfor si hidrati de carbon, proteine si fibre alimentare de foarte buna calitate.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Miruna Tache, o tânără de nici 30 de ani diagnosticată cu o formă rară și agresivă de cancer cerebral are nevoie de ajutor
- Gargara cu apa cu sare: Beneficii, cum se face corect. Rețete de apă sărată (și cu Bicarbonat) pentru tuse și dureri de gât
- Scapă rapid de călcâie crăpate cu ingrediente simple, ieftine și naturale
Continuarea pe Realitatea.net
foto prima pagina: sarsmis, Shutterstock