Setari Cookie-uri

Dieta disociata dupa culori

Daca vi se pare plictisitor sa tineti o dieta si toate elementele acesteia prea complexe, va sugeram sa incercati ceva mai vesel: dieta in culori!

Daca vi se pare plictisitor sa tineti o dieta si toate elementele acesteia prea complexe, va sugeram sa incercati ceva mai vesel: dieta in culori!

Aceasta dieta este disociata in functie de culori si dureaza 7 zile. Inainte insa de a incepe orice dieta trebuie sa consultati medicul de familie sau pe cel nutritionist. Aceasta dieta nu trebuie tinuta mai mult de o saptamana, insa poate fi repetata, luand o pauza de una-3 saptamani.

In acesta perioada este recomandat sa beti multe lichide si sa evitati bauturile carbogasoaze sau sucurile ce contin multe chimicale. Recomandate sunt bauturile naturale facute in casa (nu cele din comert care contin conservanti, chiar daca pe eticheta scrie ca sunt naturale), ceaiuri sau apa plata.

Culorile dietei: alb, verde si roz

Alb

Prima culoare a dietei pe care va trebui sa o respectati este alb. Mai exact, aveti voie sa consumati alimente in aceasta culoare in special pe baza de lactatae: lapte degresat, iaurt, branzeturi, smantana, sana etc. Aceste iaurturi trebuie combinate cu cereale (acestea intotdeauna se consuma cu lichide pentru a obtine beneficiile maxime ale cerealelor) si nu aveti voie sa mancati pe zi mai mult de trei felii de paine integrala. Ca bauturi, sunt recomandate doar ceaiurile si apa plata, fara sucuri. Zilele in care mancati “alb” vor fi primele trei din saptamana: luni, marti si miercuri.

Verde

A doua culoare a dietei este cea verde si veti tine cont de aceasta in zilele de joi, vineri si sambata. Astfel aveti voie sa mancati vegetale si fructe. Acestea le puteti consuma crude sau preparate in diverse mancaruri de legume sau salate, evitand sosurile, folosind doar ulei de masline daca este cazul. Nu veti consuma nici de aceasta data mai mult de trei felii de paine integrala pe zi. Ca bauturi sunt recomandate sucurile, ceaiurile si apa plata.

Roz

Ultima culoare a dietei este roz, ea fiind reprezentata de alimente ce contin proteine, mai exact carne, insa doar de pui sau peste (nu vita, porc, oaie etc). Se poate adauga doar la o masa pe zi o garnitura de legume a carei cantitate nu trebuie sa depaseasca doua linguri. Aceste alimente trebuie consumate duminica. Puteti sa mancati si un ou, de preferabil facut ochi, cu albusul preparat termic (contine o substanta toxica ce este inhibata la temperatura ridicata) si galbenus crud (contine cele mai bune proteine care s-ar distruge daca ar fi preparat termic). Aveti voie la toate bauturile sanatoase: ceai, sucuri naturale, lapte si apa plata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.