Orice persoana care doreste sa-si purifice organismul si sa adopte o alimentatie sanatoasa, va gasi in fiecare carte sau articol de nutritie anumite sfaturi de adoptat atat in privinta scaderii in greutate cat si in imbunatatirea generala a organismului.
Ultima masa ar trebui consumata cu 3-4 ore inainte de culcare. In principiu, dupa ora 19:00 organismul devine mai obosit sau mai lenes si digestia este ingreunata.
7. Consistenta meselor
Multi nutritionisti considera ca ar trebui sa impartim consistenta meselor noastre zilnice astfel: 60% din alimentatia zilnica ar trebui consumata la micul dejun, 30% la pranz si doar 10% la cina. Importanta majora a micului dejun rezida in faptul ca acesta asigura energia necesara pentru intreaga zi, asa ca evitarea mesei de dimineata este o mare greseala.
8. Ordinea si frecventa alimentelor
- consuma maxim 3 oua fierte/sapt si niciodata cu lactate sau alte proteine
- consuma maxim 3 felii de paine/zi
- fructele se mananca singure si niciodata ca desert (fermenteaza, impiedicand digestia)
- laptele intotdeauna se consuma singur
- carbohidratii intotdeauna se consuma necombinati
- renunta la topping-urile salatelor
9. Calorii negative
Exista anumite alimente a caror digestie consuma mai multe calorii decat aduc ele ca aport. Ele insa nu pot constitui unica masa, ci trebuie combinate cu alte produse. Acestea sunt:
- Dintre legume: ceapa, sfecla, andive, ridiche neagra, morcov, varza, spanac, ridiche de luna, telina, dovlecel, fasole verde, ardei iute, castravete, sparanghel, conopida si broccoli
- Peste: somonul (contine Omega 3) si tonul
- Condimente si mirodenii: usturoi, tarhon, menta, busuioc, marar, salvie, patrunjel, cimbru, cuisoare
- Fructe: ananas, lamaie, capsuni, mango, zmeura, afine, portocale, grapefruit, mere
10. Grasimile
Toata lumea crede ca grasimile sunt total interzise si trebuie eliminate din dieta zilnica. Partial adevarat. Exista 3 tipuri de grasimi: cele saturate (nocive), polisaturate si monosaturate (bune, scad riscul bolilor cardiovasculare si a cancerului).
Grasimile permise se gasesc in: nuci, seminte, alune (nu prajite), ulei virgin de masline, presat la rece, avocado, peste gras (somon, macrou, hering) si untura de peste - in principiu, grasimi naturale, nerafinate si netratate termic.
Cele interzise sunt cele continute de: margarina, prajeli, uleiuri rafinate, dublu rafinate, hidrogenate, grasimile animale.
Tine cont de aceste principii atat in adoptarea unei diete, cat si a unui stil de viata. Pe langa pierderea kilogramelor in exces, vei castiga multa sanatate si energie. Mult succes!
Un articol de Diana Serpoianu
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Carmen Tănase a salăbit 10 kilograme în două luni cu ajutorul unei diete pentru diabetici!
- 15 Reguli după care să trăiești în 2024 pentru a găsi pacea și a fi fericită cu adevărat
- Nestlé sondează obiceiurile românilor la masă Cine decide ce mâncăm azi și de câte ori? La ce folosește NutriPorția în acest caz