Alimente bogate în calciu: pentru copiii mici și mari

Alimente bogate în calciu: pentru copiii mici și mari
Kudika
22 Februarie 2021

Calciul este implicat în multe procese din orgsnismul nostru, de la contracția mușchilor și sănătatea inimii, până la coagulare și sănătatea oaselor. În cazul copiilor, calciul joacă un rol esențial în buna dezvoltare a organelor și sistemului nervos, dar și în procesele de creștere.

Legumele cu frunze verzi

Cruciferele (varză, broccoli, gulie, kale), dar și zarzavaturile și alte legume cu frunze verzi pot fi bogate în calciu (pătrunjel, frunze de păpădie, condimente precum cimbru, oregano, spanac proaspăt etc.).

Peștele, cereale, pseudocereale, fructe și alte alimente bogate în calciu

Amarantul este bogat în calciu, la fel și quinoa și chia.

De asemenea, peștele (în special cel care se consumă cu tot cu oase), oul și preparatele din oase de animale sau pasăre (supele de oase) sunt bogate în calciu.

Dintre fructe, citricele și smochinele ocupă loc de top când vine vorba despre conținutul în calciu.

Se recomandă ca alimentația copilului să fie cât mai diversă și echilibrată.

Sursa foto: De la Tatjana Baibakova/ shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.




Setari Cookie-uri