Setari Cookie-uri

Hai sa vorbim despre tine: Ce parere ai despre mine?

Ma fascineaza dialogul zilelor noastre. Oamenii vorbesc fara sa se auda, te intreaba fara sa fie interesati de raspuns, te sfatuiesc fara sa le ceri parerea, te ghideaza fara ca ei sa vada, te felicita ca sa le raspunzi la fel, se supara daca nu faci ca ei, iar in final te parasesc daca indraznesti mai mult decat ei isi doresc.

De ce iti pasa de ce zice lume? Parerea lor inseamna totul pentru tine? Ce o sa zica tata daca aleg muzica si nu medicina? Ce o sa zica iubitul daca plec o luna in Tibet? Ce o sa zica vecinul daca meditez dezbracata-n curte? Ce o sa zica Dumnezeu daca mananc carne duminica? Ce o sa zica prietenii ca nu-mi doresc copii?

Cauti confirmare in tot ce te inconjoara. De ce? Pentru ca nu ai incredere in tine sau pentru ca asta e ultima moda? Ai auzit de AUTENTICITATE SI PERSONALITATE? Masti, masti si iarasi masti asezate intr-o ieftina piesa de teatru care poarta numele de viata ta.

De atatea ori m-am chinuit cu intrebari de genul: “De ce ma las afectata de renuntarea ta la viata?” “De ce ma doare lipsa ta de curaj si indrazneala?” “De ce ma afecteaza gandirea limitativa a unora?” “De ce ma cred raspunzatoare pentru eliberarea ta?” “De ce nu pot dormi eu noaptea?” “De ce vorbesc cu tine si te fortez sa stai de vorba cu tine?” “De ce insist sa te iubesti?” “De ce ma zbat ca sa-ntelegi ca salvarea se gaseste in tine nu in ceilalti?”

Nu stiu de ce. Nu stiu de ce nu fac altceva. Tot ce stiu e ca asta e ceea ce trebuie sa fac. Timpul ori e prietenul tau, ori e dusmanul tau. Timpul ori te creaza, ori te omoara. Tu cum iti omori timpul? De fapt timpul te omoara pe tine.

Mi-am dat seama devreme ca timpul isi bate joc de mine daca nu sunt atenta. Ce inseamna asta? Timpul e permisiv asa ca ai impresia ca e cel mai ingaduitor profesor. Insa cum te prinde, cum te taxeaza. Si te-ntreaba “Ce-ai facut pana acum? Nimic?” Si iti mai ia apoi un an, doi, zece din viata ca sa-ntelegi care e randuiala ta, aici, in plan terestru. Si imbatranesti degeaba.

Nu e timp de pierdut! Foloseste timpul inteligent. Transforma-l in aliat, roaga-l sa te ajute sa-ti organizezi mai bine ziua, noaptea.

Alta vorba inteleapta: Timpul le rezolva pe toate. Cum sa rezolve timpul ceea ce tu nu rezolvi? Incredibil cu ce pilde ne imbracam fara sa le trecem prin filtrul gandirii si al simtirii. Daca a fost spus de altii e bine spus si-atunci cum sa te pui tu impotriva marilor intelepti?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.