Placinta cu mere este la mare cautare la mine in casa. Si, pentru ca nu am intotdeauna timpul necesar pentru a coace o "turnata" romanesca, am apelat la trucurile americanilor care, mai lenesi din fire, au ridicat la rang de traditie o placinta care este pe cat de gustoasa, pe atat de usor de preparat.

Foto: ingrediente pentru placinta cu mere, Shutterstock

Ingrediente
    1 pachet de aluat inghetat (aluat de foietaj, nu foi!) 8 mere 1/2 cana unt nesarat 3 linguri faina 1 cana zahar brun 1/4 cana apa

Foto interior si prima pagina: placinta cu mere, Shutterstock

Mod de preparare

Merele se curata de coaja si de cotor si se taie cubulete.

Untul se topeste intr-o cratita, apoi se adauga faina, zaharul si apa. Se amesteca pana cand se formeaza o crema.

Intr-o tava rotunda cu fund detasabil (se gasesc la Ikea) se pune o foaie din aluatul inghetat (acesta se lasa sa dezghetat pana cand devine flexibil si nu se rupe la despachetare). Excesul de aluat se indeparteaza cu grija cu ajutorul unui cutit astfel incat acesta sa umple complet tava si marginile acesteia. Se adauga merele taiate cubulete si crema. Pe deasupra se "construieste" capacul de placinta din excesul de coca (sau din cea de-a doua foaie din pachet) astfel: se taie fasii lungi care se aseaza paralel pe suprafata placintei (cam 4-5 fasii). Deasupra lor se aseaza perpendicular alte 4-5 fasii.

Foto: crusta placinta cu mere, Shutterstock

Foto: placinta cu mere, Shutterstock

Se coace la 200 grade, cam 45 minute (urmareste-o cand se rumeneste).

Se serveste cu inghetata de rom si stafide (la Betty Ice gasesti un sortiment ieftin si bun) sau frisca.

Foto: placinta cu mere si frisca, Shutterstock

Foto: placinta cu mere si inghetata, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: