Ce sare trebuie sa folosim cand gatim? Acesta este cel mai sanatos sortiment de sare.
Un aport excesiv de sare ne imbolnaveste, insa si lipsa ei produce dezechilibre in organism. Componentii sarii de bucatarie sunt sodiul si clorul, substante necesare pentru echilibrul electrolitilor, la acestea adaugandu-se si o cantitate mica de iod, in cazul sarii iodate.
Un adult fara probleme de sanatate are nevoie zilnic de sase grame de sare, conform recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, iar Asociatia Cardiologilor americani recomanda intre 3-6 grame de sare pe zi, scrie clicksanatate.ro.
Iata cateva dintre cele mai sanatoase tipuri de sare pe care le poti introduce in alimentatie:
Sarea de mare
Sarea de mare se obtine prin evaporarea apei sarate de mare, fiind un tip de sare benefic organismului. Ea este naturala, sanatoasa, iar ionii din compozitia sarii de mare ajuta la mentiinerea echilibrului hormonal si la imbunatatirea reactiilor chimice din organism.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Blue Phoenix aduce în România aroma cafelei de specialitate din Indonezia
- Un preparat cu specific hawaian, noua atracție culinară a românilor. Ce este poke și cât de des îl comandă utilizatorii Glovo
- Cum identifici obiceiurile toxice în relații? 5 Comportamente pe care majoritatea oamenilor le consideră normale
In plus, sarea de mare este bogata in minerale, in special in sodiu, potasiu, iod, fier, magneziu, zinc. Datorita mineralelor din sarea de mare, aceasta devine baza sanatatii sistemului nervos si cardiovascular.
Citeste continuarea pe Realitatea.net
foto interior si prima pagina: Quanthem, Shutterstock