Kudika
15 Iulie 2013

Ajunsa in Malta, papilele mele gustative au avut sansa sa se bucure de pastizzi, o placinta dintr-un foietaj umplut cu branza, ou si multe legume, de ross fil-forn la care se foloseste orezul , sosul de rosii proaspat si carnea tocata, precum si de tocanita de iepure, extrem de delicioasa, cu un sos ce contine ingrediente numai de un bucatar maltez stiute...

La fel de mult mi-a placut placinta Lampuki din care nu lipseste niciodata spanacul , alunele pisate si conopida. Am cunoscut si dulciuri malteze preparate hand-made cu multe fructe confiate, nuci, migdale, alune, miere de albine si pasta de fistic. Dar cel mai mult m-a incantat inghetata.

Fara prea multe cuvinte, voi spune ca iubesc mancarea malteza. Este sanatoasa,! La ei este servita fiarta, mai putin prajita, iar pastele sau placintele umplute cu branzeturi si legume se disting. Nu lipseste nici carnea tocata sau orezul, dar nici foietajul .

Lampuki, preparat cu spanac, conopida si alune este o delicatesa, despre care, noi, romanii am spune ca are un gust de-a dreptul ciudat, insa pentru cine stie ce e bun, acest fel de mancare e foarte delicios si in acelasi timp foarte sanatos.

Una dintre cele mai populare mancaruri din Malta sunt pastizzi, un preparat la care se foloseste atat carne cat si peste. Este un foietaj umplut cu oua, branza de capra si mai multe sortimente de legume proaspete.

Cel mai important este ca maltezii folosesc in bucataria lor ingrediente de sezon, iar pestele sau fructele de mare sunt nelipsite. Ca si in Grecia sau Sicilia, nici la maltezi nu lipsesc caracatita sau calamarul, gatite cu sos natural de rosii.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: