Setari Cookie-uri

Starile depresive. Cum sa scapi de ele in doar 5 minute!

Atunci cand te loveste depresia, e greu sa scapi. Te seaca de energie si de motivatie. Iata exercitiul unui psiholog pentru a scapa de starile depresive.

Atunci cand te lovesc starile depresive, nu ai cum sa te ascunzi de ele. Te seaca de energie si de motivatie. Mindbodygreen.com citeaza exercitiul unui psiholog pentru a scapa de starile depresive cat de repede se poate.

Cel mai important este sa actionezi atunci cand simti ca te pasc starile depresive, pentru ca altfel risti sa pici intr-o spirala intunecata. Exista acest exercitiu destul de simplu, care consta in cinci intrebari, care te va calma. Ai nevoie de un caiet, un document word sau chiar recorderul de la telefon. Intrebarile urmatoare te vor ajuta sa identifici ce anume a starnit starile depresive respective.

5 intrebari pentru a scapa de starile depresive imediat

Starile depresive – 1. Ai dormit prost in ultimele nopti? Daca nu, treci la urmatoarea intrebare. Daca da, atunci aceasta ar putea fi cauza starilor depresive. Lipsa de somn ne lasa mai vulnerabili la gandurile negre si ne intuneca judecata. Incearca sa faci mai multa miscare in timpul zilei si sa consumi mai putina cofeina.

Citește și:

Starile depresive – 2. Te simti de obicei mai depresiva in acest punct al ciclului menstrual? Daca nu, treci la urmatoarea intrebare. Daca da, dezechilibrele hormonale ar putea cauza aceste stari sau s-ar putea sa ai tulburare disforica premenstruala sau PMDD.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto interior si prima pagina: chuanpis, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.