Setari Cookie-uri

Rochia sarafan de blugi este un mix sexy-școlăresc perfect!

Dacă Lolita ar fi în prezent, s-ar bucura teribil de mixul sexy-școlăresc din modă. De intersecția aceasta de feminin și androgin, de copilărie și femme-fatale, de vara în care bad girl stă foarte bine lângă good girl și nici una nu încearcă să se schimbe reciproc, ci reușesc să co-existe atât de senzual, misterios, ludic și provocator!

Dacă Lolita ar fi în prezent, ar alege rochii de blugi pentru anul acesta și le-ar purta ”geeky-sexy-cool”, adică precum o tocilară sexy, urbană. Se înțelege ce vreau să zic? Dacă nu, altfel spus, Lolita ar alege să poarte rochia sarafan de blugi. În ce asortări și ce modele? Să nu spulberăm misterul tocmai din prima frază. Despre toate acestea discutăm, pe îndelete, mai jos.

Este o vară a denimului! Această țesătură de inspirație americană, western aproape, de cowgirl, extrem de stilată, este foarte bine reprezentantă în colecțiile actuale. Se poartă chiar look-ul All Denim, adică blugi de sus până jos, din cap până în picioare, de la haine la accesorii, pălării și încălțăminte. Se poartă jumspuit-ul de blugi, în stil ”mecanic„ dar și mixurile de blugi cu geacă sau cămașă de blugi, așa încât să pară o salopetă. Se poartă chiar și costumele (stil deux-piece) sau ansamblurile de blugi (inspirate din moda anilor 70 cel mai des). Și se poartă multe modele de sarafan din denim, care înseamnă de fapt simbolul verii! De ce?

Citește și:

Pentru că rochia sarafan de blugi este effortless, este timeless și este ageless. Adică se poate asorta cu minimum de efort și maximum de efect, căci așa e vara asta, dar și la toamnă le vei vedea des. Este timeless pentru că avantajează cam orice siluetă, este suficient de versatilă cât să fie purtată și la birou și în club și poate sta la fel de bine lângă cămașa de blugi a sezonului acestuia, cât și lângă alte topuri. Este ageless, pentru că se adaptează oricărei femei, indiferent de stil și de vârstă.

Rochia sarafan de blugi tip cămașă

Ia croiala de cămașă și transpune-o pe o rochie de blugi. Aceasta este rochia sarafan de blugi cu croială de cămașă. Are guler, are mâneci lungi, midi, scurte sau deloc și poate avea talia atât largă, cât și cambrată cu cordon.

Citește și:

Poate avea atât croiala de cămașă clasică, cât și croiala și detaliile unei cămăși de blugi, ba chiar și șlițurile laterale ale acesteia. Poate avea buzunare la piept sau nu, poate fi din denim prespălat, din blugi cu aspect nou-nouț sau cu petice și aplicații. Poate avea volănașe sau poate lăsa impresia că este prinsă, înnodată în talie (un alt trend major al verii acesteia).

rochia sarafan de blugi, rochii de blugi pentru 2018, modele de sarafan din denim

Vezi mai multe modele

Rochia de tip halat cu cordon în talie din denim e șic

Este o intersecție interesantă de halat de doamnă șic și working-class girl, eventual la vreun atelier mecanic, depozit sau uzină. De altfel, o și văd pe Marylin Monroe purtând o astfel de rochie de blugi, pe vremea când era Norma Jean Mortensen. Rochia sarafan de blugi, astfel croită, poate trece chiar drept ținută de cocktail sau de party în grădină. Și este cu siguranță ideală la birou.

Citește și:

Și asta pentru că în acest sezon se poartă modele de sarafan din denim, în stil halat, cu cordon în talie, ce au o linie elegantă, deloc specifică blugilor ”de fermă”. Doar linia amintește de femeia ce lucra la fermă, în uzină sau la vreun atelier mecanic. În rest, materialul și accesorizarea sunt feminine, delicate, aproape prețioase, dacă nu rafinate, fine.

Poți alege rochii de blugi pentru acest an cu bretele și cordon în talie dar și variante asimetrice, cu croială de cămașă, cu volane, din denim deschis la culoare, prespălat. Dar și navy, bleumarin. Anything goes, vorba aceluiași american care a popularizat blugii!

Se poartă rochia de blugi largă retro

Inspirată din moda anilor 60, cel mai adesea semănând cu o tunică ori o camisolă (un bluzon mai lung), rochia sarafan de blugi croită larg, sau rochia-sac de denim și-a făcut loc în trendurile actuale.

Citește și:

Cu mâneci sau fără, acest model se potrivește tuturor siluetelor, este fluidă, răcoroasă, confortabilă și deloc pretențioasă în ceea ce privește accesorizarea. De la varianta mai sporty, purtată cu papuci, sandale, teniși, flats, dar și tocuri, la varianta cu volane și umerii goi, ceva mai feminină, până la varianta Boho, cu broderie etnică-retro (ideală cu saboți, botine, papuci, sandale cu franjuri) sau varianta cu bretele și capse, mini, amintind de moda anilor 80, ai de unde alege rochii de blugi pentru anul acesta!

rochia sarafan de blugi, rochii de blugi pentru 2018, modele de sarafan din denim

Vezi mai multe modele

Inspiră-te din trendurile anilor 80 cu rochii mini de blugi și ”bling-bling”

Și dacă tot vorbirăm mai sus despre moda anilor 80, nu puteam să nu includem în materialul acesta și rochia sarafan de blugi, cu Bling-Bling. Auriu, de preferat. Lanțuri aurii, găici aurii, nasturi metalici aurii, toate sunt de acolo!

Citește și:

Dacă mai adaugi și tivul franjurat, obții exact vibe-ul acelei perioade. Dacă vrei totuși să nu cumperi modele de sarafan din denim specifice exact acestui sezon, poți alege croiala mini și poți accesoriza cu lanțuri metalice aurii sau cercei mari, aurii, outfit-ul tău.

Rochii de blugi cu volane în vara asta

Cu siguranță nu cea de pe urmă, rochia sarafan de blugi cu volane este o piesă-cheie în vara aceasta. Poți alege volane delicate, subtile la mâneci, de exemplu, sau poți alege croieli pe bie, care se ondulează și se așază ”învolănat”.

Sau poți alege rochii de blugi pentru acest an de-a dreptul îndrăznețe. Cu volane mari în loc de mâneci sau cu volane la tiv, pentru un look romantic. Sau poți alege modele de sarafan din denim cu bretele și volănașe pe umeri.

Citește și:

rochia sarafan de blugi, rochii de blugi pentru 2018, modele de sarafan din denim

Mai multe modele AICI

Oferta este atât de variată în vara aceasta! Și pe lângă faptul că poți alege croiala ce ți se potrivește și că majoritatea modelelor de rochii de blugi pentru acest an sunt versatile, pentru orice ocazie și moment al zilei, ele pot fi purtate și de unele singure, dar și cu tricouri, bluze sau cămăși pe dedesubt!

Și în orice eventualitate, în zile mai răcoroase, și cu geacă de blugi pe deasupra.

Sursa foto front page – Unsplash

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.