Setari Cookie-uri

Gradina uitata

Gradina uitata (The Forgotten Garden, 2008) a ajuns pe primul loc in topul bestsellerurilor din Australia si a fost desemnat de Sunday Times drept cea mai bine vanduta carte a anului in Marea Britanie.

Autor: Kate Morton
Editura: Humanitas Fiction
Pret: 39, 90 lei

Gradina uitata (The Forgotten Garden, 2008) a ajuns pe primul loc in topul bestsellerurilor din Australia si a fost desemnat de Sunday Times drept cea mai bine vanduta carte a anului in Marea Britanie.

In ajunul Primului Razboi Mondial o fetita e gasita la bordul unui vas a carui destinatie este Australia. O femeie misterioasa, supranumita Autoarea, ar fi trebuit sa o aiba in grija, dar aceasta a disparut fara urma.

In noaptea in care implineste douazeci si unu de ani, Nell O'Connor afla un secret care ii va schimba definitiv viata. Peste cateva zeci de ani, ea porneste in cautarea adevaratei sale identitati, intr-o calatorie care are drept punct final un conac ciudat, despre care se crede ca ar fi bantuit, Blackhurst, candva proprietatea familiei aristocrate Mountrachet.

La moartea lui Nell, nepoata ei, Cassandra, intra in posesia unei mosteniri neasteptate. Conacul Blackhurst si gradina sa uitata incep sa dezvaluie treptat din secretele familiei Mountrachet, dand la iveala legatura dintre cele trei femei, apartinand unor generatii diferite, ale caror destine exceptionale se continua unul pe celalalt.

Kate Morton s-a nascut in 1976 in Australia. A studiat arta dramatica la Trinity College din Londra, pentru ca mai tarziu sa frecventeze Royal Academy of Dramatic Arts din capitala Marii Britanii. Dar nu dramaturgia avea sa ii aduca celebritatea, ci scrisul. S-a inscris la University of Queensland. Primul sau roman, Casa de la Riverton (The House of Riverton; Humanitas Fiction, 2009), a fost publicat in Australia in 2006 cu titlul The Shifting Fog, iar un an mai tarziu, cu noul titlu, in Marea Britanie si Statele Unite, fiind tradus ulterior in peste treizeci de tari. A fost desemnat de Sunday Times drept cea mai bine vanduta carte a anului 2007 in Marea Britanie si de New York Times drept cea mai bine vanduta carte a anului 2008 in Statele Unite ale Americii. In 2010 vede lumina tiparului cel de-al treilea roman al lui Kate Morton, The Distant Hours.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.