Setari Cookie-uri

Vitamine pentru vegetarieni si raw vegani: cum si de unde le procuram?

Vitaminele sunt compusi esentiali, deoarece acestea permit functionarea corespunzatoare a organismului nostru. Cele mai multe dintre vitaminele de care are nevoie corpul uman nu sunt produse de catre organism, asa ca trebuie sa le obtine din fructe si legume. Atunci cand se produce un deficit de vitamine poate aparea un numar de boli.

Foto interior si prima pagina: sucuri din fructe si legume, Shutterstock

Care sunt cele mai importante vitamine de care organismul nostru are nevoie si de unde le procuram?

Vitamina A sau Retinol: Intervine in formarea si mentinerea celulelor epiteliale, in cresterea oaselor, dezvoltarea, protectia pielii si a mucoaselor, transcriptia genetica, functia imuna, dezvoltarea embrionara si reproductia, alaptarea, precum si vederea, reduce riscul de cancer si boli de inima, activitate antioxidanta.

Vitamina A produce pigmentii necesari pentru functionarea retinei. Ochii sunt prima parte a corpului care sunt afectati daca lipseste vitamina A din organism.

Printre sursele vegetale bogate in vitamina A se numara legumele si fructele de culoare verde-inchis (spanacul, broccoli, varza, salata verde) portocalii si galbene (morcovii, portocalele, dovleacul, pepenele galben, piersicie, papaya, mango). Cerealele sunt surse sarace de vitamina A.

Citește și:

Complexul de Vitamine B cuprinde o serie de substante cu rol important asupra dezvoltarii organismului. De obicei se gasesc in aceleasi produse vegetale si de aceea au fost luate impreuna ca si “complex B”. Drojdia de bere este una dintre cele mai bogate surse de “complex B”.

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.