Setari Cookie-uri

Hai sa vorbim despre tine: Ce parere ai despre mine?

Ma fascineaza dialogul zilelor noastre. Oamenii vorbesc fara sa se auda, te intreaba fara sa fie interesati de raspuns, te sfatuiesc fara sa le ceri parerea, te ghideaza fara ca ei sa vada, te felicita ca sa le raspunzi la fel, se supara daca nu faci ca ei, iar in final te parasesc daca indraznesti mai mult decat ei isi doresc.

Am facut bine ca am taiat tot ce bruia sistemul meu de trai, de la comportament pana la oameni? Da, n-am ce cauta langa oameni care nu vad lumea la fel. Nu sunt rea, nu sunt cu nasul pe sus, ci doar interesata de stilul meu. Nu ma intereseaza cum traieste x sau y, ce face x sau cum face y.

Sunt egoista fiindca nu ma intereseaza ceilalti? Trebuie sa fiu egoista. Trebuie sa fiu eu insami pentru a fi libera. Am o parere foarte buna despre mine si stilul meu. Ce zic ceilalti? Asta deja e preocuparea mediocritatii, cum ar fi sa ma bag si eu in oala lor? Ei cu ce s-ar mai ocupa?! Le-as lua hrana de la gura. Nu ma intereseaza ce zic ceilalti despre mine si opera mea pentru ca sunt minunata asa cum sunt. Si in fiecare zi devin mai bogata fiindca ma ocup numai de visul meu in timp ce ei raman saraci, slabiti, invidiosi si rai. Barfa iti fura energia si iti scade stima de sine. Pentru mine barfa inseamna si o revista de scandal citita. Ce si cum traiesti Angelina Jolie? O apreciez dar nu o caut prin reviste, ci imi ajunge sa o vad intr-un rol.

Gandeste-te ca ceea ce faci in fiecare zi spune totul despre tine. Nu exista scuze pentru o viata traita prost. Crezi ca ai nevoie de manual ca sa-ti traiesti viata? Crezi ca ceilalti stiu mai bine decat tine ce e bine pentru tine? Cu ce esti mai buna daca ii urmezi? De ce ti-e teama sa pasesti spre autonomie? De ce te agati de mama si de tata, de iubitul tau, sau chiar de Dumnezeu cand ar trebui sa alegi sa fii tu insati? De ce nu alegi fara sa-ti pese de dreapta si de stanga?

Esti mai ingenua daca faci ce vor ceilalti decat sa faci ce vrei tu. Ti-e teama? Nu iti dai seama ca teama nu dispare, ba din contra, creste de fiecare data cand alegi ce nu ti se potriveste. Treptat iti anulezi identitatea si personalitatea din teama. Ti-e teama sa-i spui mamei tale ca iubesti pe cineva cu o culoare a pielii diferita de a ta, ti-e teama sa-i spui iubitului ca nu-ti place sa faci sex de 3 ori pe zi, ti-e teama sa-ti urmezi visul, ti-e teama ca sotul te va parasi, ti-e teama ca nu esti pregatita pentru un copil, ti-e teama sa-ti schimbi culoarea parului, chiar daca iubesti blondul. Toate astea pentru ca in realitate ti-e teama sa pasesti in afara tiparului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.