Setari Cookie-uri

YEY! Consumul de tort de ciocolata la micul dejun este bun pentru creier si talie

Cea mai frumoasa veste de astazi. S-a dovedit stiintific ca tortul de ciocolata face bine la creier si la talie.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Syracuse din New York au realizat recent un studiu la scara larga, pe 968 de persoane cu varste cuprinse intre 23 si 98 de ani. Pentru acest studiu obiceiurile alimentare ale oamenilor care au participat la test nu au fost modificate.

Experimentul a aratat ca ciocolata are un efect direst asupra performantei noastre cognitive si, consumata in mod regulat, poate imbunatati in mod semnificativ memoria si poate dezvolta gandirea abstracta.

In urma cu cativa ani, cercetatorii de la Universitatea din Tel Aviv au marturisit ca ei mananca ciocolata in fiecare dimineata, sustinand ca acest lucru ii ajuta foarte mult in munca lor.

Desi ni se spune de nenumarate ori ca atunci cand suntem la dieta, trebuie sa reducem consumul de ciocolata, s-a constatat ca acest aliment minune poate chiar ajuta ca o persoana sa piarda in greutate.

Citește și:

"Cand te trezesti, creierul tau are nevoie imediat de energie." - a spus doctorul Daniela Jakubowicz, a carei carte The Big Breakfast Diet a devenit un adevarat bestseller. "Acesta este momentul in care corpul nostru converteste mancarea in energie. Mai tarziu, cand mananci, corpul si creierul se afla inca in modul de alerta ridicata, economisind energia din mancare ca rezerva de grasime. Acesta este modul in care poti lua in greutate chiar si atunci cand mananci mai putin."

Ciocolata nu ar trebui consumata mai tarziu de 9 dimineata. Potrivit lui Jackubowicz, persoanele care consuma carbohidrati, proteine si un desert de 600 de calorii pierd in greutate mai mult decat cei care mananca 300 de calorii la micul dejun intr-un moment mai tarziu al zilei (in a doua parte a zilei).

Asadar, ce contine ciocolata de are un efect pozitiv asupra corpului nostru? Expertii spun ca este vorba despre un nutrient numit flavonoid, care se gaseste in produsele alimentare pe baza de plante si reprezinta pana la 20% din compusii prezenti in boabele de cacao. Nivelurile ridicate de flavonoide sunt, de asemenea, gasite si in ceaiuri, vin rosu si fructe (precum struguri si mere).

Citește și:

Asa ca, data viitoare cand te intrebi daca meriti o felie de ciocolata, indrazneste sa o consumi la micul dejun. Creierul si chiar si talia ta iti vor multumi!

foto prima pagina: Africa Studio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.