Caisele (Prunus armeniaca) sunt un gen de fructe inrudite cu prunele.
Caisele sunt originare din Armenia si partile de granita dintre cele 2 continente: Europa si Asia.
Caisele sunt cultivate de secole in China si Europa, grecii fiind cei care le-au adus de pe teritoriul Armeniei.
Gustul caiselor li s-a parut atat de bun, incat i-au atribuit sorginte divina, socotindu-l un nectar al zeilor, iar caisele au devenit ofrande pentru zei.
Mai mult, se credea ca cei care consuma aceste fructe vor avea un trup tanar si viguros si o minte agera, pana la varste inaintate.
Caisele- proprietati nutritive
Foto interior si prima pagina: DepositPhotos.com
Caisele sunt o sursa excelenta de vitamina A, o sursa bogata de vitamina C, fibre si potasiu.
Caisele contin antioxidanti puternici din categoria carotenoizilor, care le dau culoarea specifica, portocalie, galbena, rosie, precum si antioxidantii luteina si zeaxantina. Un alt antioxidant important care se gaseste in compozitia caiselor este licopenul.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Caise, miere și ulei de mușcată pentru un ten care radiază de frumusețe
- 6 factori de care să ții cont când alegi mâncarea uscată potrivită pentru câinele tău
- Adela Popescu, mărturisiri emoționante despre viață de mamă cu trei copii: Cu casele pline și brațele la fel...
Caisele mai contin vitamine din complexul B, vitamina E si K.
Dintre minerale, caisele sunt bogate in calciu si magneziu, dar contin si fosfor, fier, precum si urme de cupru, zinc, seleniu, mangan.
Cura cu caise
Zilnic se consuma 0,5- 1 kg de caise, in mai multe reprize, cu aproximativ 30 de minute inaintea meselor principale.
Citeste continuarea articolului pe GARBO.RO