Setari Cookie-uri

Bucataria malteza a pastrat traditia. Afla ce are ea mai bun!

Ajunsa in Malta, papilele mele gustative au avut sansa sa se bucure de pastizzi, o placinta dintr-un foietaj umplut cu branza, ou si multe legume, de ross fil-forn la care se foloseste orezul , sosul de rosii proaspat si carnea tocata, precum si de tocanita de iepure, extrem de delicioasa, cu un sos ce contine ingrediente numai de un bucatar maltez stiute...

Pentru cei care vor sa cunoasca cu adevarat mancarea buna din Malta, le propun sa nu refuze niciodata o tocanita rustica din iepure. Eu, cel putin, i-am facut acestui fel de mancare o plecaciune adanca… Habar nu am cata pricepere si talent iti trebuie sa realizezi o asa mancare, insa pot spune ca m-a cucerit.

Nu ocoli nici pastele, iar daca vei ajunge intr-un restaurant maltez cere "ravjul". Este o mancare dintr-un aluat care imita forma semilunii, cu umplutura de branza, patrunjel si sos de rosii natural, la care se adauga pentru o aroma speciala busuiocul si alte legume foarte proaspete.

Am aflat ca mancarea malteza se perpara la foc mic si cu multa intelepciune. Bucatarul maltez spune ca o astfel de mancare va fi mult mai delicioasa si mult mai sanatoasa. Si azi sunt folosite vase de lut, care dau preparatelor mai multa savoare.

Citește și:

Desertul in Malta e o adevarata desfatare pentru iubitorii de dulciuri. Nuga cu nuci sau alune este nelipsita din cofetariile lor, la fel si kannoli, preparat cu aluat in care se pun ciocolata, fructe confiate, fistic ( pasta sau fructe ) si branza. Nu lipseste inghetata, un desert pe care maltezii stiu sa il prepare astfel incat te intrebi daca nu cumva chiar ei au inventat-o. Multe restaurante malteze servesc inghetata handmade, la care folosesc numai ingrediente naturale.

Articol scris de Madalina Racorean, www.ecotrend.ro

Vizionare placuta


Kudika
15 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.