Setari Cookie-uri

Cum sa ne mentinem in forma maxima

Bruno Medicina este speaker international, autor, coach, trainer si probabil il cunoasteti mai mult de la Seminarele de Firewalking sau alte conferinte tinute la ceaineria noastra, de exemplu:

Bruno Medicina este speaker international, autor, coach, trainer si probabil il cunoasteti mai mult de la Seminarele de Firewalking (www.firewalking.ro) sau alte conferinte tinute la ceaineria Serendipity:

http://www.serendipity-tea.ro/2011/03/starea-de-flux-si-libertatea-absoluta-la-punctul-zero-conferinta-cu-bruno-medicina/

http://www.serendipity-tea.ro/2011/10/workshop-cu-bruno-medicina/

De data aceasta Bruno va aborda o tema complet diferita, deoarece in calitatea sa de trainer si coach se gaseste adeseori in pozitia de a pune lumea sa faca activitate fizica, si este tulburator sa vezi in ce forma proasta sunt majoritatea oamenilor care au o profesie intelectuala.



“Uneori in cadrul unui teambuilding la munte propun un pic de alergat si gimnastica inainte de program si ma trezesc ca tineri care au jumatate din varsta mea nu sunt in stare sa tina pasul cu mine.”

Scuza obisnuita este ca lipseste timpul pentru sala si exercitii.

Daca la lipsa de exercitiu se adauga alimentatia proasta, fumatul si bautura, rezultate pot fi devastatoare pentru estetica si mai ales pentru sanatate: exces de grasime sau chiar obezitate, muschi slabi, lipsa de energie, dureri de gat si spate; si dat fiind ca creierul este un organ fizic, daca e otravit si prost oxigenat vom observa lipsa de concentrare, depresie si scaderea grava a performantelor intelectuale.

Toate sunt simptome pe care le stim foarte bine. Pe de alta parte, in ziua noastra aglomerata e foarte greu sa gasesti timp si vointa sa mergi la o sala de antrenament.

“Eu nu sunt profesor de gimnastica sau atlet si pot garanta ca si eu stau ore in sir in masina, in fata calculatorului sau la pian (pasiunea mea primara…) si uneori stau luni de zile fara sa merg la o sala; totusi la 53 de ani lumea imi recunoaste o forma fizica de invidiat.

Cum am obtinut acest rezultat? Infruntand problema in felul meu, adica nebagand in seama ceea ce crede multimea, nebagand in seama ceea ce spun asa-zisii “experti”, ci uitandu-ma la ce au facut cei care au obtinut rezultatele pe care mi le doream.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.