Fiind prima si cea mai importanta masa, este onorata in fiecare colt al lumii prin retete traditionale, care includ alimente esentiale pentru micul dejun: produse lactate, oua si fructe.

Blintz este un fel de clatita umpluta cu urda dulce, originara din Polonia, Ungaria si Slovacia, dar apreciata de oricine o gusta. Este absolut delicioasa si usor de facut: amestecul matasos de urda dulce si aroma de vanilie se pune pe foaia subtire a unei clatite obisnuite, din faina si oua, care se impatureste si se coace sau prajeste. Se adauga miere sau sirop de fructe proaspete. Pentru un gust desavarsit foloseste urda dulce Ricoletka de la Koliba, produs traditional din regiunile muntoase ale Slovaciei.

Foto: blintz, Shutterstock

Intr-o forma asemanatoare, clatitele extra-pufoase americane sunt perfecte pentru un mic dejun pe timpul verii. Cum le faci extra-pufoase? Adaugand urda dulce in aluat. Trebuie sa incerci imediat aceasta reteta - rasfatul perfect de weekend. Urda dulce si sucul de lamaie sunt parca facute una pentru cealalta, asa ca nu ezita aceasta combinatie. O mana de afine sau zmeura si un strop de miere sunt deasemenea binevenite.

Foto interior si prima pagina: pancakes, Shutterstock

In Israel si Turcia, micul dejun se bazeaza pe o varietate de branzeturi, unt, masline, rosii, gem si suc natural de fructe. Incearca sortimentele de cascaval si branza Koliba, din lapte de calitate, mai ales specialitatile Gaudelka, cascaval afumat sau branza topita Pohoda.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: