Setari Cookie-uri

10 principii pentru o dieta fara foame

Orice persoana care doreste sa-si purifice organismul si sa adopte o alimentatie sanatoasa, va gasi in fiecare carte sau articol de nutritie anumite sfaturi de adoptat atat in privinta scaderii in greutate cat si in imbunatatirea generala a organismului.

6. Ultima masa

Ultima masa ar trebui consumata cu 3-4 ore inainte de culcare. In principiu, dupa ora 19:00 organismul devine mai obosit sau mai lenes si digestia este ingreunata.

7. Consistenta meselor

Multi nutritionisti considera ca ar trebui sa impartim consistenta meselor noastre zilnice astfel: 60% din alimentatia zilnica ar trebui consumata la micul dejun, 30% la pranz si doar 10% la cina. Importanta majora a micului dejun rezida in faptul ca acesta asigura energia necesara pentru intreaga zi, asa ca evitarea mesei de dimineata este o mare greseala.

8. Ordinea si frecventa alimentelor

- consuma maxim 3 oua fierte/sapt si niciodata cu lactate sau alte proteine
- consuma maxim 3 felii de paine/zi
- fructele se mananca singure si niciodata ca desert (fermenteaza, impiedicand digestia)
- laptele intotdeauna se consuma singur
- carbohidratii intotdeauna se consuma necombinati
- renunta la topping-urile salatelor

9. Calorii negative

Exista anumite alimente a caror digestie consuma mai multe calorii decat aduc ele ca aport. Ele insa nu pot constitui unica masa, ci trebuie combinate cu alte produse. Acestea sunt:

- Dintre legume: ceapa, sfecla, andive, ridiche neagra, morcov, varza, spanac, ridiche de luna, telina, dovlecel, fasole verde, ardei iute, castravete, sparanghel, conopida si broccoli
- Peste: somonul (contine Omega 3) si tonul
- Condimente si mirodenii: usturoi, tarhon, menta, busuioc, marar, salvie, patrunjel, cimbru, cuisoare
- Fructe: ananas, lamaie, capsuni, mango, zmeura, afine, portocale, grapefruit, mere

10. Grasimile

Toata lumea crede ca grasimile sunt total interzise si trebuie eliminate din dieta zilnica. Partial adevarat. Exista 3 tipuri de grasimi: cele saturate (nocive), polisaturate si monosaturate (bune, scad riscul bolilor cardiovasculare si a cancerului).

Grasimile permise se gasesc in: nuci, seminte, alune (nu prajite), ulei virgin de masline, presat la rece, avocado, peste gras (somon, macrou, hering) si untura de peste - in principiu, grasimi naturale, nerafinate si netratate termic.

Cele interzise sunt cele continute de: margarina, prajeli, uleiuri rafinate, dublu rafinate, hidrogenate, grasimile animale.

Tine cont de aceste principii atat in adoptarea unei diete, cat si a unui stil de viata. Pe langa pierderea kilogramelor in exces, vei castiga multa sanatate si energie. Mult succes!

Un articol de Diana Serpoianu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.