Setari Cookie-uri

Capricii culinare: Top 5 prajituri dietetice

Daca esti la regim, nu inseamna ca n-ai voie sa te atingi de dulciuri. Uita de prajiturile din comert si prepara-ti singura un desert dietetic. Ti-am pregatit 5 retete delicioase:

Cum se prepara:

Amesteca laptele cu untul si vanilia. Pune-le sa fiarba la foc mic 5 minute, apoi adauga fulgii de ovaz si fulgii de ciocolata. Toate ingredientele se amesteca foarte bine. Toarna compozitia obtinuta intr-o tava tapetata inainte cu hartie cerata. Se lasa la racit 15 minute apoi se taie si se servesc.


Desert: retete de prajituri dietetice cane esti la regim

4. Mingi de cocos

Ingrediente:

-5 galbenusuri fierte, 100g unt la temperatura camerei, 5 lingurite de esenta de rom, 150g nuca de cocos, o ciocolata dietetica, sirop de mere;

Cum se prepara:


Piseaza galbenusurile si amesteca-le cu nuca de cocos si unt. Adauga romul si siropul de mere gradat, astfel incat sa obtii o compozitie usor de modelat. Din amestecul obtinut formeaza bilute de dimensiuni medii. Topeste ciocolata intr-un ibric si orneaza-le, apoi aseaza prajiturile pe un platou si lasa-le la frigider aproximativ o ora inainte de servire.


Desert cu fructe; prajitura dietetica pentru silueta

5. Tarta cu fructe si iaurt

Ingrediente:


-200gr iaurt, 4 cani de faina, o ceasca de zahar, 5 oua, praf de copt, 4 mere;

Cum se prepara:

Intr-un bol amesteca bine ouale si zaharul, apoi adauga faina, iaurtul si praful de copt stins in prealabil in otet sau lamaie. Aluatul obtinut trebuie sa fie ca o bezea.

Tamponeaza tava cu un servetel imbibat in ulei si tapeteaza-o cu faina. Optional, poti s-o acoperi cu hartie de copt. Taie merele in felii medii si aseaza-le in interior, apoi adauga aluatul. Lasa compozitia la copt 30-40 de minute.





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.