Setari Cookie-uri

Cum porți haine de culoare albă toamna

Se spune că hainele albe sunt potrivite vara, căci, chipurile, albul respinge razele soarelui și căldura, implicit. Că îți conferă senzația de răcoare doar privindu-l. Nu contest asta, dar hai să vedem cum să nu rămânem la ideea de a purta alb doar vara. Pentru că și în sezonul tomnatic albul are farmecul lui. Și pentru că, nu-i așa, unele reguli sunt făcute... știi bine deja, da!

Știu, vei spune că hainele albe nu-s chiar potrivite pe vreme de toamnă, ploioasă, noroioasă, plină de veștejiri. Dar, hei, ce, vara nu se întâmplă să plouă și să-ți mozolești piesele vestimentare albe? Apoi, nu-i chiar toamna atât de urâcioasă, în toată perioada sa. Ba uneori pare o vară mai prelungită.

Iar albul de toamnă-iarnă arată superb! Indică o doză de curaj, un plus de originalitate și non-conformism, nicidecum un exemplu de faux-pas. E doar o prejudecată, un mit cum că albul nu s-ar potrivit toamna sau chiar iarna. Eu l-am purtat și nu m-am simțit deloc „out of style or fashion”.

Aaaah, și încă ceva: albul se poate purta în astfel de zile de sezon rece nu doar la birou, în ținute office cu cămăși clasice, ci și în afara zilei de lucru. Iată cum!

Citește și:

Blugii albi în ținute de toamnă

Îți amintești de perechea de jeanși din denim alb de vara asta? Sau de jacheta de blugi albă purtată în zilele mai răcoroase din sezonul cald? Nu le mai ascunde în dulap, când faci reorganizarea garderobei de început de sezon rece!

blugi albi pentru sezonul rece blugi albi pentru bărbați și pentru femei

Vezi blugi albi pentru el

Sugestii de jeanși albi pentru ea

Denimul alb, de fapt, funcționează ca o piesă vestimentară, de bază, ciclică de-a lungul anului, putând fi purtată în orice sezon, ca pe un element de garderobă perfect neutru - precum piesele bej sau negre ori gri, de exemplu. Ba chiar se poartă și arată de minune în combinație cu piese din denim albastru sau negru, care nu tot timpul arată bine împreună în aceeași culoare.

Asortează blugii albi și alte piese din denim alb cu culori neutre precum bej, ecru, nude, alb gălbui, maro-deschis, gri, accesorii în culori metalice precum auriu, argintiu și vei reuși să obții ținute cu un aspect aproape luxos, fără eforturi și costuri mari. De fapt, în general hainele albe purtate în astfel de combinații arată impecabil, ca de ținute de la case de modă, indiferent de anotimp și de textură sau material, nu neapărat blugi.

Citește și:

Top-maiou tip camizol alb cu aspect de piesă de lenjerie intimă

Că se poartă piese de lenjerie intimă în ținute outwear, de stradă sau haine cu aspect de lenjerie intimă, sexy, nu mai este de mult o surpriză. Doar că tu alege pentru toamnă și acele piese albe de acest fel.

Cum ar fi topul tip maoiu-camizol alb, eventual satinat, acela care pare a fi desprins din setul sexy deux-pieces de pijamale de vară satinate. Sau un top alb cu bretele subțiri și aspect mătăsos, care să alunece discret pe sub un cardigan tricotat călduros ori pe sub un blazer la birou.

Mai poți purta un top tip maiou alb mătăsos și/sau satinat, ca de pijama de vară luxoasă, cu un pulover tricotat de lână, care te „mănăncă” puțin. Ei, astfel nu îți va mai provoca iritații, iar bretelele discrete ale unui astfel de top alb, care creează contrast cu orice altă culoare, ivite subtil de sub tricotaj, vor lăsa loc de multă imaginație și interpretări, fără a fi vulgară. Ba chiar vei arăta cool și trendy! ;)

Citește și:

top alb Motivi tip maiou-combinezol satinat cu borduri de dantelă neagră în contrast Vezi sugestia mea de top alb-combinezol

Rochie albă combinată cu accente de marouri și negru

Cred că la început de toamnă, ca să te mai bucuri încă de vibe-ul verii în care purtai alb, adaugă accente de negru și tonuri de maro unei ținute cu piese albe.

Poți obține acest lucru prin combinarea unei rochii albe simple, clasice, minimaliste, ori a unei fuste albe, cu pantofi, poșetă ori alte accesorii cu imprimeu tip leopard - un adevărat statement al printurilor. Sau poți să-i adaugi piesei albe centrale o eșarfă mare sau un fular călduros în carouri tip tweed în culori de marouri și negru.

ținută de toamnă cu rochie albă Fular carouri Rochii albe Ghete imprimeu leopard

În picioare poți opta pentru pantofi, bocanci, botne sau cizme din piele naturală în nuanțe maronii, asortate la culorile toamnei, în funcție și de stilul tău sau de tipul ținutei cu piesa de bază albă a zilei.

Citește și:

Combină piese albe între ele!

În definitiv, de ce nu? De ce să nu potrivești haine albe cu alte piese albe? Poartă crem, ivoriu, nu doar alb, în combinații cu alb imaculat, sau ținute întregi cu alb pur comple. Vei obține un look monocromatic efortless. În stil minimalist, cât mai simplu.

În plus, ca sfat general: să te îmbraci monocrom este cel mai ușor mod de a-ți face ținuta să arate ca și cum ar fi una scumpă. De altfel, cu cât porți mai puține culori deodată, cu atât mai sofisticat vei arăta! ;)

Nu uita: albul nu înseamnă doar puritate, ci are un simbolism și mai puternic!

Surse foto: Pexels, Unsplash

Vizionare placuta


Om cu atâtea visuri (și vise!), că nu le poate contabiliza. Dar care știe că mai târziu, cândva, se vor împlini toate. Așa cum multe i-au devenit istorii de povestit...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.