Setari Cookie-uri

Cerealele integrale pentru un stil de viata sanatos

O preocupare esentiala a fiecaruia dintre noi trebuie sa devina adoptarea unui stil de viata sanatos, bazat pe o alimentatie echilibrata si activitate fizica zilnica. Starea de sanatate, atat pe termen scurt, cat si lung, depinde in mare masura de ceea ce mancam.

Micul dejun trebuie sa acopere 20-30% din necesarul zilnic de energie si, de aceea, nu poate fi inlocuit de nicio alta masa a zilei. Studiile au demonstrat ca nutrientii esentiali pierduti la micul dejun nu sunt compensati la celelalte mese ale zilei( ). Totodata, persoanele care iau micul dejun zilnic tind sa aiba obiceiuri alimentare mai sanatoase, sa-si imbunatateasca performantele cognitive( ) si sa realizeze un mai bun control al greutatii corporale, cu risc mai mic de aparitie a obezitatii( ).

“Cerealele pentru micul dejun pe baza de cereale integrale reprezinta o alegere benefica pentru o alimentatie echilibrata deoarece constituie o sursa importanta de nutrienti esentiali (fibre, vitamine, minerale, antioxidanti) si pot fi consumate, de asemenea, la oricare dintre gustari”, a adaugat Prof. Dr. Gabriela Radulian.

Gustarile reprezinta o modalitate adecvata de a veni in intampinarea nevoilor nutritionale zilnice, ca parte a unui stil de viata sanatos. La gustarile dintre mese se pot consuma cereale integrale, fructe, iaurturi, branzeturi, asigurandu-se astfel o parte din necesarul zilnic de nutrienti esentiali.

“O alimentatie dezechilibrata in principii nutritive (multe grasimi, zahar sau sare) determina un aport caloric suplimentar si exces ponderal. Cu cat dieta zilnica este mai aproape de recomandarile „piramidei alimentatiei”, cu atat riscul bolilor cronice generate de aportul inadecvat de nutrienti va fi mai mic”, a completat Prof. Dr. Gabriela Radulian.





Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.