Setari Cookie-uri

De ce e bine sa dormi pe partea stanga. Sanatatea e pe primul plan!

Iti place sa dormi si vrei sa ai grija de tine? E importanta pozitia in care te afunzi pe teritoriul viselor. Afla de ce e bine sa dormi pe partea stanga!

Nu stiu altii cum sunt, dar eu ma declar o fana infocata a somnului. Prin urmare, imi place sa dorm mult si sa savurez clipele de pe taramul lui Mos Ene, dar nu am aflat decat de curand ca e importanta si pozitia in care te afunzi pe teritoriul viselor. Afla de ce e bine sa dormi pe partea stanga!

De ce e bine sa dormi pe partea stanga? Se pare ca acest obicei te ajuta sa ai grija de sanatatea ta, scrie brightside.me. Printre altele, eviti aparitia bolilor de inima si protejezi ficatul si splina.

De ce e bine sa dormi pe partea stanga: imbunatatesti functia sistemului limfatic

Sistemul limfatic joaca un rol important in organism, deoarece ajuta la eliminarea reziduurilor si a toxinelor. Canalul toracic, cel mai mare vas al sistemului limfatic, se afla pe partea stanga, asa ca daca te intrebi de ce e bine sa dormi pe partea stanga, afla ca acesta din urma isi face mult mai bine treaba atunci cand stai culcata mai mult in aceasta pozitie. Sistemul limfatic este responsabil si de transportul de grasimi, proteine si alte substante importante pentru tesuturi, asa ca daca dormi pe partea stanga, celulele primesc „carburant“ mai repede si organismul functioneaza mai bine.

Citește și:

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto prima pagina: Lolostock, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.