Setari Cookie-uri

Hai sa vorbim despre tine: Ce parere ai despre mine?

Ma fascineaza dialogul zilelor noastre. Oamenii vorbesc fara sa se auda, te intreaba fara sa fie interesati de raspuns, te sfatuiesc fara sa le ceri parerea, te ghideaza fara ca ei sa vada, te felicita ca sa le raspunzi la fel, se supara daca nu faci ca ei, iar in final te parasesc daca indraznesti mai mult decat ei isi doresc.

Nu e usor. Ba din contra, e chiar greu sa te lupti cu trecutul. Cand crezi ca te-ai eliberat acesta vine puternic din urma si iti arata ca n-ai facut nici un pas. Drept urmare iarasi cazi, iarasi te zbati, plangi, si cu greu te ridici si o iei de la capat, inca o data spre eliberare si vindecare.

Ce e viata asta, o continua formare si experimentare? Te-ai saturat sa lupti? De-ai sti de cate ori am aruncat armele si am blestemat cerul si pamantul asta: “De ce ma tii aici? De ce ma pedepsesti? De ce nu ma lasi sa iau si eu o gura de aer?” Si atunci mi-a mai dat o incercare, apoi inca una si inca una. Mi-a predat continuu, nu m-a lasat sa-mi plang de mila, nu m-a lasat sa ma odihnesc, m-a exploatat la maxim si acum ii multumesc. Doar experienta te formeaza. Lasii se plang, acuza, condamna, arata cu degetul insa invingatorii n-au timp de vaicareli; sunt tot timpul ancorati in actiune, in invatare, in formare, in devenire.

Eu am ales lupta. Tu ce mai astepti??

Te-ai saturat sa suferi? Inseamna ca ai sa urmezi o cale noua, calea ta. Am un sigur sfat pentru tine: “Sa nu mai lasi ca lucrurile sa vina spre tine. Mergi spre ele!” (Noica) Bati din aripi si totusi nu zbori. Ce te retine? Libertatea iti da aripi. Ce-nteleg eu prin libertate? Individualitate, personalitate. Si cum spunea Goethe, personalitatea pentru om e supremul bine. Personalitatea e forta curajului suprem. E curajul de a te arata asa cum esti, de a vorbi despre visurile si dorintele tale fara sa-ti fie teama de judecata.

Eu cu asta ma ocup cand intru in contact cu lumea, vorbesc despre visul meu: creez o societate de zei care se misca in natura lor fara sa urmeze ordinea stabilita de altii. Nu vreau sa spun ca eu stiu mai bine decat altii cum e viata sau cum ar trebui traita. Stiu totusi ca am o experienta in spate care imi spune ca lucrurile sunt asa cum le vad eu.

Nu am regretat nici o clipa ca am decis sa urmez calea mea si nu a lor. Razvratita? Neascultatoare? Afurisita? Nonconformista? Nu la asta m-am gandit cand am ales sa merg pe mana mea. N-am incercat sa fac in ciuda cuiva, n-am vrut sa demonstrez ca sunt altfel decat restul ci am vrut sa gandesc, sa aleg si sa traiesc precum sunt.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.