Setari Cookie-uri

Incredibil: Ce se intampla cu organismul tau daca mananci nuci?

Nimeni nu ti-a mai spus asta pana acum.

O dieta bogata in nuci si alune reduce riscul mortalitatii si al cancerului, au aratat cercetatorii americani intr-un studiu publicat in New England Journal of Medicine, potrivit Reuters, informeaza Mediafax.

Studiul cercetatorilor americani de la Centrul de cercetare a nutritiei de pe langa Universitatea Tuft din Boston s-a bazat pe informatiile stranse de asistentele medicale si de alti angajati din sistemul de sanatate american, incepand cu anii '80.

Studiul confirma alte cercetari care indica faptul ca un consum regulat de nuci si alune scade riscul problemelor frecvente de sanatate, cum ar fi infarctul, cancerul de colon si diabetul de tip 2.

"Nucile au fost demonizate pentru continutul ridicat in grasimi. Acum, dupa 20 de ani, au fost recunoscute ca alimente sanatoase", a declarat Jeffrey Blumberg, de la Centrul de cercetare a nutritiei din Boston.

Citește și:

"Nucile sunt bogate in grasimi, dar acestea sunt grasimi sanatoase", a precizat Jeffrey Blumberg.

Noul studiu - cel mai amplu de pana acum, care are in vedere si numarul de decese - arata ca beneficiile pentru sanatate se transpun in reducerea riscului de moarte prematura, conform cercetatorilor.

Potrivit informatiilor disponibile, cancerul si bolile cardiovasculare sunt principala cauza a mortalitatii in Statele Unite - cu peste un milion de decese in fiecare an.

foto interior si prima pagina: Nuci Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
22 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.