Prepararea oualor de Paste este un obicei frumos care s-a pastrat de-a lungul anilor, indurand cateva schimbari moderne; acum nu le mai vopsim folosind flori presate si frunzulite, ci preferam sa lipim stikere decorative deoarece nu mai avem rabdarea necesara. Nu doar decorarea oualor este esentiala: pentru a ne multumi oaspetii trebuie sa avem grija si la modul in care le fierbem. Nu este un proces complicat insa putina atentie nu strica.
Inainte de a fierbe ouale este bine sa stii ca nu trebuie sa le pui la fiert imediat ce le-ai scos din frigider deoarece coaja lor va crapa. De asemenea, pentru a opri procesul de fierbere, trebuie sa pui ouale intr-un vas cu apa rece.
Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock
Oua fierte tariPentru inceput trebuie sa te asiguri ca ouale sunt la temperatura camerei. Mai apoi pune intr-o oala mare apa la fiert, adaugand si cateva lingurite de otet alb. Otetul are rolul de a patrunde in coaja oualor astfel incat iti va fi mult mai usor sa le decojesti. Folosind o lingura cu gauri, pune pe rand ouale in apa fiarta din oala, avand grija sa nu le pui brusc; altfel acestea se vor sparge de fundul oalei. Fierbe ouale timp de 5 minute. Mai trebuie doar sa iei oala de pe foc si sa lasi ouale in ea aproximativ de 15 minute.
Oua fierte moiMai intai lasi ouale la incalzit intr-un vas cu apa calduta. Intre timp pui la fiert o oala cu apa; cand aceasta va fierbe trebuie sa dai focul mai incet si sa pui pe rand ouale. Timpul de fierbere este de 2 minute. Astfel vei obtine oua cu galbenusul aproape lichid.
Oua fierte cleioaseFoto: Mancare, Shutterstock
Iti recomandam sa incerci si urmatoarele retete cu oua:
Salata de oua cu usturoi verde
Spune-ti parerea!