Pana in aceasta primavara, traiam cu impresia ca prepararea gemurilor si dulceturilor le este rezervata numai bucatareselor avansate. Iti trebuie arta, indemanare deosebita si ani intregi de stat la coada cratitei ca sa pregatesti o dulceata buna. Da' de unde? Sa faci un gem e cel mai simplu lucru din lume!
Foto: cos cu gutui, Shutterstock
Ingrediente-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Foto: ingrediente pentru dulceata de gutui, Shutterstock
Mod de preparareIntr-o cratita incapatoare pune la fiert apa si zaharul.
Spala bine gutuile (poti folosi un buretel de vase curat pentru a indeparta puful de pe coaja). Curata-le de cotor si taie-le in cubulete apoi stropeste-le cu zeama de la lamaie.
Foto interior si prima pagina: dulceata de gutui, Shutterstock
Intre timp, apa si zaharul de pe aragaz ar trebuie sa formeze un sirop ingrosat. Se adauga gutuile taiate cubulete si se lasa sa fiarba pana cand gutuile se inmoaie.
Toaca marunt nucile apoi adauga-le in cratita cu dulceata.
Cand toata compozitia s-a legat iar gutuile s-au inmuiat, poti opri aragazul. Cat dulceata e inca fierbinte, pune-o in borcane cu ajutorul unui polonic sau a unei linguri si inchide-le ermetic. Apoi aseaza borcanele cu fundul in sus pana cand se racesc.
Spune-ti parerea!