Aceste doua retete au fost preparate in cadrul cursurilor Academiei Maggi. Iata cum: Crema de morcovi cu ghimbir Andreea Archip, Diana Secara, Miki Mihai si Mircea Flamanzeanu au gatit, alaturi de Teo Rogobete aceasta delicioasa crema de morcovi cu ghimbir. Ingrediente pentru 4 portii: - 2 cartofi medii - 5 morcovi mari - 2 linguri de ghimbir dat pe razatoare (cam 1,5 cm dintr-o radacina) - o ceapa mare - 2 linguri ulei de masline - 1200 ml supa de legume Mod de preparare: Curatam morcovii si cartofii si ii taiem cubulete. Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul de masline pana devine translucida. Apoi adaugam si cartofii si morcovii, ii sotam cateva minute, pana devin crocanti, apoi se completeaza cu supa de legume. Adaugam ghimbirul dat pe razatoare. Lasam supa sa fiarba aproximativ 20 de minute, pana cand lichidul scade si legumele sunt moi. Folosim un mixer vertical pentru a face crema de morcovi. Potrivim la gust de sare si piper. Cannelloni cu pui si pesto A doua reteta propusa de Teo a fost cannelloni cu pui si pesto. Andrei Iordache, Iulia Antonescu, Nicoleta Sandulache si Razvan Roman au incercat reteta in premiera, dar rezultatul a fost pe masura asteptarilor. Ingrediente pentru 4 portii: - cannelloni - 500g carne tocata de pui - 100g pesto - o ceapa mare - 3-4 catei de usturoi - 2 linguri ulei de masline - un borcan de 300g de sos pentru paste (sos simplu, de rosii cu busuioc) - 250ml lapte - o lingura unt - o lingura faina - 100g cascaval dat pe razatoare - sare, piper, nucsoara proaspat macinata Mod de preparare: Incalzim cuptorul la 200 grade. Taiem ceapa marunt. Intr-o tigaie, incingem putin uleiul de masline si calim ceapa. Punem apoi sicarnea tocata de pui si amestecam bine cu o spatula de lemn, avand grija sa rupem cat de mult putem carnea de pui.
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: