Setari Cookie-uri

2 retete fabuloase de praji pentru iubi

De ce sa nu recunoastem? Se poarta gatitul. Astazi a coace o prajitura este fashionist, spre deosebire de vremurile in care, pentru a manca o gustare dulce, eram nevoite sa prajim o gogoasa sau sa facem o placinta cu mere! Astazi optiunile din magazine sunt infinite. Dar iti recomand sa redescoperi placerea gatitului. Pentru ca este mult mai sanatos sa stii ce pui in compozitie si extrem de relaxant!

Sfat: Tavaleste prin putina faina fructele inainte de a le pune in prajitura. Astfel nu se vor scufunda in aluat cu totul si isi vor pastra cat de cat forma.

2. Brownie

Este reteta cu care l-am cucerit pe iubi. Si cu care el sustine ca ar fi cucerit vreo 3 kg in plus. Deci atentie! E hiper ingrasatoare!

Ce ai nevoie:


- 5 oua
- 1 cana de unt
- 3 cani zahar
- 1 +1/2 cani faina
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita sare
- 2 cani de nuci
- 1 ciocolata (Eu folosesc neagra pentru ca acest tip este sanatos si gustos. In plus, folosesc intotdeauna o ciocolata buna fiindca aroma ei da gust prajiturii cu totul si conteaza enorm ce marca alegi. Cea mai gustoasa varianta a fost cea cu Toblerone, dar nici cu Primola nu mi-e rusine deloc).

Mod de preparare:


Nucile se pun intr-o tava la cuptor pentru a se rumeni putin.
Intre timp, intr-o cratita pe care nu o iubesti prea mult, pune la topit untul si ciocolata rupta in patratele. Nu uita de ele, amesteca ocazional in cratita fiindca mai mult ca sigur ca se vor arde.
Intre timp, intr-un vas incapator se amesteca zaharul si ouale timp de 10 minute. Iti recomand sa nu bati albusurile separat (asa cum fac eu mai tot timpul) fiindca risti sa transformi intr-o mare bezea toata compozitia (ceea ce nu e rau, dar nu e brownie). Adaugi sarea, esenta de vanilie, faina, apoi untul si ciocolata topite. In cazul nucilor ai de ales: le poti adauga ca atare dupa ce le scoti din cuptor sau le poti sfarama. Eu personal prefer sa le rup in bucatele putin mai mici si sa le las asa in compozitie fiindca imi plac surprizele crocante.

Uite cateva exemple reusite de rezultate (sa nu te ingrijorezi daca prajitura ta nu arata asa. E normal, brownie arata prin definitie urat, dar se stie ca e gustoasa!).

Sfat:
Serveste-o cu inghetata! E o nebunie!

Alte retete recomandate:
Prajitura cu branza
Foto: Praji fashionista - cum sa faci cupcakes?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.