Setari Cookie-uri

Spune ADIO ridurilor: Alimente benefice pentru ten

Iată câteva alimente benefice pentru ten!

Ridurile au reprezentat întotdeauna o problemă pentru doamne și domni. Aceste cute, pliuri sau încrețituri are pielii apar de regulă odată cu îmbătrânirea. Deși pentru procesul de îmbătrânire nu s-a găsit încă leac, uite câteva alimente ce te pot ajuta în încetinirea lui.

Aceste alimente care ameliorează apariția ridurilor te vor ajuta, cu rezultate rapide și de lungă durată.

1. Avocado

Avocado-ul este un aliment ideal care pe lângă proprietățile sale ce deservesc buna funcționare a corpului tau, te poate ajuta și prin prevenirea îmbătrânirii premature a pielii datorită concentrației mare de acizi grasi Omega 3 și a grasimilor naturale vegetale. Studiile ștințifice au dovedit faptul că un fruct de avocado la prânz iti va oferi starea de satietate fara să te ingrași.

Citește și:

2. Afine

Afinele nu sunt lăudate doar pentru multitudinea de proprietăți nutriționale și pentru beneficiile pe care le au atunci când sunt ancorate într-o dietă de slăbire. Datorită belșugului de flavonoizi și resveratrol, afinele te vor ajuta să ai o piele strălucitoare și tânără. Un aspect la fel de important este dat de proprietatea afinelor de a acționa ca antiiflamatorii.

3. Ghimbirul

Cu toate că de cele mai multe ori, gustul iute al ghimbirului nu este unul dintre cele mai plăcute, acesta poate fi ignorat datorită numeroaselor beneficii pe care le are. Eficiența acestuia în diferite cazurri cum ar fi eliminarea toxinelor, prevenirea bolilor de stomac dat și îmbunătățirea digestiei sunt dovedite științitific, iar consumul regulat de ghimbir sub forma ceaiului, a smoothie-urilor sau a limonadei te va ajuta în prevenirea ridurilor și a cutelor inestetice.

Citește și:

4. Ciocolata neagră

Asemeni afinelor, ciocolata neagră este bogată în flavonoizi, element ce contribuie la o bună circulație a sângelui de la nivelul pielii, fapt ce rezultă o mai bună fermitate. De asemenea nutrienții din cadrul ciocolății negre au de asemenea și o caracterstică ce te protejează de efectele nocive ale razelor UV.

5. Rodiile

Cunoscut drept fructul pasiunii, rodia ajută foarte mult tenul tău să rămână ferm și luminat. Semințele de rodii au în componența sa niște compuși care au puterea de a crește capacitatea organismului de a sintetiza proteina denumită colagen, acțiune ce are ca rezultat un aspect mai ferm al pielii. De asemenea, datorită procentului seminifcativ de antioxidanți, rodiiile luptă împotriva radicalilor liberi, prevenind în acest mod procesul de îmbătrânire prematură.

Citește și:

Vizionare placuta


Lorena Martin este redactor de beauty și skincare și s-a alăturat echipei Kudika încă de când se afla pe băncile facultății. Acum, după doi ani și jumătate, este absolventă a...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.