Setari Cookie-uri

2 retete fabuloase de praji pentru iubi

De ce sa nu recunoastem? Se poarta gatitul. Astazi a coace o prajitura este fashionist, spre deosebire de vremurile in care, pentru a manca o gustare dulce, eram nevoite sa prajim o gogoasa sau sa facem o placinta cu mere! Astazi optiunile din magazine sunt infinite. Dar iti recomand sa redescoperi placerea gatitului. Pentru ca este mult mai sanatos sa stii ce pui in compozitie si extrem de relaxant!

De ce sa nu recunoastem? Se poarta gatitul. Astazi a coace o prajitura este fashionist, spre deosebire de vremurile in care, pentru a manca o gustare dulce, eram nevoite sa prajim o gogoasa sau sa facem o placinta cu mere! Astazi optiunile din magazine sunt infinite. Dar iti recomand sa redescoperi placerea gatitului. Pentru ca este mult mai sanatos sa stii ce pui in compozitie si extrem de relaxant! Si apoi, mirosul de prajitura care se simte de pe scara blocului iti va topi toti vecinii si iti va ademeni iubitul mai repede acasa. Promit!

Iata doua retete pe care eu le-am gatit usor, fara esecuri majore si fara prea multe vase murdarite in bucatarie (ce credeati ca eu zbarnai de harnicie?). Prima este o realizare mai recenta (clafoutis), iar cea de-a doua este cea mai gustoasa praji din lume.

















1. Clafoutis

Am gasi reteta acestei prajituri pe care mi-o pregatea mama in copilarie pe blogul lui Alison, insa am readaptat-o pentru cei care nu vor sa se ingrase prea mult. Sigur, prima varianta a iesit mai aspectuoasa, dar eu prefer sa mananc doua bucatele mai urate dintr-o prajitura atat de gustoasa, in vreme ce iubi... ei bine, oricum iubi mananca toata tava. In plus, eu am avut capsuni in frigider si nu cirese, deci le-am folosit pe acestea.

Ce ai nevoie:


- vreo 10-15 capsuni mari in functie de cat de mare e tava (ideea e sa le asezi pe un rand in tava si sa acopere toata suprafata)
- 3 oua mari
- 2 linguri cu varf de zahar brun
- 1 pliculet zahar vanilat
- 5 linguri cu varf de faina "Slabesc mancand"
- 200 ml lapte 1.5%
- 1 praf de sare
- 1 lingurita de unt




Mod de preparare:


E hipermegasimplu! Amesteci cu mixerul tot mai putin capsunile. Pui hartie de copt in tava, apoi asezi toate capsunile pe un rand pe fundul tavii si deasupra lor torni compozitia. Eu am tinut-o la cuptor cam jumatate de ora, desi Alison imi spunea ca va fi gata cam in 15 minute. In mod cert, testul verificarii cu scobitoarea nu da gres niciodata, indiferent ce cuptor folosesti: bagi in aluat o scobitoare pana la fundul tavii. Prajitura este gata atunci cand scobitoarea iese curata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.